Ciao Tutti!
Mam taką propozycję byśmy się trochę pochwalili! Ciekawi mnie czym zajmujecie się w słonecznej Italii??? Ja spędziłam we Włoszech w sumie rok, bo byłam tam 4 razy na wakacjach po 3 miesiące i odniosłam wrażenie, że Polki tylko tam sprzątają albo opiekują się osobami starszymi, a Polacy pracują na budowach. Nie zrozumcie mnie źle, bo ja wiem, że żadna praca nie hańbi i ja sama 2 razy na wakacjach byłam donna di pulizie, ale to był mój początek studiów i właściwie zero znajomości języka włoskiego. Jak trzeci raz pojechałam - musze przynać, że miałam więcej szczęscie niż rozumu - przypadkiem dostałam pracę w kancelarii, bo potrafię obsługiwać kompa i znam trochę angielski. Po miesiącu moja szefowa chciała żebym została na stałe, ale ja wtedy byłam po drugim roku studiów i musiałam wrócić do Polski. Raz mi się udało :-)))
W tym roku kończe studia i planuję wyjazd do Włoch. Serce mi sie kraje, gdy spotykam dziewczyny, które mimo tego, że skończyły studia, sprzątają w Italii czy z resztą gdziekolwiek indziej.
Przyznam szczerze, że jeszcze nie poznałam we Włoszech Polaków, którzy pracowaliby w swoich zawodach - prócz pielegniarek oczywiście.
Dlatego chciałabym się dowiedzieć co Wy robicie ciekawego w Italii!
Mam nadzieję, że to podniesie mnie na duchu!
Pozdrawiam!