Polacy w Italii

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, interesuje mnie, ile tak naprawdę Polaków mieszka w Italii na stałę i jak im się żyje. Powstała nowa strona oraz forum na ten temat www.italia.vel.pl :) zapraszam serdecznie.
Witam
Byłem na stronce.
Fajnie, że ktoś jeszcze zaczął wreszcie coś tworzyć w internecie (Włochy).
Sypneło forami w tym kwartale ;) - no i nowa strona :)
Pozdrawiam i powodzenia w zmaganiu się z pikselami.
dzięki :) stronka jest chwilowo taka jaka jest ;) stawiam natomiast na forum i zamierzam je niedługo zintegrować z forum :]
Jeśli można coś zasugerować:
"stawiam natomiast na forum" - forum już masz, pracy przy forach za dużo nie ma - usuwanie nieodpowiednich postów lub spamu - zresztą zawsze można kogoś zrobić moderatorem.
Może zacznij robić stronę dla Polonii we Włoszech i o Neapolu/południu Włoch (dla turystów).
Ja prowadzę stronę o takiej tematyce z tą różnicą, że skoncentrowałem się na Rzymie i okolicach. Może ktoś wyłoni się z północnych Włoch
i zrobimy "trinita" :)
Współpraca - wymiana informacji/wiadomości/artykułów itp.
No akurat przy tym forum jest trochę zabawy bo ma wielkie możliwości :) nie wiem czy kiedyś próbowałeś Simple Machines (SMF) ?

Dopiero od kilku dni ją promuję, nawet do google jej jeszcze nie dodało :)
Pomysł oczywiście interesujący, o to mi właśnie chodzi - zjednaczanie ludzi i przekazywanie sobie informacji które nas "stranierów" dotyczą.

Zawsze gotowy do ewentualnej współpracy :) [gg]

pozdrawiam
Macku
Ze "zjednaczaniem ludzi" ludzi już dawno sobie dałem spokój :)
Rzecz niemożliwa - za dużo jadu, zawiści, dbania jedynie o własne interesy itd. itd. itd.

Informacja na pierwszym miejscu - po to jest internet...

Dobra - ja ze swojej strony zamykam ten "chat", żeby mnie i Ciebie ktoś nie posądził o brak taktu.
W archiwum można znaleźć 1/2a bardzo długie, sztucznie podtrzymywane topiki
mające na celu rozpowrzechnianiu informacji o innym forum skierowanym do polskich gentów we Włoszech.
Tylko takie PR na pewno nie ma nic wspólnego ze zjednaczaniem...

Do zobaczenia na forach - "fiolet" incluso ;)
Ludzi można zjednoczyć, ale sami muszą tego chcieć, zresztą nie chodzi o ich fizyczne zjednaczenie... bo z tym jest tak jak mówisz :) Chodzi natomiast o miejsce gdzie przebywają osoby w podobnych sytuacjach, np. to forum nie kojarzy mi się z takim miejscem, raczej z "centrum nauki j.włoskiego".

Ok, to do zobaczenia jak to mówisz na forach ;)
Przepraszam czy ktos wie gdzie znajduje sie polska ksiegarnia w rzymie?
Mistero
Użytkownik zarejestrował się 6 grudnia 2004 roku i to jest jego pierwszy wpis na forum... w odgrzebanym temacie...ktory nie ma nic wspólnego z księgarnią.
Podobnie jak nie mają nic wspólnego strony dwóch "czatujących" wyżej...
Tajemniczy z-coś tam - poświęć swój czas na robienie rzeczy konstruktywnych a nie na nic nie wnoszące niepotrzebne intrygi
A jeśli masz jakieś pytania to chociaż zadawaj je pod prawdziwym nickiem a nie zapasowym - jako, że jesteś weteranem tego forum (od 2004)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia