pytankie do pielegniarek pracujacych we Włoszech:)

Temat przeniesiony do archwium.
31-37 z 37
| następna
jestem z okolic Rzeszowa,zle się wyraziłam:czekam na następny termin egzaminu, są duże kolejki,niedługo będę wiedziała kiedy.We Włoszech pracowałam krótko,ale nie jako pielęgniarka,potem uczyłam się języka ok.1.5roku i postanowiłam zacząć nowe życie,chociaż nie wiem czy dobrze robię,bo w pracy są podwyżki(wreszcie po tylu latach coś konkretnego!) a najbardziej szkoda mi rozstawać się z koleżankami-tworzymy bardzo zgrany zespół,a w Italii nie wiem co mnie czeka.
Do SONI;czyli jak dobrze rozumiem teraz czekasz na wyjazd do Włoch??jedziesz moze przez jakas firme posrednicza z Polski??/
Pezzzata d. nabyta zakopiannka ale bardzo dobrze zakorzeniona.Tak było studium ale już od lat nie istnieje, mam koleżanki które je skończyły. W Zakopcu pracowałam lata na wewnętrznym a potem na neurologii,aż po wspaniałych strajkach głodowych (zakończonych naszym sukcesem) zbrzydła mi ta walka o byt, i tak znalazłam się we Włoszech. Jednak bardzo tęsknię za moją córą, za moimi kolegami z pracy,za specyficznym klimatem Zakopanego.Soniia nie martw się, ja tutaj spotkałam bardzo miłe osoby, w pracy mam bardzo fajne towarzystwo, oczywiście to nie to co w Polsce ale narzekać nie mogę.
Jadę przez firmę ,nie chcę jej na razie reklamować,bo już raz zostałam oszukana(pisałam o tym wcześniej), ta wydaje mi się wiarygodna,ale sama muszę się przekonać zanim komuś ją polecę.Musze zostawić w Polsce dwie córki- szk. podst. i gimnazjum pod opieką babci,a potem zobaczę,ale chyba dla nich lepiej żeby sie uczyły w Polsce.Zakopane to moja mł.odość,jezdziłam w góry przez ładnych parę lat z grupą przyjacół,teraz zaczęłam z dziećmi jak są starsze i mogą chodzić po szlakach.
Do Włoch jade z kolezanką
na początek nie będziesz miała możliwości zabrać ze sobą córek, jak tylko się zaklimatyzujesz zabieraj je.Jak chcesz to skontaktuj się ze mną na pocztę arletaamanda@yahoo,it
pomyliłam-yahoo.it
Do Soni;ja tez niedługo wyjezdzam do Włoch przez pewna firme posrednicz.aaktualnie czekam na termin;moze bedziesz ze mna w grupie???mamy podobna syt.rodzinna tzn tez zostawiam dwoje dzieci w wieku szkolnym ale pod opieka meza,napisz na moj nr gg;8784936
Temat przeniesiony do archwium.
31-37 z 37
| następna

« 

Solo italiano

»

Życie, praca, nauka