CdS - wniosek poczta

Temat przeniesiony do archwium.
... no wlasnie, czy ktos to juz praktykowal? Dzis zawalilam pol dnia w pracy, zeby sie przespacerowac do kwestury i zderzylam sie z murem obywateli Rumunii i Bulgarii, nawet numerkow nie bylo. Na szczescie udalo mi sie dowiedziec a) ze moge sobie poczekac ze zmiana CdS, az mi sie stare skonczy, b) ze mozna przeciez isc na poczte (oznaczona Sportello Amico) i tam sobie spokojnie wniosek wypelnic (kit blue) i wyslac.

Tylko ja nie bardzo ich poczcie ufam (powiedzmy, ze mi zgubili polecony z kontraktem :>), ale z drugiej strony nie usmiecha mi sie ponowna wycieczka do kwestury po nic, jezeli naszych braci znad Morza Czarnego bedzie przybywac.

Ktos cos kiedys jakos? :) Czekam na opinie :)
>Dzis zawalilam pol dnia
>w pracy, zeby sie przespacerowac do kwestury i zderzylam sie z murem
>obywateli Rumunii i Bulgarii, nawet numerkow nie bylo.

Trzeba bylo wstac bladym switem, jak nasi nowounijni bracia.;-)

>Na szczescie
>udalo mi sie dowiedziec a) ze moge sobie poczekac ze zmiana CdS, az mi
>sie stare skonczy,

To jest oczywiste.:-D

>b) ze mozna przeciez isc na poczte (oznaczona
>Sportello Amico) i tam sobie spokojnie wniosek wypelnic (kit blue) i
>wyslac.

...i zaplacic ilestamdziesiat euro, i czekac az poczta raczy przekazac Kwesturze itd. itp... ;-)

Ja jednak wybralabym sie ponownie na kwesture, oczywiscie jak bedzie mi sie konczyc waznosc CDS.:-)
>Trzeba bylo wstac bladym switem, jak nasi nowounijni bracia.;-)
alez skad prosze pani... u nas sie drzwi otwieraja o 15:00 :)) jakbym miala wstac switem bladym to chyba bym przesadzila

>To jest oczywiste.:-D
chcialam byc sprytna i odwalic to od razu, widac przedobrzylam

>...i zaplacic ilestamdziesiat euro, i czekac az poczta raczy przekazac
>Kwesturze itd. itp... ;-)
to wlasnie mi sie nie podobalo :P

>Ja jednak wybralabym sie ponownie na kwesture, oczywiscie jak bedzie
>mi sie konczyc waznosc CDS.:-)
no i tu nie wiem jak z czasem trafic, bo potem jeszcze sie bede musiala do ASL od nowa fatygowac itp lancuszek zdarzen, bo jak nie bede w SSN (dajmy na to sie mi skonczy waznosc obecnej karty) to musze ubezpieczenie kupowac i "wogle" :P ..jak ja nie lubie kombinowac uff :)
No wlasnie, jak wstaniesz bladym switem, to moze uda ci sie wepchnac przed nowounijna brac... :-D
:P i tak wstaje bladym switem... moze za 2 miechy bedzie ich mniej, kiedys w koncu musi... juz widze mine mojego szefa jak mu jutro zakomunikuje, ze nic nie zdzialalam i sobie jeszcze pare razy pospaceruje, biedaczek :D

»

Pomoc językowa - tłumaczenia