Alga- firma przew. zbiera ludzi z północnej Polski

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, dla tych którzy jeszcze nie wiedzą a są z północy Polski. Jest nowa firma przewozowa, osobiscie nią jeżdzę. Zbiera ludzi z północnej części kraju i jedzie przez Niemcy. Dojazd jest o wiele szybszy niż firmami przewozowymi jeżdzącymi przez Czechy i Austrię. Dla nas z północy to o wiele lepiej bo nie trzeba jechać przez całą Polskę.Polecam. Dojazd szybko i przyjemnie.
Witam, a skąd dokładnie te przewozy. My szukalismy jakis czas temu z centrum, ale nic. Jakie miasta wchodzą w grę, dokąd we Włoszech najdalej i jaki jest koszt. No i jesli moge prosic o namiar.
Chciałam sprostować, że ALGA nie jest nową firmą, jeździłam nią już w 2000 roku!
Jest " nową" w sensie, że ma trasę także z północnej Polski od lipca zeszłego roku. Jak do tej pory nie było takiej możliwości teraz ludzie z Gdańska, Gdyni, Koszalina, Szczecina bez problemów mogą wyjeżdzać do Włoch bez podróży przez całą Polskę. To link do strony firmy: http://www.algabus.pl/. Tam znajdziecie cennik i rozkład jazdy. Ja osobiście polecam. Zdecydowanie lepszy i krótszy dojazd dla ludzi z północnej Polski.Pozdrawiam.
Jakim cudem wcześniej nie było możliwości jazdy z Gdańska ALGĄ do Włoch jeśli ja mieszkam właśnie w Gdańsku i póki nie weszły tanie linie lotnicze to zawsze (prawie) jeżdziłam właśnie Algą i zawsze z Gdańska!!!! Mam nawet karte stałego klienta, którą dostałam po pięciu zdaje się przejazdach tam i z powrotem!!!
Więc to jest jakieś nieporozumienie!!!
Pozdrowienia!!!
trasa z Gdańska zawsze (właśnie w ALDZE)prowadziła przez Słupsk, Koszalin do Szczecina potem Kołbaskowo i Niemcy przez Monachium do Mediolanu i aż do Genui!
W takim razie pewnie ja popełniłam błąd, dla mnie jest to nowa firma gdyż wcześniej męczyłam się Eurobusem czy Rudnikiem Tumaj. Widocznie wcześniej nie znałam takiej możliwości przejazdu, ale ponieważ mam wiele znajomych z tych okolic który właśnie mieli ten sam problem stwierdziłam, że ich poinformuje o tym przewoźniku. Dzięki za informacje.
Ja jeszcze jeździłam z Gdańska (ze 3 lata temu) Eurolines i firmą "Sokół" zawsze do Mediolanu! Przez Niemcy a nie przez całą Polskę!
Pozdrawiam!
Jechalem Alga pary razy. Ostatnio chyba z 2 lata temu.Polecam !

Swoja droga ja teraz tylko samoloty. z Gdanska Centralwingsem mozna doleciec do Rzymu =))

Pozdrawiam,Bartek
Temat przeniesiony do archwium.