internet

Temat przeniesiony do archwium.
Moja znajoma chce założyć internet ale nie ma telefonu domowego(w mieszkaniu które wynajmuje jest linia telefoniczna ale tel.jest zablokowany przez właściciela)czy jest jakiś inna możliwość aby mieć internet,oczywiście w przystępnej cenie.
Operator komorkowy "3" ma za 9 euro miesiecznie abonament.. masz 50 MB dziennie nawigowania.. jesli sciagasz wiecej to jest chyba 0,6 euro za kazde dodatkowe MB.. jesli duzo sie sciaga (poczta, jakies file, piosenki, zdjcia itd.) to to nie jest duzo... ale jesli tylko latasz po necie i ogladasz rozne stronki to to jest bardzo duzo...
ale musisz kupic u nich numer.. zreszta taryfy tez maja dobre..
u innych operatorow nie wiem jak to wyglada
zapomnialam dodac ze wystarczy sciagnac z netu ich programik i potem podlaczyc komorke bloothutem albo cablem USB do PC
Prawie wszyscy operatorzy oferują m.in. internet w postaci tylko linii ADSL bez linii telefonicznej. Tzn linia w domu musi być, może być nieaktywna, ale musi być. Ja tak właśnie mam, po nasza eks-współlokatorka zrezygnowała z umowy z Telecom. Mamy internet w Libero, 4MB i jest ok, założyli w ciągu tygodnia, jeśli się nie mylę.
Aha, kosztuje 30 € na miesiąc i płaci się co 2 miesiące, czyli za jednym razem 60€.
krycha1,ilecka dziękuję wam bardzo za informacje.pozdrawiam
ja mam teraz internet podloczany do telefonu kom. nazywa sie Maxxi Tim, to jest 24 na 24h, ale jest limit przesylania danych chyba 500Mega, placi sie 20 e na miesiac, jest wygodne ale jak nie masz potreby nic sciagac, po za tym jest jeszcze druga usluga w Timie przez cala noc i chyba jest troche szybszy. Ale UWAGA!!! Jesli cos zaczniesz sciagac, jakis duzy plik, to jesli ci sie skonczy limit przesylania danych to potrafi sciagnac nawet 50 euro na minusie z kredytu i dopiero wtedy sie rozlaczy internet. TIM to naciagacz.. ale coz... poki co to najlepsza oferta na internet przez tel.kom :/
Dzięki Anca.S.
Witam Kochani. Chce zalozyc net do laptopa ale bez telefonu domowego. Tylko nie rozumiem ze cos ma np 500 mb o co chodzi? Ile godzin moge nawigowac ? Jelsi senza limiti to do woli, na maxa, ale co z tym 500 mb??? Chodzo o to ze jak bede scaigac jakies piosenki , filmy to na mc moge sciagnac max 500 MB? A wchodzenie na rozne stronki, poczte itp ogladanie, pisanie to moge 24/24???
Witam Kochani. Chce zalozyc net do laptopa ale bez telefonu domowego. Tylko nie rozumiem ze cos ma np 500 mb o co chodzi? Ile godzin moge nawigowac ? Jelsi senza limiti to do woli, na maxa, ale co z tym 500 mb??? Chodzo o to ze jak bede scaigac jakies piosenki , filmy to na mc moge sciagnac max 500 MB? A wchodzenie na rozne stronki, poczte itp ogladanie, pisanie to moge 24/24???
zeby miec internet z komóry najpierw nalezy wykupic abonament tak? orien tujecie sie czy na tylko na 4ry miesiace mozna tez podpisac umowe?
Tim:
-za 20 e dostajesz 500 Mb na miesiac i jesli wykupisz kolejne 500 Mb zanim sie
skonczy miesic od aktywacj dostajesz 500 Mb gratis czyli 1 Gb
-za 25 e dostajesz 9 Gb na miesiac do wykorzystania w dni od poniedzialku do
piatku w godzinach od 18 do 8 poza tymi godzinami placisz jak za zloto,do tego swieta,sobota i niedziela caly dzien 24/24
Tre:
-za 9 e masz 50 Mb na dzien (tylko w zasiegu tre,w zasiegu tim placisz jak za
zloto)
-za 6 e masz 50 Mb do nawigacji specjalna przegladarka w telefonie (java) lub sztuczka z proxy na pc,ale tylko www,gg nie pojedzie
Wind:
(nie polecam tej sieci do netu)
-za 8 e masz 1500 e na nawigacje
-za 20 e masz 8000 e na nawigacje
Vodafone ma abonamenty nieciekawe i drogie

jesli chodzi o internet adsl bez lini telefonicznej jest wiele prowidero ,ale jest to samo np.
-aktywacja lini zawsze 150 e i np. 2 Mbps transfer bez limitu za 20 e na miesiac
zapomnialem dodac,podalem wszystkie oferty w prepaid czyli na karte,wiec aktywujesz kiedy chcesz
Ale ja nadal nie rozumiem tego np. ze jest bez limitow czasowych czyli 24/24 ale max 500 mb do wykorzystania?? Ja duzo wchodze na rozne stronki, a malo sciagam, wiec jak to bedzie? Chcialabym net 24/24 , a nie jakies mb.
hej. a ja slyszalam ze mozna podlaczyc internet z WINDA za 20euro miesiecznie.
mozna z winda.my mielismy do zeszlego tygodnia zanim nie podlaczyli nam internetu z fastweb.koszt 35 euro na miesiac-na kArte przychodzi doladowanie w wysokosci 7.5 tys euro w ten sposob internet jest bez ograniczen.jedyna wada to to ze byl strasznie wolny, o przegladaniu internetu i jednoczesnym gadaniu na msn nie bylo mowy;))aha i bywalo ze telefon czesto sie wieszal.
aliseee znaczy ze mozesz uzywac netu 14 na 14 tylko nie mozesz sciagac muzyki ani filmow, ani ciezkich programow. o to chodzi z 500mg. Ja wlasnie mam Maxxi tim za 20 euro. Nie nalezy moze do najszybszych i czasem sie rozlacza ale do gadu i przegladarki wystarcza.

Ja wlasnie zastanawiam sie nad zalozeniem infostrady, tylko nie moge zrozumiec czy mozna to zalozyc bez zakladanai lini telefonicznej? Niby gniazdko w domu mam ale nie byla zakladana tu jeszcze zadna linia tel.
Kto ma infostrade??
ups mialo byc 24 na 24 h nie 14 na 14
Witam wszystkich,mam tak wiele pytan,ze sama nie wiem od czego zaczac ! Moze innym razem.Mam fastweb,od poczatku roku:przyszli podlaczyli,podciagneli linie tel. nawet aparat dali gratis !!!! a teraz place 200 euro co drugi miesiac (masakra)jeszcze w czerwcu przywlekli dekoder niby do wyprobowania przez 3 miesiace ,ale to lipa ,tez platny,juz nie wiem co robic?jak sie wykrecic z tej umowy,bo moj maz wloch,niestety nie ma o niczym pojecia,tylko by placil i placil,nawet jak nie ma z czego! Jutro znajde umowe i sprawdze,ale tez sie na tych sprawach nie znam za bardzo,wiec chyba zwroce sie do WAS o pomoc.Pozdrawiam.
Witaj.Jedynym wyjsciem jest przejscie na innego providera ,np. tiscali,tele2,infostrada itp. Jezeli chcesz pomocy w wyborze taniego rozwiazania podaj wiecej info: czy jest to linia voce (masz swoj nr domowy),gdzie mieszkasz,ile trwa juz umowa i na jaki okres podpisana. Moje [gg] ,jestem na niewidocznym.
Tim ma nowa oferte na czas,bodajze 150 godzin na miesiac za 20 e,jutro sie dowiem dokladnie.W razie gdybys sie zdecydowala sluze pomoca w konfiguracji.
oj to strasznie duzo!!normalny abonament wynosi 55 euro co miesiac...moj tak placi-moze dlatego ze nie dostal telefonu gratis:)))a tak na powaznie to sprawdz umowe bo byc moze wcisneli wam jakies dodatkowe pakiety o czym nawet nie wiecie..
Hej ! Nie moge znalezc umowy,ale napewno jest na rok,od stycznia07 do stycznia08.Linia tel. oczywiscie z numerem domowym od fastweba,wszystkie rozmowy krajowe gratis,bez ograniczen (na fisso).Mieszkam w Mediolanie zona Bovisa.Niestety gg nie uzywam,bo juz dwa razy zlapalam wirusa,wole nie ryzykowac !Dzieki za dobre checi Melange.Jak znajde umowe to sie odezwe wieczorkiem.Pozdrawiam.
sosenko, ja mam rowniez fastweb i płace (z vat) ok.50 euro na miesiąc.
Jeśli płacisz więcej, to znaczy, ze prawdopodobnie przy podpisywaniu umowy wybraliście droższy abonament. Abonament możesz bardzo łatwo zmienić, na taki, jaki ci odpowiada, na dwa sposoby: albo dzwoniąc do biura obsługi klientów
albo z twojej strony my fast page.

http://www.fastweb.it/MyFP_DirectLink.php

żeby zalogować się na stronę potrzebujesz nadany ci przez fastweb user name i password. Następnie na my fast page, możesz dokonać zmian z funkcji Cambio abbonamento.
Proponuje, żebyś weszła na stronę chociażby po to, żeby zobaczyć jakie inne opcje są możliwe. A jeśli będziesz miała trudności z podjęciem decyzji, który nowy abonament ci odpowiada, możesz zawsze zadzwonić pod numer obsługi klientów (tel:192 193) i poprosić o pomoc. Wprawdzie czasem (głównie wieczorem) dość długo się czeka na połączenie, ale zazwyczaj są bardzo życzliwi i pomocni.
trishya,bardzo dziekuje za pomoc,mam tylko watpliwosci,czy w kazdej chwili tzn.czy przed uplywem okresu na ktory zawarta jest umowa,mozna ja zmienic,nawet nie pamietam,czy jest na umowie klauzula dotyczaca czasokresu na ktory jest zawarta? No ale nie bede gdybac,jutro zaczynam dzialac,chyba sie przejde osobiscie,bo mam niedaleko.Jeszcze raz ogromne dzieki ! Pozdrawiam serdecznie !
A wiesz, ze nie wiem.Ja mam umowe bez okreslenia czasu jej trwania. Nie chcesz sprobowac zadzwonic? Rowniez przez telefon powiedza ci, czy jest mozliwosc zmiany abonamentu.Pozdrawiam.:)
trishya,wlasnie znalazlam umowe,ale mialas racje,ze wybralam drozsza opcje,hehe,dla uscislenia-najdrozsza.Fastweb Full:giorno e nottesenza limiti,fest game,TVdi fastweb,digitale terrestre,telefono.A dobrze mi tak,mam za swoje!Acha,na umowie nie jest napisane do kiedy obowiazuje,ale masz racje,ze lepiej zadzwonic.Dzieki i pozdrowka! (od razu mi lepiej)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie