Obiettivo Lavoro Polska

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 50
poprzednia |
Cześć.
Czy ktos zna tą firme?
Warto podpisac z nimi umowe?
Bardzo prosze o informacje,z góry dziekuje:)
King
a z jaka agencja warto?z zadna.niestety ostatnio weszla nowa moda podpisywania kontraktow z agencjami gdzie w efekcie jak zaistnieja problemy firma zwala na agencje a agencja na firme a ty jako pracownik pracujac z agencja nie masz praktycznie zadnych praw.no oprocz infortunio,chorobowego czy wakacji.co tez staraja ci sie wmowic ze do tego praw nie masz a jednak sa.jak juz musisz podpisac kontrakt z agencja to staraj sie zeby byl maksymalnie na 3 miesiace bo podobno wszedl jakis smieszny przepis apropo agencji,ale dla mnie to jest jedna wielka bzdura bo jak firma cie chce zatrudnic to to zrobi.musisz tylko naciskac.w zaleznosci jaka umowe podpisze agencja z firma tak ma placone.wiec jezeli ty jestes na chorobowym to agencja nie ma z ciebie pieniedzy itd.ja umowe z agencja mialam miesiac potem na 3 m-ce z pracodawca a teraz na stale.niestety z ta sama agencja moj maz ma wiecej przejsc niz to wszystko warte.w razie jakichkolwiek przejsc idz do syndykatu jakiegokolwiek i tam ci najlepiej wszystko powiedza o twoich prawach.powodzenia
o sory zle przeczytalam temat nie zauwazylam ze mowisz o polsce.chociaz mysle ze to podobnie dziala.
Wiem tlyko tyle (mam nadzieje,ze nie myle nazwy agencji), ze agencja ta w warszawie dopiero sie rodzi. potrzebuja kadry i wiem,ze robia nabor.
Ta firma juz istnieje od kilku lat. ma głowna siedzibę we Wrocławiu oraz filie w wiekszych miastach ( poznań, krakow, Katowice, Czestochowa ) W Warszawie powstaje nowa filia, wiec pewnie dlatego szukaja kadry.W ogole chyba jeszcze w innych misatch maja powstać nowe filie. Na forum były już opinie pozytywne i negatywne na temat tej agencji, więc trudno oceniać ich prace. Na pewno jest to agencja legalna, załatwia pozwolenia na pracę ale tego jak ciebie traktuje pracodawca na miejscu w Italii, tego nie powiedza ci z góry. Pielęgniarki musza znać język przed wyjazdem i to dośc dobrze inaczej nie mają szans na dobrą prace, zawody meskie ucza się włoskiego u pracodawcy. Tyle moge powiedzieć.
A ty King Dimond w jakim charakterze masz pracować?
Cześć.
Dziękuje za odpowiedzi.
Ja mam podpisać umowe na 6 miesięcy i mam pracować w hucie szkła,na tym samym stanowisku co pracowałem w polsce.
To co jest w umowie wyglada dobrze,dlatego chciałem sie cos dowiedzieć o tej agencji i jak wyglada to tam na miejscu.
Z góry dziekuje.
Witam
z reguły wszystkie warunki z umowy są spełnione. Kurs językowy jest na koszt pracodawcy już we Włoszech i zdarza sie ( ale to nie reguła ), że pracodawca za 100% obecność nawet płaci, ale mówię nie jest tak zawsze. Warunki mieszkaniowe są nie najgorsze, w zakładzie pracy powinien być także zapewniony jeden posiłek.
Chyba, że w międzyczasie cos sie zmieniło.
w wyszukiwarce znajdz tematy dla pielegniarek,jest ich kilka,dotycza takze O.L.bo do tej pory zajmowała sie i oszukiwała pielegniarki.Obiettivo Lavoro-Bs-Quanta-Italica-i jeszcze kilka innych nazw.Wszystko to jeden i ten sam pies.I niech cie nie zwiedzie,ze rózne sa nazwiska szefów.I tak jedna osoba ciagnie za te wszystkie sznurki.Niektóre pielegniarki juz 5 rok wyjezdżaja z O.L.i nie moga wyjechac.Tylko czas,wielkie pieniadze i nerwy straciły.A nawet jak któres wyjechały to trafiały w miejsca gdzie psy ogonami nawet nie szczekaja i tych miejsc nie znajdziesz nawet na mapie satelitarnej.Poczytaj te tematy dla pielegniarek to sie dowiesz
Dzięki o pielęgniarkach juz czytałem.
Moze jest ktoś kto tez ma oferte pracy do huty szkła z tej firmy.
Pozdrawiam.
Ciao,
ja mialem sporo doczynienia z "warszawskim" oddziałem O.L. i jestem bardzo zadowolony. To właśnie przez nich udało mi się znaleźć w Warszawie dobrą pracę. Nie wiem jak wygląda "jakość" ich ofert jeżeli chodzi o Italię? Życzę powodzenia.
Nie prawda, że te firmy to jedna. Italica to dawne Obiettivo Lavoro Polska, a te dwie co zostały wymienione przez ciebie to całkiem inne niezależne firmy.
To nie jest jedna firma.napisałam,ze wszystko to jeden i ten sam pies.Italika to O.L.;Bs to to samo co Quanta i kilka jeszcze innych nazw uzywa.Działaja tak samo.Niby prowadzą je Włosi ale wszystkie sznurki dzierzy jedna osoba,z pomocą jeszcze kogos kto siedzi we włoszech.Z tego co wiem to we Włoszech sa spalone wiec nie moga działac jako one.
jesteś z konkurencji????
diavolino skad to wszystko wiesz? naprawde wierzyc mi sie nie chce, ja tez mam pozytywne doswiadczenia jesli chodzi o OL, wiec nie psiocz tak bo naprawde mozna pomyslec ze z konkurencji jestes
w zadnym przypadku.po prostu poparzyłam sie na nich i dziesiatki innych osób.
Z jedna z tych firm od 7 lat wyjeżdżam za granice i nie moge dojechac.
Dlaczego nie możesz dojechać?Jakie sa tego powody.
Pzdr.
powody znajdziesz na tematach dla pielegniarek(i nie tylko).najpierw zwodzili z dokumentami,wszystko trzeba robic samemu za wielka kase,póxniej zaczeli zwodzic z wyjazdem i to trwa do dziś.człowiek zdazył wyjechac z inna firma,później indywidualnie,popracowac nie tylko we włoszech a od tych w/w dalej trwa zwodzenie.Poczytaj tematy dla pielegniarek,dowiesz sie jak kazda ma opinie na temat tych firm.
Czytałem juz o pielegniarkach,a Ty miałeś gdzie wyjechac do jakiej pracy?
Pozdrawiam.
W jednym z zawodów medycznych.Straciłam tylko przez nich kupe kasy i czasu.Obecnie polecam tylko agencje pracy z Włoch czy inne z danego kraju do którego się jedzie.Nikt tak nie potrafi kantowac rodaków jak Polacy.
Witam.
Czy ktoś otrzymał propozycje pracy od tego posrednika na automatach produkujacych butelki.
Może ktoś się wybiera na spotkanie do Wrocławia.
Prosze o odpowiedz jeżeli jest ktos taki.
Pozdrawiam.
eh..ja pracowalam przez jakis czas w filii OL w wawie..:)
problem polega na tym ze to nie zwasze jest OL ktory obiecuje i nie dotrzymuje/czy sie nie wywiazuje ale firma/klient dla ktorego szuka pracowanikow przedstawia takie a nie inne warunki czy to zatrudnienia czy to pracy juz na miejscu..ktore w umowie wygladaja dosc ciekawie a na miejscu okazuje sie ze wcale nie jest tak jak by sie Pan spodziewal:(
wysylalam panow spawaczy tokarzy monterow itp..naprawde nie wie sie do konca na jakie warunki sie trafi i nawet OL nie moze tego Panu do konca zagwarantowac bo nie jest w stanie kontrolowac sytuacji we wloszech
zawsze natomisat bylo zapewniane zakwaterowanie z innymi pracownikami, dojadz do pracy,darmowy posilek lub za niewielka oplata, mozliwosc nadgodzin pracy w weekendy.pamietam tez ze nie zawsze praca ktora w umowie byla na 8-10 godz dziennie trwa dluzej...
pozdrawiam
ups pomylilam sie;)
chodzilo o to ze jesli w umowie jest napisane praca 8-10 godz dziennie zdarza sie ze trwa dluzej:(
a spotkanie we wroclawiu to w jakim celu?chyba nie musi pan "przechodzic" probek?
Dziekuje za odpowiedzi.
We Wrocławiu ma byc spotkanie z włoskim pracodawcą.
Pani która ze mna rozmawia telefonicznie zadziwiająco mocno mnie przekonuje do tej pracy,nie wiem czy wynika to z tego że z tymi kwalifikacjami nie mogą znależć w polsce pracowników.
Zarobki tez nie powalaja na kolana 1100 euro na ręke + dodatki.
Pozdrawiam.
Witam.
Czy był ktos na spotkaniu we Wrocławiu z Włoskim pracodawcą.
W sprawie pracy w hucie szkła.
King Diamond - prosze o kontakt w sprawie huty szkła moj numer 798676856
Przepraszam dawno tu nie zgladałem.
Podobno mają 4 osoby jechac samochodem do tej huty.
Czy jest ktos do kogo tez dzwonili w tej sprawie?
Hej!Ja też kiedyś pracowałam w OL....koszmar, zarówno dla mnie, jak i dla osób które rekrutowałam...niespełnione obietnice, terminy wyjazdu, które ciągle się przesuwały w czasie, nie do końca ustalone warunki pracy...wiem, bo sama przekonywałam do wyjazdów, a potem na miejscu okazało się, że te osoby nie miały za co żyć.Dzisiaj wstydzę się tej pracy.Agencji jako potencjalnego pracodawcy nie polecam, uważam że są lepsze i pewniejsze.No ale decyzję trzeba podjąć samemu.I samemu trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie: ile jestem w stanie zaryzykować? To taka drobna refleksja...
King Diamond,jak tak Cie czytam...trace zapał do wyjazdu:(miałem zaczynac niedługo pracę w Hucie szkła Vetri Specjali w Trydencie,ale tez mam wiele obaw z tym związanych.przypuszczalnie jest to jakis wałek,tak wiec wycofam sie-nie ma co:-)Pozdrawiam.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 50
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Solo italiano