Obiettivo Lavoro Polska

Temat przeniesiony do archwium.
31-50 z 50
| następna
Hey.
Ja tez sie wycofałem,choc miła pani dzwiniła i organizowała wyjazd w 4 osoby do tej huty,ja dzwoniłem do jednej z tych osób,ale jakos nie widziałem zainteresowania,wiec zrezygnowałem.Pytanie?Dlaczego takie firmy jeszcze istnieją i ile będa oszukiwac ludzi?Nie dajcie się nabrac na miły głos tych pań które będa dzwonić.Cześć Pozdrawiam.
teraz dopiero miałes tam jechać?a ja miałem 2 miesiace temu?człowieku daj sobie spokój nie wal sie w kłopoty
OL,Italika,Quanta i kilka innych jeszcze nazw(co siedziba biura to inna nazwa)ale wszystko to jeden i ten sam pies.za wszystkie sznurki pociaga jedna i ta sama pani siedzaca spokojnie we włoszech a tu ma swoich ludzi(np.Włochów jak w Quancie).Znam kilka osób,gł.z branzy medycznej które poprzez te agencje od 2005 roku wyjeżdżaja do pracy do Włoch i dojechac nie mogą.Straciły tylko czas,wielkie pieniadze i nerwy.
No własnie,dlaczego one jeszcze istnieją?Ile nas będa oszukiwać?Ja się nie nabrałem ale co z tymi co się nabrali na ich miły głos i swietne warunki?
King Diamond,ja na rozmowie byłem 6 wrzesnia:-) i tak to sie jakos przeciaga,napisalem do nich co o tym mysle i jakos juz mi dali spokoj.Szukasz dalej jakiejs roboty??jak znajdziesz cos wiarygodnego,to daj znac:-)Pozdrawiam
Hey.
Z "Adecco" szukaja ludzi do pracy przy szkle w hiszpani,w srode mam miec rozmowe z pracodawcą.Jak pracowałeś przy szkle to może masz też szanse się ałapać.
Diavolino, moze pochwal sie z jaka agencja wyjezdzasz 7 lat, nie wrzucaj wszystkich agencji do jednego wora, bo np OL jest wloska firma, dzislajaca na calym swiecie, moze albo sie zorientuj, albo przestan sie zachowywac jak z konkurencji...

Od razu pisze ze nie pracuje w agencji pracy, tylko meczace jest czytanie jak to 7 lat nie mozna wyjechac, badz jak to wszyscy sa straszni. jakos tysiace ludzi wyjezdzaja i sa zadowoleni...
OL jest wloska firma w moim miescie dziala bez zarzutu,Wlosi otrzymuja prace bez problemu,wisza ogloszenia w witrynie,poszukuja rzeczywiscie pielegniarek ale z jezykiem a nie tylko z zadza pieniadza..jakby nie bylo jest to firma wloska dla Wlochow,normalna agencja pracy i juz.Trzeba sie uczyc jezykow moi drodzy i basta anie lamentowac,co jest typowe dla naszej narodowosci
rzeczywiscie właścicielka wszystkich agencji siedzi we Włoszech,w Bolzano a w Polsce w poszczególnych agencjach ma pousadzanych swoich ludzi(często Włochów)aby ludzie mysleli,ze kazda agencja to cos innego.Ja zawiodłam sie m.in.na OL. Poczytaj temat dla pielegniarek,załozył je niejaki Olek prawie 4 lata temu,jak dziewczyny w"zachwycie"pisza na temat tych agencji i ile lat próbuja wyjechac.
o Obiettivo Lavoro mowilo sie w niedziele wieczorem na Rai3 w programie Report, i mowilo sie bardzo, bardzo niedobrze. Poruszane byly umowy Wlochow na stanowiska sprzatajace (wg umowy) a osoby pracowaly jako pomoce pielegnairek. Czyli mniejsze skladki emerytalne, a w razie wypadku przy pracy brak odszkodowania (no bo przeciez robil nie to co mial napisane w umowie ...). Paca 6,5 euro na godz. a dostaja 15 euro, itp. To juz nie po raz pierwszy w tym programie mowilo sie o tej firmie. Wykorzystuja i oszukuja jak inni
Hey.
Dzieki za opinie,chyba dobrze zrobiłem ze zrezygnowałem z tej pracy,znalazłem taka samą za takie same pieniadze i duzo bliżej.Jak ktoś pracował w hucie szkła na automatach to ma szanse tez się tam załapać.Wczesniej jest wyjazd na ich koszt zeby zobaczyc co i jak.
Do tych włoch tez był wyjazd,ale na "wariackich papierach"bez składu i ładu organizowany,nie wiem czy sie odbył bo ja zrezygnowałem z niego.
Pozdrawiam.
malutka_monia tak strasznie bronisz tej agencji...a ja Ci powiem że za ich pośrednictwem wybrałem się w końcu do Włch-miejscowośc Legnaro(koło Padowy)Wszystko było na wariackich papierach!Mimo że życzyłem sobie przejazd w kulturalnych warunkach(bo jechałem na własny koszt)Pani ...załatwiła mi transport busikiem i byłem juz tym zdrowo wk...!Na miejscu byłem 8 grudnia o 2 w nocy,niestety mimo zapewnien nikt mnie nie odebrał!Siedziałem na stacji benzynowej do 7:30 bo niestety Pan do którego dzwoniłem nie odbierał telefonu.Kiedy się rozjaśniło zacząłem organizowac sobie ratunek.Gdy dzwoniłem do Pani z wrocka-też nie odbierała telefonu.Mógłbym sie tak rozpisywac...przeżyłem tam sporo,byłem zatrzymany przez karabinierów-bezprawnie obity!trafiłem do szpitala...Wkońcu po 3 dniach w poniedziałek ok 13:00zjawiło sie dwuch makaronów z pretensjami do mnie ze jak mogłem dac sie aresztowac itp!Dodam ze zatrzymano mnie za coś ala włóczęgostwo(nieznając jezyka nie dałem rady sobie sam pomóc)Wszystko zakonczyło się tak,ze juz jestem od czwartku w polsce,co zyskałem?Doświadczenie!Ile straciłem?ok 2000zł!Więc niech nikt nie śmie wychwalac tej agencji!!Mozliwe że czasem zadziałaja poprawnie,ale generalni-nie są godni zaufania.Nawala,potem zrobią z człowieka kryminaliste,alkocholika-by nie musiec pokryc jego strat.Taka to agencja.pozdrawiam wszystkich i odradzam.
Witam!!! Jeżeli interesuje Cię cokolwiek na temat współpracy z OL Wrocław i dalszych poczynań związanych z wyjazdem do Mestre Huta Szkła - pisz, a postaram się odpowiedzieć na Twoje pytanie, gdyż jestem jedną z żon osób wyjeżdżających.Pozdr
A propo...wyjazd się odbył i był zapięty na ostatni guzik:-)
Mam zamiar wyjechć do w/w huty proszę o wszelkie informacje mój email [email]
Większość ludzi, jeśli już, to jedzie teraz w odwrotnym kierunku. Przynajmniej za ta samą pracę mają więcej pieniędzy i są lepiej traktowani niz w IT.
masz trochę racji co do tej firmy niestety ja pracowałem dla niej prawie trzy lata we Włoszech i muszę powiedzieć że jest bardzo nie sumienna przy naborach pracowników wciskają straszny kit połowa z tego co obiecują jest nie prawdą . Faktem jest że ułatwią zaczęcie pracy we Włoszech ale z tą opieką z ich strony jak opowiadają przy naborze to ściema
za jedzenie trzeba zawsze płacić jest jedynie różnica w cenie i w jakości posiłkuw jednym zakładzie płacisz 6 euro a w drugim 1.20 jest różnica prawda
potwierdzam to miałem osobiście kontakt z pielęgniarkami które trafiły do Włoch prace miały przeważnie w domach starców i pracowały jako salowe często poniżane za marną pensje i nieciekawe warunki mieszkaniowe
zgadzam sie w pelni z diavolino i odradzam firme OL, tez mialam z nią niemiłe doświadczenia, radze dobrze się zastanowić, zanim sie podpisze jakikolwiek dokumnt.
Temat przeniesiony do archwium.
31-50 z 50
| następna

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Solo italiano