Tanio z Mediolanu do Polski

Temat przeniesiony do archwium.
hejka!jak sie wydostac tanio z mediolanu do Polski?Do nie dawna latalam Ryanair ale juz wycofali:(pomocy!!!
sprawdz sobie centralwings. Wiem ze lata takze do Rzymu ale nie jestem pewna co do mediolanu
chyba najlepszy jest Wizz Air:) ale z Milano lata tylko do Katowic, możesz sprawdzić wszystko na http://wizzair.com/?language=PL buziaki :)
Zależy gdzie mieszkasz w Polsce.
ja latam z Mediolanu do Berlina z easyjet. (www.easyjet.com), maja naprawdę tanie bilety, a z Lotniska w Berlinie można dostać się busem do Szczecina, Wrocławia i Poznania.
Ja jestem z Koszalina, wiec dla mnie to najlepsza opcja.
HEJ AGN25!a mozesz mi napisac skąd ze Szczecina jadą te busy do Berlina na lotnisko? i jaki jest koszt? bede bardzo wdzięczna za odpowiedz:)
pewnie, że mogę napisać,
podam te najbardziej sprawdzone, jeżdżę od 3 lat i już chyba przez większość sie przewinęłam.
koszt jest wszędzie mniej więcej taki sam
65 zł w jedną stronę i około 100 zł w dwie (można kupić bilet open)
Atlas,
tel.: +48 91 431 40 64
Biuro Obsługi Podróżnych
tel.: +48 91 48 31 399
tel. kom.: +48 6[tel]
fax: +48 91 48 35 653
EMAIL
[email]
[email]

Interglobus Tour (Ci są naprawde profesjonalni, nigdy sie nie spóźniają i mają zniżki na karty euro 26),
www.interglobus.pl
tel. [tel]
poza tym mają kilka kursów w ciągu dnia z Berlina do Slupska i ze Slupska, przez Koszalin i Szczecin do Berlina na oba lotniska)

Berlineks
+48 668 223 667
+48 6[tel]
wszystkie jeżdżą z dworca pkp i jak pójdziesz pod dworzec nawet nie rezerwując biletu to zawsze jakiś bus stoi.

jeżdżą na oba lotsika: Tegel i Berlin Schoenefeld
Sei grande-dziekuje Ci bardzo:) buona giornata!
ps.a jesli nie umiem niemieckiego bede wiedziala co i jak,bo szczerze mówiąc mam trochę obaw(tylko 2 razy w zyciu mialam stycznosc z lotniskiem no i lecialam Lotem z W-awy do Venecji ?
o to sie w ogóle nie martw!
na lotnisku w Berlinie są również napisy i wszystkie opisy po angielsku,
poza tym lotnisko nie jest duże i jak tylko wyjdziesz z walizką to czekają na Ciebie koło bramki z wywieszką gdzie jest nazwa firmy + Twoje nazwisko.

p.s. ja tez niemieckiego nie znam i nigdy nie miałam tam problemów, mozna sie spokojnie dogadać z nimi po angielsku, a na tym locie z Mediolanu do berlina również myślę, ze po włosku.

powodzenia!!!
a no to mnie pocieszylaś:)
a busy podjeżdzają blisko lotniska?
sorki za moje glupowate pytania-to chyba ze strachu;)
a dokonywałas moze rezerwacji biletu lot.do Milano przez internet czy w biurze turyst?no i z jakim wyprzedzeniem?saluti
bardzo blisko, bo na samo lotnisko, wysiadzasz jakies 10 metrów od wejscia głównego gdzie jest check in, nie można sie zgubić, zapewniam Cie!

poza tym na na lotnisku berlin schoenefeld, easyjet ma cały swój mały terminal B i zapewniam Cię, że po prostu nie da się przegapić
kupuje ZAWSZE przez internet, po pierwsze taniej, po drugie sama sobie zawsze sprawdzam jaki lot mnie interesuje.
strona easyjet jest chyba we wszystkich europejskich językach,
kupuje zawsze mniej więcej 2 miesiące wcześniej, poza tym opłaty lotniskowe Milano Malpensa i te w Berlinie nie sa wysokie (około 10 euro) i mi sie zawsze udaje kupić jakis tani bilet.
za ten wakacyjny na lipiec, kupiony w maju, w dwie strony, z wszystkimi opłatami zapłaciłam 35 euro.
Jestem ci bardzo wdzieczna-dziekuję:)))))
nie ma za co.
pozdrawiam

:-)
A orientujesz sie moze gdzie w Koszalinie mozna nauczyc sie porzadnie włoskiego?
jesteś z Koszalina????

więc w Koszalinie nie bardzo jest się gdzie uczyć włoskiego, przynajmniej 2 lata temu nie było kursów na poziomie nawet podstawowym, bo nie było chętnych.
ja się uczyłam trochę sama i trochę chodziłam na konwersacje do dziewczyny, która mieszkała 4 lata we Włoszech.
Może teraz się coś zmieniło i od października się gdzieś pojawi??? zapytaj w Empiku może?
HEJ AGA!ja juz chodzilam do empiku na kurs dla poczatkujacych w 2002/3r.ale moj italiano jest cosi cosi;(
słuchaj-a moze mogłabys dac mi namiary na tą babke albo jakiegos innego korepetytora(jesli nie na forum, to moze na maila)pozdrawiam
To była właściwie dziewczyna, ma 28 lat, jestem z nią w kontakcie, ale niestety wyprowadziła się do Kielc, skąd pochodzi. Nie znam nikogo innego w Koszalinie kto zna włoski na tyle żeby dawać korepetycje i swojego czasu też miałam z tym problem. Spróbuj może w Nauczycielskim Kolegium Języków Obcych na Morskiej? Albo na Wydziale Ekonomii i Zarządzania na Kwiatkowskiego powiesić jakieś ogłoszenie???
dzieki za wszelkie podpowiedzi juz zakupilam lot z Bergamo do Berlina:)a z Berlina do Pozka mam tylko 3h:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia