eMule

Temat przeniesiony do archwium.
mam prosbe..czy ktos moze mi powiedziec jak to obsłuzyc..tzn.mam juz wszystko zainstalowane..wybieram utwór spośród wielu różnych, naciskam pobierz i ..nic...nie mam najmniejszych oznak ściągania, tylko przy zakładce transfer widze linie czerwona i niebieską, ale nic sie nie dzieje...czy to ma tak długo trwac czy ja jestem jakas lewa???pomocyyyyy
Musisz czekać, aż zacznie ściągać. To może potrwać. Czy ze swojej strony udostępniłaś jakieś pliki? To ważne. Im więcej, tym lepiej.
Do ściągnięcia wybieraj pliki, które mają możliwie dużo źródeł, daruj sobie raczej te, które mają jedno lub dwa.
No i tak ma być. Jeśli pasek jest czerwony to znaczy, że nie ma dostępnych źródeł i musisz czekać. Czasami bardzo długo:-). Jak masz listę utworów, to zanim wybierzesz jeden do ściągnięcia, ustaw je według "dostępność". Wybierz ten, który ma największą liczbę (źródeł).
Jesteście niesamowici!dzieki!I ściaganie jednej piosenki ile np. moze trwac??A po wyłączeniu komputera wszystko sie resetuje? No i jeszcze jedno, zupełnie nie wiem o co pyta Genio..co i jak moge udostępnic??ahhh bionda..bionda...;-))
Musisz wejść w:
Ustawienia/foldery/Udostępnione foldery
i zaznaczyć foldery z plikami, które chcesz udostępnić. W ramce "udostępnione foldery" masz pokazane dyski twojego komputera, klikając je, dochodzisz aż do konkretnych plików(np. muzyka, filmu), które chcesz udostępnić. Zaznaczasz najpierw plik, pózniej folder, jeśli taki jest i na końcu sam dysk.
W ramkach powyżej są miejsca na określenie, gdzie mają być składowane pliki, które juz skończyłaś ściagać i te, które są w trakcie ściągania(pobrane pliki/Tymczasowe pliki). Najlepiej, zeby oba te miejsca docelowe znajdowały sie na dwóch osobnych dyskach. Przed ustaleniem miejsca docelowego dla plików tymczasowych, tych które są w trakcie ściągania, sprawdź, czy masz wystarczająco dużo miejsca na dysku, bo w przypadku, gdyby zabrakło go właśnie w trakcie "zasysania", możesz nie wiedzieć co zrobić, zeby móc dokończyć ściaganie.:)
Bardzo dziekuję..teraz musze wypróbowac!
Wszystko gra!!Dzięki Genio!
;)
mam jedno pytanko, moze glupie ale naprawde nie mam pojecia i dreczy mnie za kazdym razem jak cos sciagam.
czy korzystanie z programow jak e-mule itp jest legalne?
Korzystanie z e-mule jest jak najbardziej legalne. Gorzej jest z wchodzeniem w posiadanie, za pośrednictwem takich programów, plików. Jeżeli są one objęte prawem autorskim, nie jest to legalne.
dzieki,
ale mozesz mi wiecej wyjasnic, skad mam to wiedziec?; a sciagajac piosenki lub filmy moge mie jakies klopoty?
Nie, jeśli nie będziesz zajmowała się handlem tymi rzeczami. Owszem, nawet posiadanie tego u siebie w komputerze jest nielegalne, ale w rzeczywistości w takich przypadkach przepisy stają się martwe, nie egzekwowalne. Praktycznie wszystkie (ogromna większość)pliki filmowe, które znajduję się w sieci, są rozprowadzane nielegalnie.

W praktyce mogłabyś byc pociągnięta do odpowiedzialności karnej jedynie wtedy, gdyby cie ktoś zadenuncjował. Policja ma obowiązek reagowania na to.
dzieki, molto gentile
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia