Potrzebne informacje o zyciu w Trento

Temat przeniesiony do archwium.
Drodzy Państwo, za 2 tyg jade do Włoch(miasto Trydent)Mam tam załatwionapracę,zarabiac mam około 1300e netto z mozliwością nadgodzin.Prosze mi powiedziec szczerze,ile wydam na wyżywienie w tej czesci kraju? Za ile mozna wynajac tam skromna kawalerkę-pracodawca załatwia mieszkanie ale do spólki z innymi,a ja wolałbym samodzielne.Z góry dziekuje za pomoc:-)
skromna kawalerke...500eu,/moze gdzies 450,lepiej mieszkac we dwoch/ wyzywienie...gotujac samemu 2 gorace posilki wyjdzie ci ekonomiczniej,naprawde duzo taniej niz jedzac zimne posilki typu panino,czy zywiac sie w malym barze,pizzeri.Moglbys wyzywic sie za ok 6 eu dziennie,mam na mysli gotowanie we wlasnym zakresie,ale skoro jestes mezczyzna nie wierze, ze bedzie ci sie chcialo kucharzyc az 2 x dziennie.Zakupy niedrogie: to polecam Lidl,Pam. Zas co do miesa to niedrogo wychodzi kupowanie w sklepiku masarskim,sa one przewaznie arabskie,mieso jest koszerne i to daje mu niezwykla kruchosc. Wolowina od nich jest zachwycajaca,mieciutka po krotkiej obrobce,kurczaki tez sa pyszne,ceny bardzo dobre,taniej niz w Super Mercato. Lubie gotowac relaksuje mnie to ,wymyslam danie polsko wloskie.Znajomi mowia, ze powinnam restauracje otworzyc.
Dziekuje za daną odpowiedz:-)Pewnie Cie zaskocze...ale świetnie radze sobie w kuchni.Podobno moje potrawy są jadalne,co wiecej lubie sobie popitrasic.Zycze milego dnia.
Witam.Mnie również interesuje praca we Włoszech,a konkretnie w rejonie Trento.Czy możesz napisać w jaki sposób udało Ci sie zdobyć pracę?Pozdrawiam
Rodacy pomogli,warszawiacy jesli mam byc precyzyjna!
A ja znalazłem prace przez agencje pośrednictwa pracy:-) Szukali kogoś o moich kwalifikacjach,pojechałem na rozmowe do wrocka,tam zrobiłem dobre wrażenie na Włochach i...jade:-)
Witam , czy mogłabym prosić o przetłumaczenie tego tekstu

Dziekuje za pamięc o moich urodzinach, nie spędzam ich tak jak powinnam :( życzę miłego dnia i do usłyszenia
stokrotkaverde...mieszkasz w Trydencie?moze sie tam jakos umówimy i spotkamy?:-)Dobrze jest miec kontakt z rodaczka.Poza tym mam pytanie,czy w tym mieście mieszka dużo polaków?Pozdrawiam.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia