grazia jak masz szczegolowe pytania to moge sie zabawisz w Szpiega z Krainy Deszczowcow,popytam dalej..ale moze mama Susy by ci wiecej objasnila,wiesz tak ..jako dwoje rodzicow.. Nie wiadomo w jakiej wysok.sa oplaty szkol sa w Rzymie czy nie drozejniz tu u mnie na polnocy. Ostatnio bylo we Wloszech jakies referendum w sprawie dofinansowywania szkolo panstwowych...cos o szkolnictwie.jak sie skonczyloto wiem ze marnie,malo osob glosowalo i upadlo. Ludzie mowia ze wola posylac dzieci do pryetnych szkol,bo nie dowierzaja rzadowi..Inf czy ty masz cos w temacie, ktory opisuje,bo przyznam sie ,ze piate przez dziesiate slyszalam. Moge sie doinformowac u rodzicow dzieci,ale moze ty INF2. masz jakies informacje dla Grazii o tym referendum aby jej dobrze naswietlic,mysle, ze to moga byc inform,naswietlajce problemy w szkolnictwie wloskim z punktu widzenia rodzicow/obywateli.No coz nie jestem za dokladnie poinformowana w wielu wloskich sprawach,duzo prasy czytam, ale wszystkiego nie koduje w pamieci.