Angielski za wloski!?

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie!

Jestem nauczycielka angielskiego i pracuje w Mediolanie. Niestety nie mowie po wlosku. Kuje slowka wieczorami i ogladam wloska telewizje nie rozumiejac wiele, ale to wszystko. Czy ktos z was ma ochote na wymiane jezykowa? Moglibysmy/moglybysmy zorganizowac spotkanie, na ktorym przez godzine ja uczylabym angielskiego, a Wy mnie wloskiego. Co wy na to?
mam znajoma wloszke ktora bardzo chce sie uczyc angielskiego, jest na powiedzmy upper intermediate level, dam jej namiar na ten wpis a wy moze sie dogadacie.
Obywatelu EU, dzieki!
Mozna by bylo zorganizowac video nauke:)))
wszystkie pomysly mile widziane! Czekam
jesli nadal jestes zainteresowana- napisz na moj nr [gg] :)
Czesc Occhiona, jestem a jakze!! Niestety mam internet tylko w pracy i nie uzywam tu gg. Prosze, napisz do mnie [email] Super
Cerco una ragazza Polacca per una amicizia sincera e onesta. La mia email è [email]
E' per me un piacere mantenere i rapporti con la Polonia, ho avuto l'onore di conoscere la vostra terra e ne sono rimasto innamorato, voglio che sia per me la mia seconda patria. Vi aspetto e Vi auguro una bellissima giornata. Un abbraccio. Bacio
Roma! Do you speak Polish? Or English? Email me if you want!!! My Italian is very poor! :-)
KualaKulka Roma jest podrywaczem wystarczy przeczytać to co napisał:
Chcialbym sie szczerze zaprzyjaznic z dziewczyna z Polski. Mňj mail: [email]
Bardzo chcialbym utrzymac kontakt z Polska, ktňra mialem okazje poznac, i zakochac sie w niej, chcialbym, by stala sie moja druga ojczyzna. Czekam, zyczac Wam dobrego dnia. Pozdrawiam. Calusy.
inf! dzieki! Ja naprawde nie znam wloskiego!! jeszcze nie :-))
KualaKulka mogę ci pomóc z włoskim
Super, A Ty nie jestes podrywaczem, ktorego mam sie wystrzegac?? Odezwij sie na mojego maila co proponujesz! Dzieki!! [email]
:-))))) To reakcja na tekst Roma2008. Cudnie mi to humor od rana poprawiło.
Miłego dnia wszytstkim życzę
:-DDDD
KualaKulka napisałem do Ciebie
czesc:) jestem Beata:) jesli poszukujesz jeszcze kogos do tej wymiany jezykowej ja jestem bardzo zainteresowana:) chetnie pomoge C
i z wloskim za pomoc w angielskim:) bybloby fajnie zoragnizowac sie na taka wymiane np raz w tygodniu:)zostawiam ci moj mail [email] to ciao ciao e presto
czesc Beata! Mieszkasz w Mediolanie???
czesc Beata! Mieszkasz w Mediolanie???
czesc:) tak ja mieszkam w MILANO:)i naprawde jestem bardzo zainteresowana:) jesli ty nadal szukasz kogos i zalezy Tobie na nauce wloskiego daj mi znac a moglybysmy zaczac juz od nastepnego tygodnia- u Ciebie albo u mnie:) to czekam na odpowiedz.papa.Bea
Beatko, pisze jutro maila! Mozemy zaczac nawet w ten weekend! Super!
Hej KualaKulka! mam do Ciebie pytanie kilka pytan, byc moze wybiore sie wkrotce do Wloch,do Mediolanu, a dokladnie Seregno, by tam zamieszkac. Teraz mieszkam, pracuje i studiuje w krakowie, jestem nauczycielka jezyka angielskiego- ucze metoda tradycyjna i callana. Jesli wyjade do Wloch, chcialabym tam znalezc prace jako nauczycielka angielskiego. Moje pytania- jakie musze posiadac kwalifikacje? czy wyksztalcenie ktore zdobede tutaj, tzn. mgr filologii angielskiej z uprawnieniami pedagogicznymi,jest tam uznawane? czy musze rzetlumaczyc dyplom na jez wloski u tlumacza z listy konsularnej? czy to wystarczy by podjac tam zatrudnienie, czy powinnam posiadac jakies inne certyfikaty??? (TOEFL). szukajac czegos w internecie widzialam sporo ogloszen pracy dla nauczycieli, lecz byly to przewaznie ogloszenia.."insegnante madrelingua"...wiec troszke mnie to zasmucilo...Czy mozesz mi opowiedziec jak to wyglada w Twoim przypadku? Dzieki ogromne! Czekam niecierpliwie na wiesci:-)
pozdrawiam! Beata
B.K. Napislam do Ciebie maila w zeszlym tygodniu, dostals? Jesli nie to odezwij sie, wysle jeszcze raz. Kuala
Beatas 1982, Jesli chodzi o uczenie tu angielskiego, to z moich doswiadczen moge tylko powiedziec, ze nie jest latwo jak nie jestes 'native speaker'. Chyba, ze masz nieskazitelny akcent,o co bardzo trudno studiujac i pracujac w Polsce. Beatko, jak jestes w Krakowie, masz swietna okazje zrobic sobie kurs CELTA. Prowadzi go International House, filia z Londynu. Kyrs jest dosc drogi, kosztuje ok 5 tys zlotych i jest bardzo intensywny, wlasciwie musisz miec wolne 4 tygodnie, zeby moc sie temu w zupelnosci poswiecic. Celta albo TOEFL pomoga Ci znalezc prace za granice, ale jej nie gwarantuja. Dla mnie CELTA stala sie paszportem do szkol na calym swiecie. Niestety, majactylko tytul mgr z naszego kraju jest o wiele trudniej. Nie znaczy to, ze bez kursu nie znajdzioesz pracy, wiec oczywiscie prztlumacz sobie dyplom i wszelkie dodatkowe certyfikaty. Pamietaj o tzw. referencjach, przynajmniej dwoch osobach, ktore potwierdza Twoje umiejetnosci.
Zanim wyruszysz w swiat, polecam strone www.tefl.com. Jest tam tysiace ogloszen dla EFL teachers, sama zobaczysz czego glownie oczekuja pracodawcy. Byciem 'non-native' sie nie przejmuj!! Da sie, jestem tego przykladem! Bierz byka za rogi, a jesli bedziesz potrzebowac pomocy to pisz na [email] Powodzenia!
Moze na poczatku jak przyjedziesz do Wloch znajdz sobie inna prace a miedzy czasie zapisz sie do szkoly wloskiej.Kursy takie sa darmowe dla obywateli ue i trfaja ok 10 miesiecy po tym czasie wystawia ci certyfikat w szkole.A jezeli bedziesz miala ambicie pojdziesz na egazmin miendzynarodowy.Napewno po tym czasie bedziesz mogla spokojnie uczyc Angielskiego.:)))
Czesc cyprianek. Dzieki. Znalazlam kursy i chodze codziennie, razem z polowa Afryki polnocnej.. Jest fajnie!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Solo italiano

»

Życie, praca, nauka