Internet we wloszech

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |
Witam

Prosze o wmiare prosty sposob jak mozna zalozyc internet we wloszech.
Mieszkam w Casele kolo Werony
Przegladalem strone telecom Italia cena i oferta mi pasuje - ale w zaden sposob nie moge sie dogadac na ich infolinii po angielsku.
Z kad jeszcze moge wziasc internet ?
Pozdrawiam
ja zmienilam z telecom na tele 2, ale lepszy telecom.popros kogos zeby zadzwonil i pogadal po wlosku, nie znasz nikogo?
czesc ja mam internet z tima(tzw.pccard) i nawet dobrze sie sprawdza wiem ze linia stala jest lepsza ale ja nie nazekam....ale to zalezy tez czy masz kompa normalnego czy laptopa ....jesli normalny to lepiej lina stala z tele2 czy tiscali.
Dobrze ,ze ten temat zostal poruszony. Ja mam fastweb, ale chcialabym go zmienic .Moze mi ktos doradzi ,myslalam o libero.Jeszcze takie pytanko(nie znam sie na tym zbytnio)czy 4Mega wystarczy czy to jednak za malo?
problem w tym - ze osoba ktora miala to zalatwiac i mowi po wlosku - nie ruszyla tematu ani o krok i codziennie "please wait"
Chcialem jej podac na tacy "tu i to" ale nie moge nic zalatwic bo nawet na infolinii telecom italia nikt po angilsku nie mowi ( porazka )
My potrzebujemy lacza do podzialu pomiedzy kilka osob przynajmniej 2 MB mile widziane wiecej w rozsadnej cenie, bez jakich kolwiek limitow.

Jesli ktos bylby na tyle uprzejmy - aby podeslac linki do konkretnych ofert bede bardzo wdzieczny.

Porazka - a myslalem ze polacy wypadaja kiepsko z angielskim, a tu prosze "srodek europy"
zalezy do czego - ale ogulnie - to swiat i ludzie :)
abbonati.tiscali.it/telefono-adsl/prodotti/tc/voce8mega/ a wiec tu masz jeden link tam masz internet z telefonem ale mozesz sobie wybrac opcje odpowiednia dla ciebie jest kilka !!!
nastepny to tele2 tele2.it/tuttocompreso/offerte/index.html tam tez mozesz wybrac opcje tutto compreso albo tylko internet ....
oczywiscie jest tezx telecom i tam jest alice jest chyba najwiekszy wybor tam jezeli chodzi o promocje internetowe !!! www.telecom.it
tu do agatki ja slyszalam ze libero to nie jest za dobry i sporo znajomych zrezygnowalo .....decyzja nalezy do was !
poczytajcie sobie
Wpisz w wyszukiwarke libero,maja nie zle oferty(FASTWEB odradzam -drogi)
A slyszalam ,ze libero jest dobre.Teraz mam problem,nie wiem co robic
nie wiem aga ja mam znajomych ktorzy zrezygnowali po miesiacu wiec nie sadze ze jest dobry. fastweb zalezy od tego co wybierzesz nie jest az tak zle z cenami ! www.fastweb.it poczytaj nie jest najgorzej.
fastweb odradzam, jest faktycznie driogi.. tiscali? ja place do grudnia 9euro na pol ze wspolokatorem, od stycznie 14 euro na pol. I nie mam zadnych problemow zawsze dobrze dziala. Jesli znajdziesz oferte to polecalabym np tiscali
Akurat jestem na czasie z tym problemem wiec moge pare rzeczy powiedziec.
Po pierwsze, zalezy czy masz aktywna linie telefoniczna. Jezeli tak, sprawa jest duzo prostsza, jest duzo firm ktore oferuja internet bazujac na istniejacej linii.
Gorzej jesli nie masz linii. Ja dzwonilam do roznych providerow, ktorzy sie reklamuja, ze nie potrzebuja linii telefonicznej, ale to sie w koncu zawsze okazywalo bujda. W praktyce oni musieli za ciebie aktywowac linie (~120 Euro), abonament byl drozszy niz reklamowany bo koszt dzierzawienia linii z telecomu + jakis podatek za to itp. W sumie po tych poszukiwaniach powrocilam do Telecomu, ale moze w wiekszych miastach sa inne wyjscia, tu na sardynskiej wiosce nie ma zbyt wielu mozliwosci.
Linie i internet mozesz zamowic online na stronie Telecomu. Ja tez nie znam wloskiego, ale idzie sie polapac. Dobre w tym jest to, ze sie komunikuja z klientem przez email, to zawsze latwiej poprosic kogos o przetlumaczenie.
Na 187.it w dziale Offerta wybierasz Linee Telefoniche, na nastepnej stronie "vai alla scheda", potem klikasz na "configurazione", wybierasz co chcesz i klikasz na "attiva".
Jesli masz linie, chociaz nie aktywna, to powinno zajac od tygodnia do 2 miesiecy. Ja niestety nie mam w domu nic oprocz dziury w scianie... i znajomych, ktorzy w podobnej sytuacji po roku staran dali za wygrana. Na razie walcze.
Powodzenia!
Nie musze czytac juz ofert fastweba bo go mam i wiem ile w rzeczywistosci place.A moi znajomi maja libero i sa zadowoleni .I masz babo placek ....
Mam pytanie : czy zrywal ktos z was umowe z fastweb-em albo inna firma dostarczajaca neta we wloszech, jesli tak to prosze o jakies info. W przyszlym tygodniu chcialabym im zlozyc wymowienie ale obawiam sie jak to wyglada w praktyce.
hej lenaaa, a jak zakladalas tiskali to mialas juz linie tel.? i co naprawde placisz te 9 euro miesiecznie? czy w praktyce moze doszly ci jeszcze jakies koszta? bo wiadomo jak to zawsze bywa... Ja zakladalam kiedys internet z telecomu to przychodzily mi rachunki z kosmosu, ciagle jakies dodatkowe doplaty :( A placilas cos za modem? Na ich, stronie niby pisze, ze sie nie placi. Zastanawialam sie tez nad libero ale chyba jest wolniejszy?
ja mam umts przez komórke z winda. 20 eur na mies (ale jak np przez miesiąc nie chce korzystac to moge przerwac), 8000 mega. śmiga szybciutko, tak że moge nawet pogadać przez skypa. polecam
czesc mam takie pytanie piszesz ze masz internet z tima ciekawa jestem ile placisz i czy placilas cos za zinstalacje bo wlasnie mysle o zalozeniu u siebie neta z tima do laptopa jak bys miala chwile to odpisz
Aga/Lublin jak bedziesz na fiolecie to sie odezwij mam pare pytan dotyczacych neta. jade do wloch a chcialabym miec tam internet ale nie wiem jak to mam zrobic
A wogole jest ktos kto korzysta z internetu z WINDA o ktorym pisze Aga/Lublin?
Alicja22 znasz takie powiedzenie: Użyj Google, zanim zaczniesz zawracać głowę innym!
Wyobraz sobie,ze znam. Ale tam nie znalazlam odpowiedzi na moje pytania.
http://www.wind.it/it/servizi/internet_mobile/index.phtml?sHp2=4078
Dziekuje bardzo za pomoc.Chociaz nadal mam pare pytan.
no to pytaj
http://www.wind.it/it/privati/rivenditori/rivenditori.phtml
ja mam jak na razie internet z Wind-na szczescie w tym tygodniu przychodza nam zakladac z Telecom.W Wind mam opcje 15000 mega,za 30 euro miesiecznie.Szybkosc zalezy od miejsca zamieszkania,na starym mieszkaniu net chodzil w zlowim tempie,bywalo ze nie dalo sie otworzyc kilku rzeczy jednoczesnie,teraz jest lepiej,ale i tak zmieniamy-raz zdarzylo sie ze wyczerpalismy limit przed czasem i mimo ze doladowalismy kolejne 30 euro to i tak trzeba bylo czekac 2 tygodnie do czasu abonament skonczylby sie normalnie.
Ja mieszkam nie daleko Milano. Dla mnie ten internet z WINDA bedzie najlepszym rozwiazaniem, bo wyjezdzam na 4miesiace.
Chcialabym wam powiedziec,ze istnieje jesli ktos ma internet VOIP DISCOUNT podobne do skypa ale uwaga:instalujesz i musisz placic(niestety) karta kredytowa 10 EURO +2 EURO IVA (zalozyl mi mòj maz widzac moje zmagania z kartami miedzynarodowymi kiedy dzwonilam do Polski)rozmowy na telefony domowe krajowe po wloszech i Polsce ZA DARMO a na komòrke do polski 5 cent za minute.Waznosc 120 dni od pierwszej rozmowy...ale mnie sie zawsze kumuluja dni bo wczesniej trace kredyt(wiele mojej rodzinki niestety ma komòrke)POLECAM UZYWAM OD 2 LAT I JESTEM ZADOWOLONA!!!!
Hej. Mam internet z WINDA za 20euro z miesiac. jestem zadowolona.
Tez od grudnia albo stycznia bede musiala wykupic jakias oferte zeby miec internet , ale nie wiem kto ma najlepsze oferty.. tim? wind? czy vodafone? I nie rozumiem tych 50mb czy 200 mb na miesiac? O co w tym chodzi? Przeciez raczej sie to liczy na ilosc godzin na miesiac? A jak ja wlacze net na np. 2 h to ile tych MB mi pobierze? Tego akurat nie rozumiem...
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka