Centralwings zawiesza loty!

Temat przeniesiony do archwium.
31-56 z 56
| następna
o rany...oni w ogole złotówki wycofali! możliwe to?
Ja zaryzykowałam i kupiłam z Gdańska do Rzymu 23.07, mam nadzieję, ze nie odwołają mojego lotu i nie będzie wyglądał jak ten dzisiejszy :)
Agatka, mi ceny wychodzą w złotówkach, jeśli zaznaczę wylot np. z Poznania czy z Gdańska...
a ja mam loty z Warszawy jedynie w EUR, NOK, DKK i SEK
coś dziwnego
a 2 tyg. temu kupiłam bilet na maj za złotówki!!!
Moze już cię nie chcą na pokładzie i próbują utrudnić ci rezerwacje. ;)
Przepraszam ze sie wtrace ale polecam linie volareweb Lataja z Lodzi na Malpense :)
Ja też polecam Volareweb, latają też z Krakowa i Warszawy :) I mają niskie ceny.
easy jet mowisz..zaraz wejde na ich stronke,a moge wiedziec co to sa te antenki?:))
volareweb spoko ceny ma,ale lata najdalej do mediolanu://a stamtad to kawal drogi jeszcze:((jak pech to pech..
dokad chces dotrzec..bo ja sie rozgladam za innymi tanszymi mozliwosciami,ryje jak kret w internecie i cos nie cos juz wykopalam,tzn rekonstruuje na wszystkie sposoby utracone polaczenia Werona/Wenecja do Wa wy
!!!
sorki-to powyzej to byl moj atak oburzenia na znikajacy net w momencie wysylania postu:)to juz moja 4 proba teraz.moja mama chce do mnie przyleciec w czerwcu.szukalam jej czegos do 500 zl w obie strony z warszawy-bo dla niej najblizej, przylot do rzymu-na neapol nie licze raczej:))
Warszawa Neapol?/wtorki czwartki sa tansze loty/
a widzialas http://www.lowcostport.pl/tanie-loty/tanie-loty-z-neapolu-do-berlina-tegel.html z Warszawy do Berlina sa nieraz bardzo tanie bilety
hej,wlasnie co wrocilam do domu.wkleilam link w wyszukiwarke, ale niedziala,jutro rano bede szukac na tej stronce-przejarzalam ja troche,bo teraz juz nie kontaktuje zbytnio:)jak cos to jeszcze sie do ciebie zglosze o pomoc:)
cos znalazlma ciekawego,biura podruzy/TUI/maj czasem wolne miejsca w lotach czarterowych i sa wolne miejsca do Palermo za 19 zl/z Wa wy/ale na jesien z tym ,ze teraz trzeba kupic.Mysle, ze ta cena to byla w zl a nie w euro
podrózy..mialo byc
regina zobacz http://www.tuitam.pl/index.php?pc=1
PLL LOT oraz Rada Nadzorcza Centralwings przygotowały plan naprawczy polegający na skupieniu mocy przerobowych na obsłudze połączeń czarterowych i zminimalizowaniu obsługi połączeń niskokosztowych do 17 najbardziej rentownych tras ("plan minimum") oraz Kraków-Lille i Wrocław-Rzym.

Centralwings planuje również redukcję zatrudnienia. Największa redukcja etatów będzie w administracji, w obszarze sprzedaży
i marketingu. Mniejsza w naziemnych służbach operacyjnych.
gaio bylam na tej stronce TUI-rzeczywiscie okazja dla kogos kto juz wybiega z planami na podroz daleko na przod 200 zl w obie strony do rzymu+ jeszcze oferuja darmowy dojazd pociagiem na lotnisko-spoko:)jak pisalas ze z warszawy do berlina sa dobre polaczenia to z jakim przewoznikiem mialas na mysli jesli moge zapytac?bo ja znalazlam wczoraj w airberlin loty berlin tegel-neapol tylko teraz sie glowie jak sie tam dostac.A ty juz znalazlas cos dla siebie?:)
Ogłoszony "plan minimum" Centralwings przewiduje całkowite wycofanie lotów z Katowic i Szczecina oraz ograniczenie lotów z Wrocławia i Poznania do jednego połączenia do Rzymu.

Loty będą realizowane na następujących trasach:

- z Gdańska na trzech trasach: do Dublina, Edynburga i Rzymu,
- z Warszawy na pięciu trasach: do Bolonii, Dublina, Edynburga, Lizbony, Londynu Gatwick
- z Krakowa na siedmiu trasach: do Aten, Amsterdamu, Barcelony - Girony, Lille, Londynu Gatwick, Rzymu, Bolonii.

Łącznie Centralwings będzie obsługiwał 17 połączeń regularnych.
słuchajcie CENTRALWINGS bedzie nadal funkcjonował ale na innych zasadach, juz nie bedzie tania linia lotnicza ale głownie czarterową! jstem stewardessa w tych liniach takze mam najbardziej wiarygodne informacje, chociaz przyznaje ze mielismy przez jakis czas obawy czy spólka dalej bedzie istniała..jednak perspektywy sa bardzo rokujące! min wyczarterowanie samolotów włoskim blue panorama....etc..BEDZIE DOBRZE!
MADZIA A W KONSEKWEKCJI TEN LOT ODBYł SIE PO 6 GODZINACH.. ja własnie nim leciałam.;-) ale to był siła wyzsza spowodowana awaria jednego z samolotów...no niestety spóznienia dośc czesto się zdarzają...no coments
korzystalam dotad z Air Italy,oni tez zamienili sie w spolke czarterowa i co z tego ja bede miala ?Nic...Air Italy Polska będą latać trzy polskie biura podróży – Itaka, Rainbow Tours i Triada na trasach z Warszawy do Varadero na Kubie, do Bangkoku w Tajlandii oraz do Goa w Indiach.Prosze jak mnoie zalatwili!Zrobili sobie czartery ale dla bogatych turystow
Regina delle farfale zobacz www.biletownik.pl Jest w tej chwili oferta z Krakowa do Bologni za 400 zl we 2 strony ale na poczatek maja
Kolejna tania linia lotnicza tnie połączenia

Kolejna tania linia lotnicza redukuje liczbę połączeń w Polsce. Po ubiegłorocznym wycofaniu się z naszego kraju Sky Europe i cięciach tras przez Centralwings w marcu i kwietniu teraz swoją siatkę lotów reorganizuje WizzAir, największy przewoźnik niskokosztowy działający na naszym rynku

Węgierska linia w ubiegłym tygodniu zawiesiła trasę z Gdańska do Coventry, a od 13 maja zrezygnuje z obsługi kolejnych połączeń. Z rozkładu znikną trasy z Gdańska do Bournemouth oraz z Katowic do Londyn-Gatwick. Ale to nie koniec cięć, na jakie zdecydował się Wizz Air. Firma wycofała się bowiem także z uruchomienia wakacyjnego połączenia z Sofii do Izmiru w Turcji. To tylko reorganizacja - broni się przewoźnik.

Inni przedstawiciele branży lotniczej przyznają, że przypadek Wizz Air nie jest odosobniony i przewoźnicy powoli zaczynają korygować swoje siatki połączeń. Najzwyczajniej w świecie popyt na latanie nie rośnie już tak dynamicznie jak w minionych latach. Dodatkowo w przypadku tanich linii mamy do czynienia z nadpodażą połączeń - tłumaczy Kamil Wnuk, rzecznik prasowy Centralwings. Do tego dochodzi wzrost cen paliwa oraz rosnące opłaty lotniskowe.

Do prawdziwej rewolucji w rozkładach dojdzie jednak Jesienia, gdy Polacy zaczną wracać z emigracji w Wielkiej Brytanii. Dopiero wtedy automatycznie dojdzie do wyhamowania dynamiki wzrostu ruchu lotniczego i potrzebne będą korekty .
Temat przeniesiony do archwium.
31-56 z 56
| następna

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia