co sadzicie o lonii volareweb?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |
W przyszlym tygodniu (jeszcze nie wiem dokladnie w jakim dniu) bede musiala chyba poleciec do polski a konkretnie do Wroclawia. Poniewaz Centralwings zawiesilo swoje loty (a szkoda bo bylo takie dogodne) to znalazlam oferte milano malpensa - wroclaw. Co mozecie mi powiedziec wiecej o tych liniach lotniczych? Jakie macie doswiadczenia?
latalam kiedys znimi jak byli zwiazani z Air Polonia ,coz mozna powiedziec o tej lini poczytaj tu: http://www.wloski.ang.pl/Volareweb_29430.html..poza tym ze lotniska wloskie sa wielka niewiadoma obecnie..wylecisz albo nie ryzyko istnieje..Dla mnie Volare raz juz okazalo sie wyciagaczem pieniedzy od ludzi,teraz Volare jest dla mnie corka Alitali/ktora jest w ruinie i wlasciwie juz nie istnieje.. dyszy niczym ryba wyrzucona na brzeg../jak to sie mowi.. nóż widelec może ci sie uda.Oby! :D
wy mnie tu nie straszcie ja za 4 dni z nimi lece do Polski !!! Zdam Wan tu sprawozdanie, czy byly krakersy, czy napoje chlodzace podali, czy wogole wylecialam .. ;)
ten watek ktory tu wkleilas chyba juz nie istniej :\
leciałam z malpensy do wrocławia w lutym i wszysko było bardzo normalnie i bardzo poprawnie, żadnych spóźnień, odwołanych lotów i tym podobnych emocji, ale to było 2 miesiace temu,wiem, ze teraz maja jakieś promocje, czyli obnizki cenowe , muszę powiedzieć, ze pomimo wszystko jesli tylko mogę, zawsze wybieram ryanaira, ze stansted do wrocławia samoloty latają codziennie, czasem nawet 2 razy dziennie, dotarcie do londynu samolotem z włoch nie jest też duzym problemem, a ceny mozna trafić tańsze niż w niejednej taniej linni, ( zwłaszcza z mniejszych lotnisk, nawet biorąc pod uwagę koniecznośc kupienia 2 biletów( włochy-londyn, londyn -wrocław), zwłaszcze jesli trzeba policzyć odległy i drogi dojazd na lotnisko we włoszech( pociagiem busem czy nawet samochodem)
Dzieki za konkretna odpowiedz:)) A ryanai z jakich miast wloskich wylatuje?
ja lecialam nimi 2 tyg.temu nie bylo zadnych problemow,opuznien itd..nie podaja tylko zadnych napojow ani jedzenia za wszystko trzeba zaplacic.
Co do napojow i jedzenia to jest to typowe dla linii low cost. Dla mnie to nie stanowi zadnego problemu.
Wazne jest tylko czy dolece do Polski bez problemow.

Dzieki za info, tak wiec niedlugo wezme sie za rezerwacje.
Ancona, Bari, Bolonia, Brindisi, Milan/Bergamo,Palermo, Parma, Perugia,Trapani/Sicilia, Verona
otwórz stronę ryanaira, wpisz londyn jako miasto wylotu i rozwinie ci sie lista miast dokąd mozesz dolecieć z londynu
a jesli musisz sie dostać potem z wrocławia gdzieś do mniejszych miejscowości, czyli i tak potem dojeżdżasz, to pamietaj ze z rzymu i mediolanu jest też wizzair do katowic, też czasem bardzo tani, droga ( bo jeszcze nie autostrada) katowice-wroclaw to jeden z najlepszych odcinków w Polsce i w sumie to tylko niecałe 300 km, więc katowice to całkiem niezły wybór dla tych, którzy do lotnisk dojeżdżają z mniejszych miejscowości, nie mówiac juz o tym, ze pyrzowice sa duzo wieksze niz wrocławskie lotnisko
i zeby było jasne mówię to z wielkim żalem, bo jestem wrocławianką i krew mnie zalewa, że w tak duzym miescie lotnisko jest mniejsze niz dworzec autobusowy a lotów ciagle tyle, ze aż wstyd
Tez jestem wroclawianka ( a wlasciwie ex - wroclawianka). Kurcze kiedy bylo Centralwings przylot do Wroclawia to nie byl zaden problem a teraz kombinowac trzeba:(((
Wydaje mi sie, ze jednak zdecyduje na volareweb (milano - wroclaw), choc zastanowie sie tez nad mozliwoscia (perugia - londyn - wroclaw).
Dzieki za wszystkie informacje. pozdrawiam.
:)
no oczywiscie, ze low-cost nie podaja napojow, ani krakersow ;) m.in. dlatego te bilety sa tansze, obcinaja koszty na czym sie da, czasem tez niestety na samolotach oszczedzaja i wysylaja stare trupy ;)
http://www.wloski.ang.pl/Volareweb_29430.html wystarczy wpisac w wyszukiwarke slowo Volareweb i wychodzi kilka tematow z ost.miesiaca bylo ich nawet/ nawet...
Witam
Ja ostatnio latam wylacznie volare i dosyc czesto zdarzylo sie rowniez moim rodzicom zaliczyc trase polska-italia (1szy raz w zyciu lecieli samolotem) i cale szczescie nie maja zadnej traumy:)

Jeszcze mi sie brzydka przygoda nie zdarzyla a latalam zawsze malpensa wroclaw i raz warszawa.
Licz sie z tym ze wylot z milano przynajmniej w moim przypadku byl zawsze z opoznieniem co najmniej 30 min. Poza tym zadnych problemow.

Pozdrawiam
Volare to chyba najlepsza z tanich linii,wrocilem wczoraj Wa-wa-Milano.Wszystko na czas.Tak samo Mlano-Wa-wa,zadnych opoznien (fakt,flota trupowata i zaloga wyluzowana,nawet nie sprawdzali,czy pasazerowie mieli zapiete pasy przy podchodzeniu do ladowania.
Umbryjka spokojnie mozesz leciec volareweb jest ok, ja lecialam kilkakrotnie i bez problemow. Czasami lekkie spoznienie, ale to i regularnym linion sie zdarza. Co do obslugi tez jest ok. Polecam, choc ostatnio kombinuja z pseudo ofertami, ale wiadomo lato blisko i klientow wiecej, wiec warto podniesc ceny i tak nabywcy sie znajda..A do tego jak wiadomo paliwo tez drozeje..
Włoskie tanie linie lotnicze Volareweb wprowadzają nowe zasady przewozu bagażu rejestrowanego dla swoich pasażerów, którzy dokonają zakupu lotu począwszy od 10 czerwca.
Przy zakupie online bądź call center zapłacimy 6 € za każdą sztukę. Zgłaszając się natomiast bezpośrednio na lotnisku, za bagaż przewożony w luku bagażowym przewiduje się opłatę w wysokości 12 € za sztukę. Limit wagowy bagażu rejestrowanego wynosi łącznie 20 kg, maksymalnie w trzech sztukach bagażu.
Bezpłatnie pasażer może przewieźć do 8 kg bagażu podręcznego. Każdy pasażer może wnieść na pokład nieodpłatnie jedną sztukę bagażu do 8 kg i o wymiarach nieprzekraczających 55x40x20 cm.
Ja również uważam, że volareweb jest jak najbardziej ok. Tylko faktycznie, zaczynają systematycznie podnosić ceny. Te ich promocje zasadniczo w ogóle nie są intratne ale jakoś zaczynamy mieć coraz to mniejszy wybór. Wizzair także jest dużo droższy w porównianiu jeszcze do 4 miesięcy wstecz.
Jeśli chodzi jeszcze o tanie linie lotnicze i połączenia z Włochami, to ja zaczęłam stosować taktykę międzylądowań. Uwierzcie mi, że coraz bardzie się opłaca latać w takim systemie, tym bardziej korzystając z usług Ryanair. Dla osób, które lecą do Mediolanu ok jest jest volareweb czy tez ryanair ze swoim polaczeniem do Krakowa. Ale w sytuacji, gdy chcecie dostać się do Umbrii, MArche czy Romagnii, to polecam międzylądowania we Frankfurcie(Hahn) lub Londynie. JA np teraz lece z Wrocławia do Frankfurtu, z Frankfurtu do Pescara i zapłaciłam 100 zł za bilet. Podróz rozpoczną o 8.20 a wyladuje juz o 13.00. Bez zadnych dodatkowych kosztów, typu pociag z Mediolanu do Bolognii, Rimini, Ancony kosztuje od 30 E wzwyz.Oczywiście należy mega kominować szukając tych połączeń, no ale jeśli już sie uda, to super!
wszystkie tanie linie przestana byc wkrotce tanimi liniami,gdyz paliwo bardzo zdrozalo i bedzie drozec w dalszym ciagu.Wzrost ceny paliwa jest przerzucany na pasazerow.Obawiam się ,ze jesienią ceny wzrosną jeszcze bardziej
Zgadzam się z Tobą w 100%! Jednakże póki co, musimy sobie jakoś radzić!
ja tez lecialam z nimi, w jedna strone bylo ok bez opoznien, w druga strone jakies pol godziny w plecki, ale da sie przezyc, nie wymagam cudow od tanich linii i zawsze psychicznie nastawiam sie na czekanie min. 2, 3 godziny, wiec kiedy opoznienie jest tylko godzinne jestem mile zaskoczona ze tak szybko sie uwineli z tymi platajacymi sie papierkami po czekoladkach i prezerwatywami na pokladzie po ostatnim locie ;) fakt, zaloga wyluzowana niesamowicie, potwierdzam nie sprawdzaja czy ma sie zapiete pasy :D
fakt nie sprawdzaja, tylko jak byly turbulencje to raczyli sprawdzic, ale najlepsze jest to ze nie umieja liczyc, jak dalam 10 euro za cos tam co kosztowalo 3 to dostalam 17 euro haha!!!
uuu to tym bardziej warto z nimi latac :D
no pewnie mam nadzieje ze i tym razem ta czarnulka slicznotka sie pomyli i znow mi wpadnie extra 10 euro haha
ja właśnie niedługo lecę nimi :))))))))
już bilety zarezerwowałam :))))))))))))))))))))
to najlepiej kup cos i zaplac 50 euro to moze ci 100 dadza jako reszte :-)
ja nimi wracam 2 lipca z milano do kraka
a ja wracam nimi 4 sierpnia tez z Milano do Kraka
O to widzę że dużo ludzi leci w tym samym terminie, bo moja wnuczka wraca właśnie tym samolotem do domu :))))))))
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 37
poprzednia |

»

Życie, praca, nauka