kuchnia wloska pomocy

Temat przeniesiony do archwium.
31-40 z 40
| następna
....klotnia ,klocicic ale juz nie kloccie sie pisze sie przez dwa C. Dam ci przepis na makaron tagliatelle z sosem mascarpone..pyszne..mniam,mniam 40 dag makaronu tagliatelle, 25 dag sera mascarpone, 3 łyżki śmietany, 25 dag krewetek (mogą być mrożone), łyżeczka soku z cytryny, 1 żółtko, 4 łyżeczki kulek różowego pieprzu, * sól i pieprz. Jak to przyrzadzic: 1. Makaron ugotować al dente w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. 2. W rondlu wymieszać mascarpone ze śmietaną, na gładką masę. Zagotować. 3. Doprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny. 4. Dodać krewetki i chwilę podgotować. 5. Rondel zdjąć z ognia, sos zaciągnąć żółtkiem. Polać nim makaron. 6. Przed podaniem każdą porcję posypać różowym pieprzem.Smacznego :D
>>>gajowy_szybciutko przekonasz się
A moze zjecie pyszne penne z kurczakiem i mozarellą.?..kup sobie 2 piersi kurczaka - ok.250 g sól, pieprz, oliwa 1 puszka pomidorów lub 5 świeżych 2 kulki mozzarelli 50 g zielonych oliwek 10 łyżek oliwy z oliwek 400 g makaronu penne sól, 10 listków bazylii Sposob przyrzadzania jest latwy: Piersi kurczaka pokroić na kostkę, doprawić pieprzem i smażyć na oliwie, wrzucić do salaterki. Pomidory i mozarelle pokroić w kostkę i dorzucić do kurczaka, dodać oliwki, oliwę i mocno przyprawić pieprzem. Penne przygotować zgodnie z przepisem na opakowani zyli gotowac tyle czasu ile tam pisze, dodać do salaterki i dokładnie wymieszać, podawać natychmiast posypane listkami bazylii.
czym? ? żartujesz, czy naprawdę tak myślisz?
:)
diddi chcesz przepis na risotto z parmezanem i szafranem?
Risotto z parmezanem i szafranem: 1 szklanka ryżu - spora szczypta szafranu - cebula pokrojona w kostkę - 3 szklanki mocnego bulionu + zapas - 1/4 szklanki tartego parmezanu - 30- 40 g masła Przyrzadzanko: rozgrzej masełko, zeszklij cebulę, nie rumien. Dodaj ryż, smaż mieszając, aż wszystkie ziarenka się natłuszczą. W odrobinie bulionu rozetrzyj szafran. Teraz prosze wlać szklankę gorącego bulionu do ryżu, dodać szafran. Gotuj powoli, często mieszając. Kiedy zostanie wchłonięta poprzednia ilość płynu, dolewaj stopniowo następną, na początku więcej, pod koniec po troszku. Po ok. 15 minutach spróbuj ryż. Risotto może być bardziej lub mniej płynne, milanese podaje się raczej w stałej konsystencji. Ilość płynu, który wchłonie ryż, bywa różna, zawsze trzeba mieć zapas gorącego bulionu,pamietaj prosze. Kiedy ryż będzie gotowy, dodaj parmezan, zamieszaj, odstawić na dwie minuty i podawać.Przebijesz Tesciowke...smacznego
dobranoc
Oj, to są żarty na innym poziomie. Przecież nie będę tłumaczył, pisząc wytłuszczoną czcionką, że ten błąd to dla jaj. Są ludzie, którzy załapią bez instrukcji obsługi.

No wiem, wiem, że nie można tu pisać wytłuszczoną czcionką, to tylko takie wyrażenie.:))
..to trzeba było zrobić chociaż tak: 'kulturom osobistom'...bo aż nie mogłam uwierzyć w taki błąd!
...no to 'żarty' wyjaśnione, a co z "myśleniem?
:)
o jej dziekuje supremo
Temat przeniesiony do archwium.
31-40 z 40
| następna

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

 »

Solo italiano