prawo i administracja w Rzymie

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 59
poprzednia |
hej dowiedziałam się ostatnio, że w Rzymie ruszają szkoła wyższa z kierunkiem Prawo i Administracja. czy ktos wie cos wiecej???
Hej! moze chodzi Ci o to:
http://www.studiapolonijne.pl/rzym.html
wielkie dzięki!ty też się na nie zapisujesz? bo ja raczej tak! mgr mozna dostac po 3 latach studiow,bo nie ma przerw...no i tak zaoszczedze kaske :) ja chce iść na administracje europejska a Ty????
hej Marika! dobry wybór!kurcze kusząca propozycja studiów i super kierunki. no bo bez sensu studiować coś nierentownego...tzn tracić czas i kase na studia po których jest się bezrobotnym... A ta administracja europejska to moim zdaniem super połączenie europeistyki i administracji. ja chciałam na początku studiować coś innego ale oferta europejskiej szkoły prawa i administracji naprawdę mnie przekonała.... Kto się już tam zapisał????
ciao a tutti!chcę bardzo studiować,bo wiem, że po powrocie do Polski to bez wykształcenia to może pozwolą mi posprzątać...nic więcej. Więc ja postanowiłam, ale ide na PRAWO! tak tak! jakoś zawsze mi się marzył ten kierunek, no a teraz jak EWSPA daj mi możliwość studiów w Rzymie to muszę skorzystać!!! ale się cieszę juhuuuuuu :D jak ktoś z Was się juz zapisał to niech mi da znać! wybierzemy się na imprę przed rozpoczęciem zajęć!!!!
czesc studentki!Ja tez mysle o studiach!na początku się trochę obawiałam Prawa bo ponoć trudne ale po rozmowie z koleżanką (studentka prawa) wiem,ze jesli sie przyloze to dam rade!najważniejszy optymizm i praca ehhe. rozmawialam tez z przedstawicilka europejskiej wyzszszej szkoly prawa i adm. i naprawde mnie przekonala!!! fajne jest to ze jesli np za rok postanowie wrocic do Polski to tam bede mogla kontynuowac studia!!! no i nie trwaja one 5 lat a 3 lata i 4 mce!no i też bede mogla sie pochwalic mgr a nie byc robolem przez cale zycie ;) pozdrawiwiam
wiecie, że Instytut Nauk Prawnych Akademii Nauk jest afiliowany przy Europejskiej Wyższej Szkole Prawa i Administracji zerknijcie sobie na to

http://www.pan.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=786&Itemid=5
nieźle co????
Marika skąd masz takie wiadomosci;) dobrze wiedzieć, że to nie jakaś bujda z tą ewspa... ale że naprawde mają wszyskie konieczne pozwolenia (wiem, ze jest w Rzymie szkola,ktora nie dziala az tak do konca zgodnie z prawem...) pozdrowionka papa
ano mam :) weszłam na ich stronę no i też rozmawiałam z przedstawicielem EWSPA w Rzymie.
Zadzwoniłam do EWSPA w Rzymie ([tel]) i wiecie jak to jest dokładnie z kierunkami??? A więc można studiować PRAWO przez 3lata i 4 m-ce albo równocześnie PRAWO i ADMINISTRACJE EUROPEJSKA. Ale jeżeli ktoś studiuje dwa kierunki to płaci tylko za jeden! i po ok 4 latach można mieć mgr prawa i licencjat administracji!!! bomba nie?
kuszące...mieć mgr prawa i licencjat adm...i to w tak krótkim czasie...
hej ja od niedawna jestem w Rzymie. nie mam studiów i głęboko się zastanawiam nad studiami prawniczymi...zajęcia raz w miesiącu no i przez ok 3 lata to jest niezly pomysl :)papa
P.S.Pozdrawiam studentów europejskiej wyższej szkoły prawa i administracji
ej Krzysiek witamy wśród studentów EWSPA w RZymie!!! Będziesz naszym rodzynkiem:)
Pozdrawiam
niech zgadne kto was namawia do tych studiów ;D
dzięki za tak miłe przywitanie:) ale mam nadzieję, że panowie mnie nie zawiodą i też się zapiszą... ciao
spoko krzysiek, na pewno. tu jest pełno madrych facetow, szczegolnie tych którzy chcieliby studiowac prawo. fanciulla ma pewnie podobne zdanie jak ją znam :) :P :P
to dobrze, że panowie również będą studiować...choć bycie jednym mężczyzną wśród miłych pań wcale mi nie przeszkadza anzi ;)
Zajrzyjcie tu...
http://polonia.wp.pl/country,3,title,Studiuj-w-Rzymie-na-polskiej-uczelni-prawniczej%21,wid,1[tel],wiadomosc.html
ja też coś mam
http://temi.repubblica.it/metropoli-online/roma-arriva-luniversita-polacca/
ehhe
jeszcze jakis artykuł???
to famosa jest ta szkoła! ale to dobrze, przynajmniej wiadomo, że jest pewna. Pozdrowionka Krzysiek
Cześć!Złożyłam formularz zgłoszeniowy na studia na Administracji Europejskiej i Prawie w Rzymie! Taki formularz trzeba dać przedstawicielowi w Rzymie bądź przesłać do Wawy. Po przesłaniu mam pewność, że mam miejsce wśród studentów. Potem muszę złożyć tylko dodatkowe dokumenty i wpisowe. Jak tylko wrócę z Polski to złoże resztę dok. i już mogę studiować. proste nie??? hehhe pozdrawiam
bardzo proste i dlatego wlasnie mialabym obawy korzystac pozniej z uslug takich prawnikow (to nie osobista wycieczka, prosze sie nie obrazac:). zastanawialiscie sie kto was po takich studiach zatrudni???? gdzie zrobicie aplikacje??? mam nadzieje, ze bedziecie pisac o swoich wrazeniach po rozpoczeciu nauki. ogolnie pomysl bardzo dobry tylko te kierunki cos mi za powazne na takie "niedzielne studiowanie". mimo wszystko powodzenia!:)
to są studia zaoczne więc siłą rzeczy program nauki jest nieco zmniejszony. Aby zostać prawnikiem to przed nami długa droga, bo po ukończeniu studiów czeka nas aplikacja ;). Ale powiedz czy nie szybciej zatrudnią osobę z wykształceniem czy bez? Mi się wydaję, że zawsze zdobycie wykształcenia jest opłacalne. Studiowanie nawet nie dla kariery, ale dla samej siebie jest warte świeczki... Zresztą w Polsce już nie ma pracy dla niewykształconych...a ja np. znam dobrze włoski, zdobędę mgr i w Polsce będę miała dużo możliwości pracy, bo firm włoskich tam ciągle przybywa!
Pozdrawiam
wlasnie dlatego uwazam, ze idea jest bardzo dobra, tylko kierunek jakos srednio trafiony:) mam nadzieje, ze wykladowcy nie beda sie spozniac na samoloty i zajecia zawsze sie beda odbywac:)
hello :) mam kumpla w Londynie co studiuje na EWSPA i jest bardzo zadowolony!!!Dlatego też i ja się zapisałem, bo ta szkoła jest pewna i sprawdzona. Co do kierunku to mieć mgr.prawa i licencjat administracji europejskiej mi jak najbardziej się podoba bo daje dużo możliwości pracy.
ten caly watek to jedna wielka kryptoreklama jakies marnej "uczelni". i jeszcze jeden dowod na to ze mgr jest juz nic nie wart.
jasne ze nie,wloski magister ma tylko papierek ,ze jest magistrem.z reguly na wysylane CV 10% odpowiedzi jest negatywnych a na pozostale 90% nie ma zadnej odpowiedzi.Gosc po ukonczeniu filozofii,nalewa piwo w barze...w weekendy...Dziewczyna/raczej dojrzala kobieta /31 lat zatrudniona w Comune servizio Informagiovani zarabia 1500 eu...na semestr..he he/jak nie wiecie ile to jest semestr to wam powiem,ze 3 miesiace.Mozna przedzwonic do wszystkich pracodawcow z ksiazki telefon. od A do Z..po czym sie znajdzie jakas prace w call center..bo juz ma sie wprawe..w dzwonieniu.Dziewczyna znalazla prace po dluuuugim szukaniu jako volontariuszka zajmuje sie adopcjami zagranicznymi..pieknie co..ale pensja 250 eu miesiecznie ,tak ,tak dwiescie piecdziesiat eu dobrze widzicie..nie brak zadnego zera.I szefowie kaza jej myslec ,ze w Afryce jest jeszcze trudniej..'Pensa a quelli che in Afica stanno peggio do te...'Krotko mowiac trzeba by zrobic spis wszystkich tych co zdobyli dyplomy..i za 20 lat zrobic duza wystawe i opisac ich drogi zawodowe..barman,kelnerka ,ekspedientka.,listonosz.....LUdzie ruszcie glowami!..zawczasu...wsrod mlodych Wlochow do 25 roku zycia jest ok 21 procentowe bezrobocie....najwyzsze w Europie bezrobocie wsrod mlodych po studiach jest w Itali!
Wejdzcie tu wszyscy na forum, na ten post za 20 lat i pochwalcie co wam dalo to ...prawo i administracja..jakie kariery porobiliscie i ile zarobiliscie...glownie patrzcie na sume odlozonych skladek na funduszu emerytalnym...Przeciez po to studiujecie zeby zapracowac na wlasna emeryturke/..no i ponosic comiesieczne oplaty.../.Po nic innego sie nie pracuje.Pamietajcie.. za 20 lat zbiorka tutaj!Nie zapomnijcie p.f...za 20 lat!Tutaj.
mnie tam pomysł się podoba... a jeśli ktoś nie chce studiować to nie musi:) pozdrawiam wszystkich ;) Krzycho
tak trzymaj! ja też tam idę :)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 59
poprzednia |

»

Pomoc językowa - tłumaczenia