Lavorare in Polonia

Temat przeniesiony do archwium.
Buongiorno a tutti,
jestem wloska i mieskam w Lodzi od dwoch latach z mojym mezem i nasza corka. Od poczatku plan byl tu zostac tylko dwa albo trzy lata, teraz byc moze ze bede w Polsce wiecej dlatego ze sprobowalam znalesc pracy. Nie bylo latwy, nie w Lodzi, nie jesli nie mowie po polsku doskonale. Zdecydowalam znalesc cos na sobie. Wymyslalam importowac cos z Wloch. Teraz jestem agentka wloskej firmy i moge zaczenac pracowac ale moj polski nie jest wystarczajacy wiec potrzebuje pomoc. Myslalam ze na pewno beda dziewczyny albo chlopaky ktorzy chcialaby pracowac i cwiczyc wloskiego. Ale jak zaproponowac, gdzie? Nie jestem prawdziwa firme, na raze pracuje priwatnie w domu. Bardzo serdecznie czekam na sugestie i propozycje.
Masz adres skrzynki to mogę Ci polecić osobę z Łodzi co chce się uczyć włoskiego
Oczywiscie, ale nie wiedzialam jesli mozliwe tu napisac priwatnie e-mail. Moj adress jest [email]
Dziekuje bardzo.
wpisz sobie w google "korepetycje" i na pewno znajdziesz wiele stron gdzie bedziesz mogła zostawić ogłoszenie.
może akurat się uda, powodzenia. Albo przejdz sie na uniwerek tam sa tablice ogloszen i zawsze mozesz tam zostawić swoje ogłoszenie o korepetycjach.
powodzenia
Dziekuje na pomoc!
Cara sjsou avevo provato di mandarti una email, ma non sembra giusto e mi torna tutto indietro. Ce l'hai un'altro per caso? Sono di Łódź anche io.
Ciao Marta, scusa era un po' che non entravo nel sito. Scrivimi qui:
[email]
grazie mille a presto.
Sonja
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Solo italiano

»

Życie, praca, nauka