Rozmiar stanika we Wloszech

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 43
poprzednia |
Czesc wszystkim, pisze bo przeszukalam cale forum i nie znalazlam interesujacej mnie odpowiedzi, znaczy wogole nic nie bylo na ten temat, poszukuje sklepu internetowego we Wloszech gdzie moglabym zamowic stanik o normalnej rozmiarowce czyli 75,80 obwodzie itd a miska b,c,d. Najbardziej interesuje mnie rozmiarowka zaczynajaca sie od 80 a miska D. Jesli ktos cos wie z gory bede bardzo wdzieczna za szybka odpowiedz. A tak na marginesie nie rozumiem tych smiesznych rozmiarowek we Wloszech czyli taglia I, II, III itp, przeciez kazda z nas jest inna, ma mniej lub wiecej w obwodzie czy nawet miseczka czesto jest inna. Pozdrawiam wszystkich
Pomijajac już fakt, ze bodajże rok temu weszła w życie norma europejska zobowiazujaca wszystkich producentow staników do stosowania numeracji odpowiedajacej obwodowi klatki piersiowej, to włoska rozmiarówke można łatwo obliczyc:

Obwod klatki piersiowej w cm - 60 cm / 5

np.

75 cm - 60 cm = 15 cm / 5 = 3 (rozmiar III)

Jeśli chodzi o miseczki, to również we Włoszech je stosują (coppa A-E, zazwyczaj).
http://66.71.191.66/lingeritaly/taglie/tab_2.asp

tu sa tabelki z rozmiarowkami, druga tabela dotyczy staniczkow :-)
i tu sie zaczyna problem poniewaz gdy chce kupic V to ona w obwodzie jest zbyt rozciagliwa, niestety IV nie moge kupic, poniewaz sa za male miski:-( moze jednak ktoras z was zna jakis sklep internetowy Wloski gdzie jest europejska rozmiarowka?
A czy pytałaś w tych sklepach (mailem, telefonicznie) o miseczkę? Standardowo zazwyczaj wysyłają C, ale jeśli zaznaczysz, ze potrzebujesz większą, to przecież nie będzie problemu (chyba ze nie będą mieli na składzie albo nie prowadza). Przecież we Włoszech maja takie same miseczki jak my.

PS. A tak z ciekawości, co żeś się tak uparła na te włoskie staniki?;)
idz do Triumph - tam na metkach powinien byc podanyc rozmiar europejski (taka mam nadzieje)
do deelaylah ...uparlam sie bo niestety siedze tutaj i jak narazie nie zapowiada sie bym wrocila chociaz na glupie 3 dni do Polski, gdzie mam juz swoj obrany sklep, z ktorego jestem zadowolona...a bo bym zapomniala dodac, faktycznie jest rozmiarowka europejska z tym, ze mnie nie interesuja staniki ktore zakrywaja biust mnie interesuje push-up z koronka takiego typu w Polsce moge znalezc np w sklepie z bielizna o nazwie Konrad, niestety w moim rozmiarze tutaj (szukalam z mezem wczoraj na necie) nie moglam nigdzie znalezc, a ja mam dopiero 25 lat i nie usmiecha mi sie wydawac 25 euro na stanik ktory wyglada, jak dla mojej babci;-)
Aaaa, to ja źle zrozumiałam, myślałam, ze w Polsce jesteś i chcesz sobie włoski stanik w necie zamówić.;)

Mam sklep niedaleko domu, gdzie maja staniki do miseczki F... ale to musiałby raczej być sklep pod TWOIM domem.;)

Innym wyjściem jest tez zamówienie przez internet stanika w polskim sklepie, np. novomodna.pl, musisz tylko zapytać, czy wysyłają za granice (a dlaczegóż by nie?).
wiesz znalazlam sklep, ktory wysyla za granice ale koszt to 70 zl za sama przesylke:-/ dlatego myslalam ze chociaz tutaj znajde jakas podpowiedz, ze moze jest jakis maly jeden sklepik internetowy gdzie moglabym nabyc interesujacy stanik, chyba jednak pozostaje mi zaplacic za przesylke i czekac na odbior eh ... ale dzieki za pomoc:-)
sorki , ze wcisne swoje 5 groszy ale zamawianie przez internet moim zdaniem jest dosc "ryzykowne". ja tak kiedys zrobilam no i biustnik polecial do kosza. trzeba moim zdaniem niestety przmierzac ...
No, ja też się na tym przejechałem.:))
Doskonale rozumiem twoj problem..Tez nic mi nie mowi rozmiar I, II czy III bo miseczka to jedno a rozmiar po biustem to drugie..
Mysle, ze nie pozostaje Ci nic innego jak udac sie do sklepu lub dzialu z bielizna np. w Rinascente i poszukac swojego rozmiaru wsrod Triumph'a czy innych marek niestety z gornej polki..Ewentualnie jesli z Konrada masz swoje ulubione modele, ktore znasz to po prostu mozesz je zamowic przez internet.
A nie probowalas szukac w sklepach Darjeeling? W Rzymie znajduja sie w kazdym wiekszym centrum handlowym.
Ja mam spory rozmiar (3, E-F) i tam znalazlam fajny (i bardzo ladny) stanik. Teraz tez mam zamiar sobie kupic tam jakis nowy. Staniki z kolekcji jesiennej kosztuja ok. 30-35 EUR, o ile sie nie myle. Za to sa dobrej jakosci, no i po prostu ladne (strona www: http://www.darjeeling.it/home.php). Ostatnio zwrocilam uwage na rozmiary i maja na pewno do miseczki F. Poza tym jak raz cos kupisz, to zostaniesz wpisana do systemu, co oznacza spore znizki przy kazdej nowej kolekcji, wyprzedazach itp.
Poza tym mam super stanik Lejaby, ale to byl prezent (sama bym sobie nie kupila, bo kosztuja jednak za duzo:).
We Wloszech, np. w sklepach Coin, sa tez staniki Playtex, ktore powinny miec tez wieksze rozmiary. No i jest Triumph, ale szczerze mowiac tu w Rzymie widzialam tylko bardzo proste modele (zadnych bardotek czy koronki).
Wydaje mi sie, ze takze marka Etam (rowniez w centrach handlowych) powinna miec wieksze rozmiary ladnych stanikow, ale pewnosci nie mam, bo kupilam tam tylko dolne czesci bielizny kiedys na wyprzedazy:)
A ja ostatnio znalazlam normalne rozmiary w Yamamay. Co prawda moj 70D pani wyciagnela z glebokiej szuflady ukrytej na koncu sklepu, ale takie tez maja. Niestety z podobnymi problemami jak Ty spotkalam sie za to w Intimissimi.
Wlosi to maly narod..tzn niski...dodaja sobie waznosci powiekszajac swe rozmiry..i tka jak odziez sie rozni rozmirami od europejskiej tak i biustonosze maja zaninizone numery..wg mnie wloska trojka to odpowiednik polskiej dwojki..no moze pol numru roznicy..ale jest to odczuwalne..kupiwszy wloska trojke caly czas biust mi wyskakiwal poza biustonosz..dziwne uczucie..jak ludzie ci sie przygladaja a ty zerkasz w swoj dekolt i widzisz wlasne sutki wygladajce ciekawsko na swiat z wlasnego wloskiego biustonosza...ja kupuje wloska czworke..a do polskich biustonoszy nie zamierzam wracac..sa bardzo dobre ceny na obnizkach,duzo lepsze niz w kraju..gdzie wg mnie liczenie po za 1 eu po 4,80 zl.. jest przegieciem palki!..gdyz tak sobie licza polscy handlowcy za zagraniczne towary/w tym za bielizne sprowadzana z zagranicy/..uczulam was na to..
sorki za literowki
Prawda, ze w niektorych sklepach wieksze rozmiary wstydliwie ukrywaja przed wzrokiem klientek? :D
Jak jeszcze nosilam D, to znalazlam tez (oczywiscie rowniez ukryte gleboko w szufladzie) fajne staniki w Golden Point. Tak mi sie spodobaly, ze kupilam dwa identyczne tylko w roznych kolorach :)
W Intimissimi ostatnio wybralam sobie bokserki i pani koniecznie chciala mi zaproponowac stanik dobrany, jak jej powiedzialam, ze nosze E-F, to skonczylo sie na dobraniu koszulki do gaci :D :D
wystarczy zerknac wgoogle i porownac samemu http://www.vel-bielizna.pl/index.php?site=tresc&what=rozmiary ze rozmiry wloskich biustonoszy nijaksie maja do rozmirow wloskich fig..zupelna paranoja zrozmiarami..ale moze wten sposob mozna uwiesc wloocha na msng ..mailu :opisujac sie rozmiarami...wyjdzie sie na ROZLOZYSTA kobiete... he he..polalam sie ..jak zobaczylam te rozmiary...
siemka

mam prosbe czy orientuje sie ktos moze w wloskich rozmiarówkach?
mam na mysli meska bielizne. a dokladnie np wloski rozmiar 6, jaki to jest rozmiar w polsce?

dzieki z góry:)
biustonosze triumph od 50 E w gore,a jesli nie chcesz 25 wydac,wiec raczej nie latwo bedzie
a wiec juz jestem po kupnie dwoch stanikow, zakup zostal dokonany w Polsce, ale nie do konca to jest fason ktory mnie interesuje wiec wzielam na przeczekanie,a ze moja kolezanka kupuje od dlugiego czasu na necie i na brytyjskich stronach wiec zaufam jej i zamowi mi.
Podrzucam link:
http://stanikomania.blox.pl/html
Encyklopedia stanikowej wiedzy. Ogolnie rzecz biorac, nie jesli chodzi o Wlochy.
abuahha Monika :D:D...
od razu po tytule wiedzialam ze to ty:D
siemka

a inne rozmiary we wloszech? meskie?
no co Ala chcialam zapytac o bardziej rozeznane "kolezanki" w branzy bielizny wloskiej;-)
bielizny?..z regulywlocho sie wydaje ze sa WIELCY...ich rozmiary sa zanizone np L to nasze M, a Xl to nasze L itp..
mialo byc:..z reguly Wlochom sie wydaje
grazie:) a jezeli jest np rozmiar 6 to jest to nasze L czy M ?
xs1, s2 m3 4l 5xl 6xxl 7xxl
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 43
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka