wybór trasy

Temat przeniesiony do archwium.
WITAM WSZYSTKICH POTRZEBUJE INFORMACJI NA TEMAT DROGI.JAK LEPIEJ JECHAć DO TOMASZOWA LUBELSKIEGO Z TOSCANII PRZEZ AUSTRIE CZY DOłEM PRZEZ WęGRY ,MOżE KTOś śMIGA TYMI TRASAMI.POZDRAWIAM
ja w tamte tereny (tyle ze z Bolzano) jezdze wlasnie przez Austrie (Wieden-Bratyslawa-Chyzne) lub przez Niemcy(jest moze lepsza droga tylko problemem jest przejechac cala Polske w poprzek, zwlaszcza od Krakowa wiadomy jest stan drog).
Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące opłat np.winiety czy trzeba opłacać i gdzie?
oj trzeba, trzeba ;) musisz kupi w austrii szcegolnie, bo ci nazisci strasznie zwracaja na to uwage, mozesz za brak winety zplacic jakas strasznie wysoka kare, a kupic mozesz na kazdej stacji paliw
jeszcze powiem na marginesie, ze ja sie wlasnie w austrii jakos tak hmmm zapomnialam, zamyslilam.. i tak sobie jechalam, jechalam bez tej winetki...az napotkalam nazipatrol na autostradzie!! ;) widzialam jak wlepiali te swoje faszystowskie oczka w moja szybe samochodowa :D a potem w lusterku zobaczylam jak wszyscy w posciechu pakowali sie do radiowozu, wiec w mega strachu docisnęłam pedał gazu do podłogi i szukałam najbliższego zjazdu z autostrady ;) udalo mi sie uciec jakimś cudem i potem szwedalam sie po austriackich wioskach w poszukiwaniu stracji ;) wiec dobrze radze szybko po przekroczeniu granicy zakupic winetke ;) w ogóle jakos tak nieprzyjemnie jedzie sie przez austrie radary sa niemal co 5 metrow i ja mam wrazenie, ze jestem caly czas obserwowana, sledzona i zaraz zostane aresztowana, bo przekroczylam predkosc o 5km\h :D
no niestety winieta jest potrzebna, ja, szczerze mowiac kilka razy ryzykowalam bez i jakos mi sie udalo. Najtansza winieta kosztuje ok 100zl (Czechy-Austria)
cooo 100 zloty??? chyba żartujesz?! :D ja placilam za taka na tydzien chyba 7 czy 8 euro w austrii, w Czechach cos ok 5 euro juz nie pamietam dokladnie, ale na boga kogo byloby stac na jazde autostrada płacąc taka mamone ? :O
no ja w zeszlym roku w Zwardoniu zaplacilam dokladnie 95zeta
w Austrii placi sie:
na 10dni-7,70euro
2miesiace-22,20
rok-73,80
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Brak wkładu własnego