bar goraczka

Temat przeniesiony do archwium.
czesc czy wie ktos moze cos na temat lokalu o nazwie "bar goraczka" niedaleko katanii na sycylii? ostatnio jak wracalam z festy w zafferana przejezdzalam przez okoliczne miejscowosci i nagle zobaczylam polski bar o tej wlasnie nazwie tyle, ze byla niedziela i byl zamkniety, a ja za nic nie pamietam jaka to byla miejscowosc? czy ktos z was wie cokolwiek na ten temat? bylo to za zafferana a przed katania, nie wiem czy nie jakas licodia czy cus?
a juz sie dowiedzialam, ze jest to San Giovanni La Punta, to w takim razie czy ktos z was tam mieszka?
czesc, to nie jest (niestety) polski bar. tylko nazwa jest polska, a to dlatego ze wlasciciel czesto bywa w naszym kraju, a zwlaszcza w krakowie i tak mu sie tam spodobalo ze nazwal swoj bar tak a nie inaczej. Nie ma tam polskiego jedzenia ani nic z tych rzeczy.
aa łłłłłłeee a juz myslalam, ze tam uda mi sie poznac jakies fajne rodaczki, ojeja czemu nikt nic takiego jak Bar Polska nie wymysli w Katanii?
...nikt nie wymysli baru polska bo jak na razie nie jest potrzebny. teraz mamy w katanii polskie msze, polskie przedszkole i polski konsulat ktory ciagle organizuje jakies spotkania, wiec uwierz ze kontaktu z polskoscia w katanii juz nie brakuje.nie mozna sie nudzic.aha i nawet sklep z polskim jedzeniem jest. takze full wypas sprawa :) pozdrawiam
a wiem julia wiem, juz kilka z nich znam, ale o sklepiku to pierwsze slysze, a gdzie sie znajduje? przy okazji pozdrawiam
hej sklep znajduje sie w uliczce prostopadlej do vietnea (za promodem w prawo), jest tam jedzonko z roznych czesci swiata, nie tylko polskie. pozdrawiam!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Życie, praca, nauka