konsekwencje wymeldowania ?

Temat przeniesiony do archwium.
potrzebuję zaświadczenie o wymeldowaniu, które musze przedstawić w uc w PL aby uzyskać zwolnienie z akcyzy na sprowadzenie auta, pytanie, jakie konsekwencje niesie to dla moich danych w "systemie" czy np, wykasuja mi codice fiscale itd, dodam że mam legalna pracę i spłacam mieszkanie które jest moje, potrzebuje tylko takie zaświadczenie a po np 3 miesiącach zamelduje sie spowrotem
Nie sadze, aby istniało coś takiego jak zaświadczenie o wymeldowaniu... Musiałbyś zapytać w urzędzie meldunkowym, gdzie byłeś ostatnio zameldowany, czy mogą coś takiego Ci wystawić, ale przygotuj się na zdziwiona minę urzędnika.;)

Problem polega na tym, ze jeśli pracujesz, to masz obowiązek byc zameldowany, wiec wymeldowując się złamiesz prawo.
ale teoretycznie mogę się przenieść do innego miasta, i wyrejestrowac się ze spisu mieszkanców aktualnej comune, i takie pisemko z datą zarejestrowania i wyrejestrowania z rejestru by wystarczyło dla UC w pl, tylko czy nie pociągnie to konsekwencji systemowych ? czyli czy z comune nie prześlą danych do skarbówki itd..
nie wymeldowuj się bo jak nie będziesz miał zameldowania to staniesz się nielegalnym emigrantem we Włoszech
* nielegalnym imigrantem
Spokojnie mozesz sie wymeldowac, ja zrobilem podobnie tylko po to by nie placici akcyzy za samochod, pod warunkiem oczywiscie ze jestes wlascicielem teo samochodu tu we wloszech ponad rok, bo jak pamietam tez tego wymagaja w polsce aby byc zwolnionym z oplat.Powodzenia.
NON RISPONDE...VEDETE SA SOLO OFFENDERE...o forse non sa cosa dire...forza dai offendi un po' anche me...mi dispiace andare a dormire senza le tue parolaccie...come dicevano in un film tra l'altro di mafiosi SEI SOLO CHIACCHERE E DISTINTIVO.....
pleb - mozesz powiedzieć coś więcej na ten temat, wystawili ci dokument ze znaczkami skarbowymi czy zwykły tekst z pieczątka komuny, zameldowałeś sie spowrotem czy nie , czy wpłyneło to jakoś na resztę urzędów, podatki , praca, itd...
Temat przeniesiony do archwium.