Potrzebuje wymienic PLN na euro. czy w Italii to sie opłaca i gdzie ewentualnei moge znaleźć kantor najblizszy ( okolice Wenecji). Banki zapewne maja prowizje kosmiczne....
nie oplaca sie,a w Wenecji to w kazdym kantorze wymienisz tak mysle
SettediNove
23 kwi 2009
Western Union czasem wymienia/ale nie w kazdym W U/ ..jak znajdziesz ten punkt..w banku ok 20 proc prowizji
march_efka
23 kwi 2009
mieszkam 8 lat we wloszech i nigdy nie widzialam tu kantoru. nie mysle zeby sie oplacalo tu wymieniac pieniadze, mozesz zawsze skorzystac z bankomatu.
tevion
23 kwi 2009
w kazdym miescie wiekszym turystycznym jest kantor,zle patrzylas marchewka albo mieszkasz w jakiejs dziurze,EXCHANGE to kantor
izabenia
23 kwi 2009
ja widziałam conajmniej dwa w Wenecji :) więc są na bank :)
MascalzoneLatino
23 kwi 2009
Banku Intesa San Paolo...robili na mnie 0,11zl mniej z oficjalny waluta.
Np: 1e=4,45 online...we banku 1=4,34.
Jesli masz duzy Euro i chcesz zloty...lepiej we Polsce w kantora.
MSV
23 kwi 2009
dzieki za info .... bede musiala zatem z wymiana poczekac az do wyjazdu do Polski....
ReniMotyl26
10 mar 2010
Chcialam wymienic pieniadze w 3 kantorach pytalam i nie ma mozliwosci ,w banku uni credit nie i w (zapomnialam nazwy ) tez nie japonska walute wymieniaja a nasza nie ,,, podobno tylko w banca italia (a do tego mam za daleko) kolejny raz sie zawiodlam buuuu
SettediNove
10 mar 2010
nawet jak ci wymienia zabiora ci 20 procent chyba z tej kwoty..ost probowalam ale 5 lat temu i dolary i zlotowki wymienic..leipej nie wymieniac w Iali, w kraju jest lepszy kurs,lepiej schomikuj sobie te pieniadze
SettediNove
10 mar 2010
Roberto 1 eu to teraz ledwo 3,87
linn_linn
10 mar 2010
Kantory biora chyba 20% dla siebie. W Rzymie sa na pewno, ale poluja na turystow. Nie oplaca sie.