Ślub w Katanii

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 39
poprzednia |
Poszukuję Polaków mieszkających w Katanii. Wybieramy się na poczatku lipca. Chcielibuśmy wziąść ślub w konsulacie, ale mamy problem , nie mamy świadków. Czy ktoś z was chciałby nam pomóc.Ślu planujemy 10 lipca o 12 godzinie. Proszę o kontakt.
A ja pytam z czystej ciekawości: ślub "planujecie" - to znaczy macie zarezerwowaną datę, czy tak ot, wpadniecie do konsulatu dziesiątego lipca, zapukacie i zapytacie czy mogliby was połączyć węzłem małzeński?
I jeszcze jedna moja babska ciekawosć: ten ślub, to podczas wakacji? Tak podczas zwiedzania Sycylii, dla rozrywki postanowiliście się pobrać?
W moim poście nie ma złośliwości. Czysta ciekawość.
Jak to "sie wybieracie" - sami tam jedziecie sie pobrac , w tajemnicy przed rodzina czy co ? Dlaczego akurat w Catanii ? Na swiadka mozna poprosic nawet rodzica , to najmniejszy problem . Ale dokumenty , nulla osta i inne ?? Przepraszam , ale to wydaje sie bardzo dziwne .
Akurat brak świadków czy rodziców to nie problem - świadkiem może być nawet jeden z pracowników konsulatu, a obecność rodziny na ślubie nie jest obowiązkowe.;) Natomiast zgadzam się, ze jeśli konsulat nie wie o Waszych planach (choć mam nadzieje, ze tak nie jest, bo chyba zdajecie sobie sprawę, ze tak "z ulicy" ślubu Wam nie udzieli), to problem może być, chociażby dlatego, ze dwa miesiące przed planowana ceremonia należy złożyć w konsulacie wymagane dokumenty.
To lepiej sie dowiedzcie czy jeszcze Wam tego slubu udziela gdyz konsulat w Katanii jest w stanie likwidacji.Konsul zostaje odwolany z dniem 31 lipca.
Mam nadzieję, ze naprawdę nie ma w Twoim poście złośliwości. Może i to niecodzienny pomysł, ale z narzeczonym mamy specyficzne podejście do ślubów. Termin jest zarezerwowany i dokumenty dawno złożone. Nie podchodzimy do ślubu lekkomyślnie, mieszkamy razem i mamy 2,5 letniego synka. Natomiast na myśl o tzw. imprezie weselnej, kotletach i ciotkach robi się nam niedobrze. Ja dodatkowo mam problem z wiecznie niezadowolona niedoszłą teściową, która ma 5 sióstr i niezliczoną ilość siostrzeńców i oczywiście własne zobowiązania, które chciałaby zrealizować na naszym weselu, za które my mamy zapłacić i chyba wziąć kolejny kredyt. Nigdy nie miałam syndromu księżniczki jednej nocy, biały welon i te klimaty. Dlatego tez napisałam ten post, aby ktoś, kto mieszka w Katanii zechciał nam pomóc. Oczywiście moglibyśmy zabrać świadków z Polski, ale wiąże się to z dodatkowymi kosztami oraz aferą, kogo wybrać na pewno ktoś się śmiertelnie obrazi. Dlatego też postanowiliśmy postawić wszystkich przed faktem dokonanym.
Betka super..pomysl niejedna para juz tak zrobila ,pomysl udany i bez odsetek ,gdyby brac pod uwage kredy..swiadka mozan wzićz tzw 'łapanki'wazne zeby mial jakis dokument z soba,rozumiem ,ze wolalbys kogos z rodakow..ja tak 'chrzestna' zostalam z lapanki..przez przypadek..zostalam ciocia naszego malego rodaka Antosia..hehehe.Popieram twoj pomysl..znam dobrze osobe ,ktora zrobila identycznie..a jej dziecko siedzialo z rodzicami/u mamy na kolanach/..wiec tak jakby slub brali we troje..zrobili cicho sza..I cala rodzina byla potem zadowolona.Najlepsze zyczenia,niech wam sie wiedzie.:D
Mamy wszystko załatwione dokoumenty zostały przesłane a data wyznaczona. Jedyny problem to świadkowie. Wiem, że likwidują konsulat i będzie to prawdopodobnie ostatni ślub. Jezeli mogłabyś nam pomóc to byłabym bardzo wdzięczna.
Dziękuję Ci bardzo bo juz miałam wrażenie ,że jestem jakimś dziwadłem, który wypią się na rodzinę. Gorąco pozdrawiam.
wejdz na gg wpisz katania moze znajdziesz kogos..masz gg?czy ja mam ci szukac? moge sprobowac
No widzisz .. trzeba bylo tak napisac od razu w pierwszym poscie ! A nie sprawiac wrazenie , ze w trakcie wycieczki krajoznawczej po Sycylii postanowiliscie sie tak znienacka pobrac dla funu . Tak to zabrzmialo , stad te nasze pytania . Nie gniewaj sie , ale tu na forum takich kosmitow juz widzielismy , ze ludzie biora na serio takie historie , ze ktos przechodzac kolo konsulatu chce wdepnac sie pobrac i dziwi sie ze jakies terminy , jakies dokumenty sa potrzebne .. :) Skoro formalnie jestescie przygotowani to zmienia postac rzeczy , a juz argument z tesciowa rozwiewa wzselkie watpliwosci ! Ja nie pomoge , bo mieszkam w Veneto , ale zycze wszystkiego dobrego i powodzenia w poszukiwaniach .
sa 3 kobiety..na gg znalazlam..i man.. 19 latek..:D
akagera pomyslilas Catanie z Las Vegas heheheh
betka dokopalam sie do jedenej z forowiczek ,na razie jednej, chyba jest w Catani..jak dotad jej mail [email] i jeszcze ta dziewczyna diddlina1...http://www.wloski.ang.pl/DO_julie_bella2001_28970.html..wbij sie tu i podciagnij post do gory i podciagaj caly dzien az sie ktoras odezwie..:D :D
Podpowiedz : na naszej-klasie jest 211 Polakow zalogowanych w Catanii i 26 w Katanii czyli 237 rodzakow tylko korzystajacych z portalu ! A na pewno mieszka wiecej . Sprobuj moze na tam ? www.nasza-klasa.pl . Wsrod forow na n-k jest tez forum "Polonia na Sycylii" - sprobuj napisac .
widze, ze link cos sie pieprzy..moze teraz bedzie ok http://www.wloski.ang.pl/DO_julie_bella2001_28970.html
Ty sie smiej .. mam jedna kolezanke Polke , ktora w 10 min. za 5 baksow pobrala sie w Vegas ze swoim amoroso , ale po powrocie do Polski oczywiscie nic nie bylo wazne . Moze i dobrze , bo zaraz potem rozstali sie z hukiem .
Bettka..ja zawsze mowie ze w tej naszej fioletowej wyszukiwarce jest wszystko a nowi sie obrazaja..jak im sie mowi ze sa 'niesamodzielni' Bettal albo pisz maile albo monituj tu na forum do skutku..ja juz znikam..pa dziewczyny ...A pomysl rewelacyjny z tym slubem..super..myslisz identycznie jak ja :D
eee ..nie kochali sie naprawde..wazne jest uczucie a nie papierek. Zreszta branie slubu w Vegas jest .. mmmm....podniecajace..I potem cisnienie tez ci wali..jak sie okazuje ,ze ten papierek to lipa :D
o i tu jest jakas panna..mail do niej http://www.wloski.ang.pl/Erasmus_Catania0809_29693.html
Na naszej klasie jest 237 rodakow , rodakow ! literowka . Polecam nasza-klase - zatrzesienie Polakow w Catanii , ktos na bank sie zgodzi :)
Idz juz , idz .. ty od wyszukiwarki :) Placa ci adminy za reklame czy co ? Znajdzie , dalysmy dosc namiarow , ktos sie da wkrecic .
hmmm, kotlety i wscibskie ciotki klotki tez mnie zawsze oslabialy :) ja tam jestem za! :) impreza weselna sie nie liczy, przebranie bezy tez jest nieistotne, wazne jest uczucie i zeby po slubie bylo tak samo jak przed :)
Moge Ci swiadkowac..!
wiedzialam, ze sie zgodzisz ,wiedzialam ze jestes super rowna babka :D
Dzięki wielkie wszystkim za rady i pomoc mam nadzieję, że nasze plany zostaną zrealizowane.
Kochana jesteś!!! Jeżeli naprawdę masz ochotę i czas 10.06.2009 o 12 godzinie to jestem wniebowzięta. Ale i tak potrzebny jest drugi świadek, czy chciałabyś z kimś przyjść może być Włoch (zapewne serce zaprowadziło Cię na Sycylię). Z językiem włoskim jest krucho, ale po angielsku dogadamy się. Jeszcze raz bardzo dziękuję i mam nadzieję, że się nie rozmyślisz. Mam pytanie jak najlepiej się z tobą kontaktować? Pozdrawiam serdecznie z Polski.
Hej,napisz do mnie na maila [email] mi bardzo milo Ci swiadkowac.Nie, no cos Ty..! Nie rozmysle sie,ten dzien mam jeszcze wolny(teraz napisalas czerwiec -O6- ale obstawiam ze to pomylka i chodzilo jednak o lipiec:D)Pozdrowienia ze slonecznej Katanii! ps. Drugi swiadek to nie problem.
Cieszę się bardzo (i aż sie machnęłam w dacie to lipiec). Jeżeli masz kogoś kto byłby drugim świadkiem to super. Dzisiaj już wychodze z pracy, ale jutro wyślę maila. Jeszcze raz gorąco pozdrawiam z mniej słonecznej Polski.
Witam Jullie Bella 2001. Wysłałam do Ciebie mailla 19 nie wiem czy doszedł, daj znać czy "świadkowanie" dalej aktualne. Pozdrawiam serdecznie.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 39
poprzednia |

« 

Solo italiano

»

Solo italiano