a . bylam wczesniej I W katani I na Sycyli, znam lokalnych mieszkajacych tam czy w Uk, chcialam uslyszec opinie z innej perspektywy, Polakow ktorzy tam mieszkaja, basta
c. wszyscy ludzie ktorych znam normalnie pracuja lub maja wlasne firmy, mafie znaja tylko z filmow i zyja na bardzo wysokim w porownaniu do srednie w PL i w UK, moze po prostu na takie srodowisko trafilam, nie wiem, to ze wam sie pomidorki cos tam nie udaje nie znaczy ze innym tez
d. maz akurat byl w Polsce duzo wiecej razy niz ja we Wloszech i nie trzymamy go w domu pod kluczem, a za kazdym razem jedziemy cos pokazac
e. napisalam co napisalam, bo sama uwazam Polske za troche czwarty swiat Europy, patryjotyzm zostawilam na lekcji polskiego, nie nie nie podoba mi sie ten kraj i tyle, nie potrzebuje, zeby mnie ktos przekonywal , ze jest inaczej ( dodam, iz nie mam zadych traumatycznych przezyc, zylo mi sie latwo i przyjemnie, o moze oprocz zimna przez wiekszosc czesc roku, ktorego nie znosze), to chyba sprawa indywidualana co kto lubi, ale widze ze przez jedno glupie zdanie zamiast dowiedziec sie konkretow wywowalam dyskusje obrony wartosci narodowych czy przewagi Polski nad ogolem, spadam stad, jesli kiedys wyladuje na stale na Sycyli napisze swoja opinie z innej perspektywy, moze komus sie przyda na przyszlosc