Polacy mieszkający w Rzymie - dam drobne zlecenie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
Pilnie poszukuję osoby, która chciałaby zostać świadkiem na ślubie cywilnym dwójki Polaków.
Odwdzięczę się oczywiście pewną sumką EUR.
Zainteresowanych proszę o pilny kontakt: [email]
Troche kiepsko to brzmi - .. zlecenie , odwdziecze sie sumka w eur .. A faktury wystawiasz ? Swiadkowanie na slubie to nie biznes . Jesli ktos sie zgodzi ( a zgodzi sie na pewno , bo tu nie brakuje dobrych ludzi ) to z czystej sympatii i checi pomocy rodakom a nie dla sumki .
Tym bardziej, ze bedzie pewnie zaproszony na wesele. Nawet na kilka osob.
Wiem, że to może głupio brzmi, ale niestety takie są realia.
Ślub jest kameralny, Młodzi zdecydowali się na uroczystość tylko we dwoje, nie robią więc wielkiego weselicha, a nawet małego przyjęcia, gdyż pragną spędzić ten wieczór romantycznie w swoim towarzystwie.
Stąd moja prośba z propozycją wynagrodzenia, symbolicznego tak naprawdę, ale tylko to mogę zaproponować żeby się odwdzięczyć.

Ponawiam więc prośbę.
ciao,
jestem Basia i napisalam tobie e-mail z propozycja, daj mi znac
pozdrawiam
Zeby ich tylko nie podejrzewali o slub fikcyjny... Zadnych gosci, swiadkowie za oplata...
A kogo to dziś obchodzi. Są jeszcze ludzie jak widać, którzy robią coś dla siebie a nie dla tych, co mają i tak wiele do powiedzenia. Chwała im za to. Sam bym się zaoferował dla czystej przyjemności poznania takich osób. Niestety jestem na rzut beretem od M-te Baone i takich tam Colodri /joja wie gdzie to jest/. A szkoda…
a w jakim miescie ma byc ten slub?
W Rzymie, jak w tytule.
Napisałam do Ciebie maila :) Pozdrawiam
Nie rozumie dlaczego niektórych tak to dziwi, a wręcz bulwersuje. Jeśli ktoś chce spędzić ten dzień tylko we dwoje, to jest to najlepsze rozwiązanie. Nie każdy marzy o ślubie z tzw. "pompą" i hucznym weselu. Sama jestem w takiej sytuacji i także poszukuję świadków na ślub w Konsulacie w Rzymie. Gdyby ktoś był zainteresowany prosze pisać [email]
We dwoje to sie zwykle spedza noc i podroz poslubna. Nie kazdy marzy o slubie po kryjomu, mozna rzec. Nie rozumiem sie mowi.
Chciałabym wziąć w maju 2010 r. ślub w konsulacie w Rzymie. Bardzo proszę o kontakt osoby, które mogłyby być świadkami: [email]
Chciałabym wziąć w maju 2010 r. ślub w konsulacie w Rzymie. Bardzo proszę o kontakt osoby, które mogłyby być świadkami: [email]
linn_linn ale tutaj akurat jak widać są osoby, które jednak chcą cichego ślubu i nie ma w tym nic złego.Szkoda, że nie wzięłaś pod uwage tego, że ludzie pobierają się niekiedy po raz drugi i może nie mają już ochoty na całe to zamieszanie z tym związane. Widzę, że nie potrafisz tego zrozumieć...cóż... przynajmniej nie krytykuj!!!
Potrafie zrozumiec. Chodzilo mi o to, ze jesli ktos krytykuje slub z pompa, to mozna ez krytykowac slub po kryjomu. Poza tym ludzie pobierajac sie zwykle dziela sie ta radoscia z innymi. Nie ma w tm nic dziwnego. Pomijam juz fakt, ze ja akurat za duzego sensu w braniu slubu nie widze. A zatem tym bardziej jako akt urzedowy: podpisy i juz.
Chcemy z narzeczonym wziać ślub cywilny w konsulacie w Rzymie 29 września 2010 i podobnie jak inne osoby poszukujemy życzliwych osób, które zechciałyby być świadkami. Tak jak już niektórzy wspominali ślub ma być kameralny i bez rozgłosu stąd ta prośba.
czy ktoś z Was ma doświadczenia w kwestii polskiego ślubu kościelnego w Rzymie?
agatkaf wychodzisz za mąż?
jeśli się nie rozmyślę;-)
hej ja chetnie moge byc swiadkowa w Rzymie czemu nie:) jak ktos bylby zainteresowany to moj mail [email] pozdrawiam :)
Witam,
jestem fotografem slublnym z Rzymu i pomagam Mlodym Para z Polski w organizacji slubu w Rzymie. Zapraszam na moja strone www.slubwrzymie.com, lub prosze napisac na [email]
Oferuje sesje fotograficzna podczas slubu i sesje plenerowa po konkurencyjnych cenach, a przy okazji mozemy byc swiadkami i powodzimy samochodem Mloda Pare w dniu slubu gratis.
Prosze wejsc na nasza strone znajduja sie tam relacje ze slubow w Konsulacie.
Pozdrawiam
Barbara
chętnie mogę być świadkową w Rzymie, mój mail [email]
Chcemy z narzeczonym wziać ślub cywilny w konsulacie w Rzymie 22 września 2010 i podobnie jak inne osoby poszukujemy życzliwych osób, które zechciałyby być świadkami. Ślub będzie bardzo kameralny, stąd taka prośba.
ja chetnie zostane swiadkiem, juz bralam udzial w takiej uroczystosci. Justyna
Czy mogłabyś podać jakieś namiary na siebie - np. maila :)
Pozdrawiam
[email]
jestem w stanie odpowiedziec na maila dzis do 17.30 i jutro od 13 do 17.30.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie