dojazd nocą z Ciampino do Rzymu

Temat przeniesiony do archwium.
W styczniu przylatuję na lotnisko Ciampino o 22.40. Wg rozkładu COTRAL ostatni autobus z lotniska na stację Anagnina wyjeżdża właśnie o 22.40. Czy ktoś z Was orientuje się, czy autobus ten choć troszkę "czeka" na pasażerów? Nie będę mieć bagażu rejestrowanego więc jeśli czeka, może zdążę go złapać... W przeciwnym razie pozostanie mi chyba spędzić noc na lotnisku. :/
Swoją drogą myślałam, że ten autobus kursuje mniej więcej do północy...
To jest normalny autobus,( nie jak np. linia Matuszek , ktora zajmuje sie obsluga pasazerow z lotniska do miasta) jezdzi wiec wedlug swojego rozkladu i na nikogo nie czeka.
spiaggia a ktorego stycznia przylatujesz??
12go. :)
Dowiedzialam sie, ze sa tez shuttle buses ktore jada na Termini.
aha to luzik, myslalam ze bedziesz w tym czasie co ja i moglabym Cie podrzucic, ale jak juz znalazlas to okej :)pozdrawiam!!!
zazwyczaj godzina przylotu jest podawana na wyrost, tzn z nakładka kilku lub nawet kilkudziesieciu minut, łącznie z oczekiwaniem i wyjsciem z bagazem. Ja latam 1-2 razy w miesiacu tymi liniami i czesto zdarza mi sie przyleciec nawet ok 22.15, z bagazem wychodze 22.30-22.40, zalezy od dni i bagazy... tak wiec mysle, ze spokojnie zdarzysz. Ponadto, jesli odjedzie - to z ciampino odjezdzaja busy terravision (na cotral z tego , co wiem musisz dojsc poza lotnisko - nigdy nim nie jechalam), a oto rozklady terravision - stoja na postoju busow po lewej stronie lotniska z rozowo granatowym napisem ;)
z Ciampino na Termini (koszt biletu 4,00 eur):
20.50
21.20
22.20
23.30
00.05 - ostatni
gdyby nie chcialo Ci sie czekac - bierzesz taxi i w okolice Termini dojezdzasz za 35,00 eur - cena oficjalna taxowek, ale proponuje ustalic to wczesniej - o tak poznej porze wszyscy beda chcieli sciagnac bezprawnie jak najwiecej, czyli zawołają nawet 45-50 eur... szukaj do skutku tego uczciwego kierowcy. Powodzenia!
pomylilam sie w poprzednim wpisie o 10 minut - napisalam odjazd z Ciampino - miasto, nie lotnisko, oto prawidlowe odjazdy:
21.[tel].30 - 22.30 - 23.40 - 00.15
Kasio, dzięki za chęć pomocy. :)
Ssills, dziękuję za pomoc! Ja juz te wszystkie opcje sprawdzilam i zapisalam na pulpicie komputera. Cotral odjezdza tez z przystanku przed lotniskiem - przynajmniej tak bylo 2 lata temu jak nim jechalam... chyba ze cos sie zmienilo! Przeciez ten autobus ktory jedzie z Anagniny zostawia ludzi tuz przed lotniskiem a nie gdzies w miescie w Ciampino. :)
Pocieszylas mnie tym ze dolatuje sie wczesniej. Oby w moim przypadku tez tak bylo - uniknelabym w ten sposob wiekszych kosztow!:)
O czym mówicie? Lądowałem tam nie raz i zawsze pozostaje taksówka albo wypożyczenie samochodu :) Z drugiej strony kasują ogromne kwoty za usługę.
Paolo, jak mi zapłacisz 35 euro za taksówkę, to z chęcią skorzystam z tej opcji. ;)
Żartuję oczywiście. :)
Tak na poważnie to nie należę do osób, które przepłacają, kiedy jest możliwość wydania dużo mniej kasy za taki sam lub prawie taki sam produkt/usługę. :)
spaggia to moj numer gadu 1499235 odezwij sie jesli mozesz ps. dzieki za maila :)
Jak daleko jest z lotniska (Ciampino) do dworca kolejowego?
Taki to opis znalazlam na stronie lotniska:
La stazione ferroviaria più vicina all’aeroporto “Giovan Battista Pastine” è quella di Ciampino Città, collegata con lo scalo dai bus COTRAL/SCHIAFFINI ogni 30 minuti. Il tempo di percorrenza è, mediamente, di 5 minuti. Il costo del biglietto, in vendita sia a bordo sia a terra dal personale incaricato, è di 1 euro.

A teraz nawiaze do wczesniejszej dyskusji. Jesli samolot sie spozni, a mnie sie tak zdarzylo i zamiast o 23.00 wyladowal po 01.00 to do miasta mozna dostac sie tylko taksowka. I mozna sobie negocjowac ile wlezie, a cene za przejazd i tak dyktuja taksowkarze. Ale jak ktos nie chce przeplacac to zawsze moze poczekac do rana na pierwsze polaczenie regularna komunikacja. No chyba, ze zaplacilo sie juz za dana noc w hotelu, a na zewnatrz pada deszcz lub jest kilka stopni, wtedy zaplaci sie i 50 euro za kurs do centrum.
lepiej leciec na lotnisko ciampino czy fiumicino?? z ktorego lotniska i jak moge sie dostac do castelraimondo?? w ogole sie nei orientuje jak sie tam poruszac po tych lotniskach i w ogole a lece sama do rzymu (a raczej chce dotrezc do castelraimondo) a nie bardzo wiem jak ... prosze o pomoc
lepiej leciec na lotnisko ciampino czy fiumicino?? z ktorego lotniska i jak moge sie dostac do castelraimondo?? w ogole sie nei orientuje jak sie tam poruszac po tych lotniskach i w ogole a lece sama do rzymu (a raczej chce dotrezc do castelraimondo) a nie bardzo wiem jak ... prosze o pomoc
czesc chcialabym sie dowiedziec czy z lotniska rzym ciampino odjezdzają od razu jakieś pociagi do Castelraimondo-Camerini czy trzeba jeszcze gdzies dojechac zeby wsiaść do takiego pociagu?? i czy trezba go wczesniej rezerwowac czy po prostu kupuje bilet i wsiadam??
poza tym chciałabym jeszcze zapytać czy bedąc we Wloszech oplaca sie bardziej kupic jakas karte do telefonu i dzwonic do Polski z sieci wloskiej czy wziasc laptopa i wykupic dostep do internetu??( w sumie boje si ego troche zabierac bo bede mieszkala przez miesiac w pokoju 2- osobowym...i nie wiem czy to nei bedzie zbedny bagaz ( w szkole jezykowej jest dostep do internetu w godzinach otwarcia szkoly..)dzieki z gory za odpowiedz
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - tłumaczenia