zla kwota dochodow na CUD

Temat przeniesiony do archwium.
Odebralam dzis z pracy CUD za 2009r. Policzylam sobie wlasnie moje zarobki w 2009r. i wychodzi mi na to, ze na CUDzie figuruje suma zarobkow o jakies 600 euro wyzsza niz to co zarobilam w rzeczywistosci.
Czy to zwykla pomylka czy jakis przekret?
Wiem, ze zadaje glupie pytania, ale nie ufam mojemu pracodawcy, tym bardziej ze znow zaczyna opozniac sie z placeniem...
Slyszlama o praktykach wyplacania mniej niz figuruje na "busta paga". Moze to ma zwiazek?
jesli dostawalas dokladnie to co na busta paga, to nie moze byc roznicy, CUD to zwykle zestawienie wszystkich bust paga.
Dokładnie, przejrzyj i podlicz wszystkie buste paga, a jeśli nadal nie będzie Ci się zgadzać, to poproś o wyjaśnienia pracodawce.
Tak, dostawalam zawsze to co na busta paga. Policzylam i na CUD jest o 600 euro wiecej niz zarobilam.
Wyjasniono mi w pracy ze kwota dochodow w CUD nie jest suma dochodow netto, ale comiesiecznej kwoty l'imponibile fiscale jaka widnieje na busta paga...
a pobierasz assegni famigliari?
Nie zapoznalas sie z trescia "okienek"?
Nie, nie pobieram zadnych zasilkow rodzinnych...Czemu pytasz?

Co do tresci okienek, to na CUDzie z zeszlego roku kwota pokrywala sie z dochodami netto, ale ksiegowa wyjasnila ze tak wyszlo "przez przypadek". Teraz razem ze mna wyliczyla wszystko i zgadza sie, ze zsumowali "imponibile fiscale".
Temat przeniesiony do archwium.

»

Brak wkładu własnego