Dieta Dukana we Włoszech

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 49
poprzednia |
Niedługo wyjeżdżam na dłużej do Włoch a jestem na diecie proteinowej. W zwiazku z tym mam pytanie, czy któryś/ któraś z Was mieszka może we Włoszech i stosuje tę dietę? Jestem przekonana, że na początku nie da się nie ulec pokusie wspaniałej tradycyjnej włoskiej kuchni, ale z czasem chciałabym do niej wrócić. Czy w supermarketach są dostępne beztłuszczowe jogurty albo otręby owsiane - o ten składnik najbardziej się martwię...

Będę wdzięczna za odpowiedzi:)
Ja slowo dieta wykluczylam z mojego slownika i dzieki temu schudlam / po latach trudow i niepowodzen /.
Wracajac do postu, otreby to crusca: bastoncini di crusca / paleczki / kupisz wszedzie, same otreby to juz kwestia szukania.
Jogurtow beztluszczowych nie uznaje: nie wiem, co w nich jest, ale ja czuje jakis dziwny smak / nawet w chudych /. Chyba sa, ale nie jestem pewna.
Jogurty beztluszczowe sa, oznaczone 0%
ja mieszkam we wloszech i jestem na tej diecie , jest wszystko to co mozesz znalezc w polsce a nawet wiecej np. jest wiekszy wybor serow niskotluszczowych, wedlin z drobiu, napoje bez cukru itd.
no to świetnie, dzięki:)
W PL jest teraz szał na ta dietę a w IT??
otreby sa tylko w sklepach ze zdrowa zywnoscia..kupuje dla psa to wiem
Linn ma racje..wloskie jogurty szczegolnie te chude 0%,maj dziwny smak..inny niz polskie..sa jakies takie' bez smaku'
nie prawda ze otreby sa tylko w sklepach ze zdrpwa zywnoscia,ja je kupuje w normalnych supermarketach takich jak :esselunga,carrefour, nawet w takim malym kolo mojego domu widzialam ze sa tez w aptece ale w supermarketach oczywiscie kosztuja mniej
ja czesto uzywam greckiego jogurtu total 0% jest fantastyczny mozna go uzywac jak nasza polska smietane
w moim malym 120 tys miescie nie ma zadnego z wywieminonych przez ciebie sklepow,jest Supermercati Poli,Or.Ve.A. Organizzazione Vendite Alimentari,COOP Famiglia Cooperativa ,Supermercati Pam, LIDL, Despar
star modna nie sprecyzowals w jaka czesc Wloch jedziesz,do jakiej provinci?
mieszkam w malej miescinie kolo mediolanu a ten maly sklep w ktorym sa otreby to wlasnie COOP Famiglia Cooperativa
znajdziesz wszystko bez problemu, jogurty 0%, serki 0%, wedlina drobiowa (np.fesa di tacchino, carne equino i in. Wedlug mnie jest tu wiekszy wybor niz w Polsce bo Wlosi maja fiola na punkcie Sama stosowalam te diete i jest naprawde super.
jadę do Neapolu więc w supermarketach powinnam znaleźć dozwolone produkty. Wiem, że to dieta europejska więc nie powinno byc problemow jednak otręby owsiane czy skrobia a nie mąka kukurydziana czy serki homogenizowane naturalne light nie sa dostepne w kazdym polskim supermarkecie...
carne equina?
carne equina-mieso z konia :(
w iperpoli jest taki rodzaj wedliny cotto equino al pepe, chudziutkie i bardzo smczne
Praktycznie dla kanibali. Koninie mowimy NIE, koniom TAK!
a cielecinka smakuje? :-)
Nie jadam.
Witam, mam pytanie odnośnie diety.Właśnie się do niej przymierzam i w związku z tym pytanie-czym zastąpić chudy twarożek(oprócz jogurtu)?
Nie to abym się wtrącała tam gdzie nie trzeba ale nie mogę oprzeć się nie dodaniu komentarza w sprawie wyżej wymienionej diety. Codo jest skuteczności...faktycznie nie idzie nie schudnąć jeśli ktoś rzetelnie przestrzega reguł. Dieta jednak posiada drugą stronę...sieje ogromne spustoszenie w naszym organizmie i wyniszcza wątrobę, tylko się nie dziwić dlaczego. Organizm szybko daje znać o tym, że nie dzieje się dobrze...w pierwszym tyg. zwyczajnie nie mamy siły by normalnie funkcjonować ale co się dziwić jak pije się tylko wodę i zjada szczątkowe ilości pokarmu (w tym momencie nie mogę przypomnieć sobie co dokładnie dozwolone jest w pierwszym tyg...ale nawet warzywa są zabronione, chyba dopiero drugi tydzień na nie zezwala).
Nic póki co tyle mojego w temacie.
znamienny jest też ból nerek...wytrwałam tylko 1 tydzień, to zalezy chyba od organizmu, co toleruje
zamiast diet proponuje sport, sport i jeszcze raz sport!
najlepsza dieta to: żp..żryj połowe/tego co masz na talerzu i ruch..rusazac sie, spalac kalorie..spalac..brak ruchu powoduje tycie..Ps jesc 'na niebieskim'..obrusie talerzach,uzywac niebieskich serwetek..niebieski zmniejsza apetyt :D
wracajac..najlepsza dieta to liczenie kalorii.. z limitem kalorycznym 1500 na dzien..z polskiego Instytutu Zywienia../Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie Powsińska 61/63 Piec malych posilkow co 4 godziny.srdnio..dwa sniadania obiad podwieczorek kolacja i to wszystko 1500 kcal..aby schudnac 1 kg zwagi cial potrzeba spalic az 7.000 kcal../tak,tak siedem tysiecy kcal!.z zapasow na biodrach brzuchu i udach!!!!..o diecie 1500 kcal jest sporo w googlach..wiec szukajcie sami...dziala..dziala.. nie ma efektow ubocznych..co nawyzej efekt jo jo..jak juz ktos odstawi ..ale chodzi o to by sobie wyrobic nawyki zywieniowe..jesc malo by zoladek sie ciut skurczyl a mozg nie wysyslal sygnalu glodu..by mozg byl pewny, ze co te 4 godz wpadnie cos do zoladka by spokojnie spalac "zapsay z brzuszka"..ta opone na brzuchu u Wloszek ja nazywam 'privata salvavita'..heheh..polecam dodatkowo z vitamin Supradyn..on jedyny nie wzbudza apetytu jak inne preparaty witaminowe :D
..lasagna na 4 miejscu.... http://kuchnia.wp.pl/index.php/gallery/prop/id/163
.....dietetycy przestrzegają - dieta Dukana jest modna, ale nie można uznać jej za zdrową. - Nie jest prawidłowo zrównoważona, a to główny błąd w czasie procesu odchudzania, a także w codziennym odżywianiu - tłumaczy Paulina Kłodzińska, dietetyk.

Zdaniem dietetyczki dieta oparta w większości na jednym składniku (w tym wypadku jest to białko) nie dostarcza naszemu organizmowi węglowodanów i niezbędnych tłuszczy. - Z dostępnej mi literatury wynika, że ilość białka proponowana w czasie diety, może być wręcz toksyczna dla organizmu. Nadmiar mocznika, amoniaku i ciała ketonowe to główne produkty przemiany białek, które są dużym obciążeniem dla nerek... najczęściej popełnianym błędem przez osoby stosujące tę dietę jest zbyt długie stosowanie pierwszej fazy. - Takie postępowanie może przyczynić się do powstawania niedoboru witamin i minerałów w organizmie, jak również zaszkodzić zdrowiu nerek i wątroby..... http://kuchnia.wp.pl/index.php/health/prop/id/650
W sierpniu wpadł mi do głowy genialny pomysł , żeby zastosować u siebie te jakże modna dietę Dukana .Dwa dni tej dietki i trzeciego dnia rano nie mogłam się podnieść z łózka .Zafundowałam sobie zawroty głowy ,ogólne osłabienie (nawet przejście z pokoju do kuchni było dla mnie wysiłkiem )oraz biegunka . dopiero po tygodniu wróciłam do zdrowia .Moje wnioski na przyszłość : NIGDY WIĘCEJ !
Staram się jeść mniejsze ilości podczas posiłków a braki uzupełniam woda i owocami .Zwracam tez większą uwagę na to co jem , ale bez przesady . Od września schudłam 4,5 kilograma.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 49
poprzednia |

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka