separacja

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 78
a moze orientujecie sie jaki jest cennik adwokatow tak okolo?
a dlaczego ta twoja znajoma nie pojedzie do polski i w polsce zlozy papiery o rozwod
cena zalezy od wielu czynnikow i jaki jest adwokat,
adwokat kosztuje ok 20o/300 eu za 1 godzine pracy, rozwod ..caly proces rozwodowy to koszt kilku tysiecy eu..adwokaci sa cholernie drodzy
200/300 eu za 1 h pracy..a są i jeszcze bardziej drodzy..na alimenty moze bliska ci pani liczyc,na niecala polowe emerytury meza ..cos tak w przyblizeniu..jesli sad uzna, ze jest jeszcze sprawna i ona sama moze pracowac... i utrzymac sie.Do wieku emerytalnego jeszcze jej brakuje sporo .Sad tez orzecze kto ma gdzie mieszkac czy zmiejsca wspolnego zamieszkania oddalic zone czy oddalic meza..Dobrze zeby mogla udowodnic maltretowania kilkoma wczesniejszymi denunciami na policji czy karabinierach..warto..sie przygotowac do tej separcji wlasnie od tej strony,by uzyskac orzeczenie na swa korzysc.sad musi miec na wzgledzie roznice wieku pomiedzy para..owe 20 lat Polka chyba nie ma obywatelstwa...po wyjscu za maz mogla je latwo uzyskac.http://www.wloski.ang.pl/Jak_nabyc_obywatelstwo_wloskie_37602.html Wazne jest czy owa bliska ci Polka zarejstrowala po ceremoni slub. w Itali swoj zwiazek malzenski w rejstrze polskiego USC.dokonuje sie tego za pośrednictwem polskigo Wydziału Konsularnego we Wloszech,albo osobiście w polskim USC w miejscu stalego zameldowania na terenie Polski.
wydaje mi sie ze nie zglaszala nic w pl o obywatelstwo tez nie skladala miala pare interwencji policji w domu zwiazanych z pobiciem on dostal upomnienie i kazali sie jej zglasac za kazdym razem jak taka sytuacja sie powtorzy.byla tez(nie wiem jak sie to tam nazywa)cos na wzor opieki spolecznej w polsce i tez rozmawiala z mila pania ale to wszystko.a jest moze cos takiego we wloszech jak zasilek chorobowy?
luci dlatego nie chce do polski bo jest chora i nie stac by ja bylo placic za lekarzy w polsce
Merka..bliska twemu sercu pani Polka nie miala nic zglaszac o obywatelstwie miala zglosic w USC zawarcie zwiazku malzenskiego z obywatelem innego kraku jako ze to obowiazek powiadomic 1. o zmianie swego stanu cywilnego a 2. ze potem mozna sie rozwodzic i w kraju http://prawo.money.pl/aktualnosci/wiadomosci/artykul/latwiejszy;rozwod;w;europie,215,0,314839.html
Jeżeli dwie osoby posiadające różne obywatelstwo lub zamieszkujące w różnych państwach członkowskich zamierzają się rozwieść, muszą wiedzieć, do którego sądu lub do władz, którego kraju należy się zwrócić.
http://www.rozwod.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=156&Itemid=164
UE: Rewolucja w rozwodach.Ministrowie sprawiedliwości zgodzili się w piątek w Luksemburgu na utworzenie tzw. wzmocnionej współpracy 12 państw UE, stwarzającej ułatwienia przy rozwodach między małżonkami z różnych państw UE. Nie ma wśród nich Polski/...ale ale..mamy nowego prezydenta ..moze cos drgnie wtym panstwie co odstaje od Europy :D.... /Głównym elementem propozycji jest to, by w przypadkach rozwodów dać małżonkom możliwość wyboru prawa procedury rozwodu. W UE zawieranych jest około 300 tys. międzynarodowych małżeństw rocznie. KE szacuje, że ok. 170 tys., czyli 20 proc. rozwodów w Unii, ma międzynarodowy charakter. http://biznes.interia.pl/news/ue-rewolucja-w-rozwodach,1488386
dzieki sliczne za obszerne odpowiedzi juz jestem lekko zorientowana i namietnie przekazuje telefonicznie wasza wiedze i opinie:)
Wlochy 13 kobiet w 14 dni...w moim regionie pan Wloch 78 lat zabil swa zone 72 letnią bijac ja laska..kobieta zmarla w szpitalu po 3 godzinach,byli w separacji... ...http://www.sfora.pl/Zobacz-kiedy-facet-cie-na-pewno-zabije-a22276
Czesc, ja mieszkam kolo Milano bardzo chetnie pomoge jesli jeszcze nie rozwiazalaz twojej sytuacji, pozdrawiam, Mirka
Hej Mirka bardzo dziekuje za checi ale sytuacja po czesci sama sie rozwiazala ale nadal glownym problemem sa tam pieniadze czlowiek pazerny na pieniadze chyba nigdy sie nie zmieni a tym bardziej Wloch moja znajoma byla u adwokatki ktora zdecydowala ze najlepszym rozwiazaniem bedzie wyslac pana Wlocha na leczenie nie wiem czy to dobre rozwiazanie mysle ze pomysl mu sie nie spodoba...
jakie leczenie?//skoro ma chore serce..to wczesniej zejdzie z tego padolu..
ma isc na leczenie do psychologa...
raczej do psychiatry do Centro Salute Mentale.. Psycholog to osoba o wykształceniu akademickim, która niekoniecznie musi zajmować się pracą z osobami z trudnościami natury emocjonalno - psychicznej, ale może też pracować w reklamie, transporcie, mediach, czy działach personalnych.....Psychiatra zaś, to osoba o wykształceniu medycznym, mogąca przepisywać lekarstwa (tu jest właśnie główna różnica kompetencyjna między psychiatrą a psychologiem). Również prowadzi terapię indywidualną i grupową, ale najczęściej, psychiatra zajmuje się zaburzeniami uznawanymi za chorobę (depresja, schizofrenia, napady lękowe).
pewnie masz racje chyba do psychologa
ups do psychiatry
na podstawie czego go do tego psychiatry wysla? zeby wyslac kogos na leczenie, tzreba miec orzeczenie sadu, a to moze potrwac. Moge sie zalozyc, ze sam dobrowolnie nie pojdzie. Nie rozumiem w czym ma problem twoja znajoma, pakuje sie manatki i ucieka od takiego, po czym wszystko zalatwia przez adwokatow.
Hej ta adwokat powiedziala ze musi on zrobic test psychologiczny(bo stary jest)na podstawie ktorego stwierdza czy jest zdrowy na umysle by odpowiadac przed sadem za znecanie sie albo stwierdza ze nie jest normalny i musi sie leczyc.a poza tym jak beda w separacji to podobno moja znajoma nie bedzie miala od niego pomocy finansowej bo ma za niska rente i adwokatka stwierdzila ze ten test to jak na razie najlepsze rozwiazanie dla mojej znajomej...
a teraz ma? ma pomoc finansowa? z wczesniejszych wpisow wywnioskowalam, ze nie, malo tego wywnioskowalam rowniez, ze jest ofiara przemocy psychicznej i fizycznej. Co jest wiec wazniejsze: jego pomoc finansowa czy jej zdrowie? Dla mnie sprawa jest jasna, pakuje sie i ucieka, po czym sprawa sie toczy przez adwokatow. Jesli ma orzeczenia lekarskie, moze mu zrobic sprawe o pobicia. Zalozy mu ladnie sprawe o separacje, z calymi alimentami, ktore pragnie dostac, predzej czy pozniej je wyegzekwuje. Dziadek umrze, a ona dostanie po nim rente.
nie robi sie testow psychologicznych staruchom!!!!..dzieciom sie robi !DZIECIOM...w wieku przedszkolnym, szkolnym..mlodziezy trudnej.....jak swiat swiataem staruszkow jest kierowana do psychiatry/ poniewaz jest malo geriatrow/Osoby z zaburzeniami wieku starczego badania robia u psychaitry W Centro Saluto Mentale po uprzednim skierowaniu od lekarza rodzinnego..musza sami zainteresowani poprosic o taka wizyte i skierowanie Leki dla osob z zaburzeniami moga zapisywac tylko psychiatrzy..ze wzgledu na odpowiedzialnosc..zwykly lekarz w razie potrzeby przepisze JEDNO opkawoanie, PODKRESLAM: JEDNO!..a specjalista jak psychitra moze przepisac na 1 recepcie wiecej srodkow uspokajajacych czy nasennych..w kraju 3 sztuki..a Itali nie wiem ile..psycholog co najwyzej moze zlecic lekkostrawna diete
mua nie wiem jak to jest z tymi alimentami a do Polski nie ma sensu wracac bo nie ma tyle naodkladane zeby starczylo jej dozywotnio po drugie jesli ktos mieszka poza krajem naszym ponad 10 lat to nie wydaje mi sie zeby sie odnalazl do tego leki kosztuja wizyty u lekarzy a zeby dostac w polsce jakies pieniadze musi statut podac i co mezatka a maz gdzie? powrot no pl nie jest taki latwy jakby sie wydawalo jesli sie mialo zycie ulozone gdzie indziej
Sette uwazasz ze ta adwokatka zle sie zabrala za ta sprawe?
my tu o pieniadzach, lekarstwach, przyzwyczajeniach...., z wpisow wywnioskowalam, ze sytuacja jest tragiczna i podbramkowa, ale moze jednak nie jest az ak zle, moze kalkulujac na zimno to znecanie sie nie jest az tak dolegliwe, by rezygnowac ze stabilnego badz co badz zycia. Bo jesli by bylo..., to nie ma o czym dyskutowac.
heheheeh..wloska adwokatak /adwokata zasamo dzien dobry bierze 100 eu..ONA sie zabrala DOBRZE..ale dla SIEBIE...nie dla twej bliskiej ci znajomej/to mama czy ciocia?..ta bliska twemu serca pani..zamezna z Wlochem?/sluchaj nikt w wieku 50 lat nie mysli o siedzeniu w domu..i zyciu zkasy..w jakism dozywociu..no chyab ze jest dzianym rentierem i ma spuchniete konto w banku /http://pl.wikipedia.org/wiki/Rentier/Normalan osoba w wieku 50 lat jest jest energiczna,zywotna,usmiechnieta i o ile nie dopada jej wczesniejsza menopauza..pelna checi do zycia..jesli hormony u kobiety funkcjonuja nalezycie..kobieta funkcjonuje nalezycie...Wyslij ja do endokrynologa niech porobi badania..namow ja..bo ztwego opisu tu cos jest nie tak..rysujesz ja jako obloznie chora..W kraju moga jej dac zasilek socjalny..przy rodzinie moze zyc.Nie wiadomo kto jest bardziej godny wspolczucia..Wloch ponad 70 letni ,ktory zapewne by chcial miec godna strosc..ale ma zaburzenia dosc czeste wwieku strczym..agresja..moze tez zadzdrosc o duzo mlodsza partnerke/zone, ktora uwaza sam za mloda jeszcze.Mysler zepani Polka jest w dolujacej sytuacji.ma lekkie zaburzenia depresyjne i powinna siegnac po leki wyrownujace serotonine w mozgu zwiekszajaca poziom tego hormonu szczescia..jest w Itali lek Trittico,produkt wloski..warto sie zainteresowac..skoro zwiazek jest CHORY..to ss chore 2 osoby nie jedna.Tu jest wazniejszy LEKARZ anie ADWOKAT..tu sie trzeba leczyc by miec sily do kosztownej separacji..to satakie koszty zetwa pani Polka chyba zreszugnuje to idzie w tysiace..w Itali..W Polsce to/separacja/ by kosztowalo duuuuuuuuzoooooo mniej
..co do powrotu do Polski..to mysle ze kazdy wiezien chce sie z wieziena wydostac jak najpredzej..czy to legalna droga..przez brame z dokumentem zwolnienia z wieziena w kieszeni czy to nielegalna droga: podkopem,ucieczka z konwoju,czy helikopterem z wieziennego spacerniaka..i to dotyczy twej pani Polki..Musi sie wydostac..najpierw ze swego cierpienia..a skoro fscet i tak nie daje jej kasy ..to o co chodzi z ta KASA..o ktorej czesto napomykasz?
mam wrazenie z Twoich odpisow ze czasami prowokujesz ale to fajne lubie takie trzezwe podejscie do zycia zero memlaniny: ok bliska mi osoba to moja mama choruje na reumatoidalne zapalenie stawow,pruchnica kosci,ma wstawione implanty w stawach kolanowych i w biodrze miala operowana stope w Itali ale zostawil jej lekarz drut w ciele i zaczelo sie paprac pomalu z tego wychodzi,poza tym jest na lekach silnych od kilkunastu lat ta chorobe sie nie da wyleczyc jedynie walczy sie z bulem leczenie w pl polegalo na tym ze przepisywali jej leki dla rakowcow po ktorych nie funkcjonowala odmowili jej rente zusowska bo za malo lat przepracowanych a socjalna to lekko ponad 400zl leki okolo 1000zl i do czego tam wracac?????poza tym w pl nikogo by kolo siebie nie miala ja tez mieszkam za granica i niestety nie moge wrocic do kraju bo tu mam dom dzieci w szkole itd...pozdrawiam
wiem wiem zaras dostane odpowiedz ze mama moze do mnie przyjechac
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 78

« 

Pomoc językowa

»

Życie, praca, nauka