RZYM.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.
Chciałem zapytać o jedną rzecz. Czy na forum są obecni jacyś fani piłki nożnej?
Pytam dlatego, ponieważ chciałem się dowiedzieć czy i gdzie w Rzymie znajduje się jakiś sklepik kibica? Z koszulkami, bluzami itp. Chodzi mi głównie o to, że muszę nabyć koszulkę Ultras Liberi.

Z góry dziękuje za odpowiedź.
Jeszcze jedno pytanie mam :)
Może ktoś na to odpowie. Czy jest coś godnego uwagi, zwiedzenia w okolicach stacji Roma Tiburtina?
Nie interesuję się za bardzo piłką nożną, nie wiem czy Ultras Liberi to Lazio czy Roma? Wiem gdzie jest sklep dla kibiców Romy, ale tam są raczej oficjalne gadżety, natomiast koszulki chyba najłatwiej kupić przy stadionie przed i po meczu, jak mi powiesz o jaką drużynę chodzi, to spróbuję się czegoś więcej dowiedzieć.
A przy stacji Tiburtina jest tylko najstarszy rzymski cmentarz Verano, piękny zresztą, ale przez stację przejeżdża metro i można się stamtąd szybko przedostać do centrum, dosłownie w 5 minut. To jest linia B, więc jeśli ma się mało czasu na zwiedzanie, najlepiej wysiąść na stacji Colosseo - tam jest największa "koncentracja" zabytków.
Paolo ty byles chodz raz wzyciu na meczu..w dyzym polskim miescie?..koszulki kupuje sie przed i po meczu pod stadionem sa straganiki..w \Polsce sklepiki..i straganiki tez..srednio koszulka wloska oryginalna to ok 40/50 eu..krotkie spodenki ok 35 eu..poduszka pod dupsko barwach klubu..nie wiem ile ja zawsze kibicuje wrzeszcze na stojaca..slonce czy deszcz....mam to z....... Lazienkowskiej :D
http://ultraslibericom.blogspot.com/ Pojecie Wolni Ultrasi to sa ci Ultras co nie chca sie naginac do regul wloskiego PZPN..nie chca tessery nie chca byc namierzani,kontrolowani itp...http://kibole.wiaralecha.pl/raport-z-europy/167-woska-scena-kibicowska-2.html To Ultrasi tworza atmosfere meczu oprawe to oni fanatycznie wrecz spiewaja..co uwielbiam..ach te wloskie piosenki stadionowe..to nie to co nasi rycza baranim glosem..Wlosi duzo ladniejsze glosy maja..hehehe
SettediNove:

Oczywiście, chodzę na mecze co tydzień w Polsce. Mecze u siebie i wyjazdy. I doskonale wiem, gdzie się kupuje tego typu gadżety. Nie mniej jednak nie będę w Rzymie w dniu meczu to raz. A dwa, że nie wiem, czy koszulki Ultras Liberi można kupić w oficjalnych sklepikach Romy, czy Lazio. Nie przypadkowo chce taką, a nie inną koszulkę :)
Dorotka:

Ultras Liberi, to nie jest żadna grupa zarówno Lazio, jak i Romy. To ogólny t-shirt z którym utożsamiają się tifosi wszystkich włoskich drużyn. I też wątpie, żeby było to dostępne w oficjalnym sklepiku Romy. A czy ten sklepik jest daleko od Roma Tiburtina? Dziękuje za informacje o miejscach godnych uwagi oraz za instrukcję jak dojechać do Centrum :)
na lotnisku tez kupisz..np na Malpensie sa oryginalne produkty kilku wloskich druzym..drogie jak cholera, ale oryginalne..sorry za literowki hehehe...mialo byc: czy byles choć raz wzyciu na meczu..w duzym polskim miescie? literowki o 2 nocy...!!!!!:D
tu jest lista oficjalnych sklepów AS Roma: http://www.asromastore.it/#
najbliżej stacji Tiburtina jest chyba ten przy via G.Govone, zobacz sobie na Google Maps.

nie mam pojęcia gdzie można kupić koszulki Ultras Liberi :( może jeszcze się zgłosi ktoś, kto będzie umiał Ci pomóc.
Dziękuje Wam serdecznie za wszelką okazaną mi pomoc :) Informacje na pewno się przydadzą :)
SettediNove: tak jak Ci pisałem - co tydzień jestem na meczach naszej Ekstraklasy :) Jeżdżę za moją ukochaną drużyną wszędzie.

Chciałem zapytać o jeszcze jedną kwestie. Jak Rzym wygląda cenowo? Chodzi mi np. o koszt piwa w restauracji/pubie? Koszt obiadu dla 2 osób itp?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie