Poszukuję kantoru w rimini riccione

Temat przeniesiony do archwium.
Czy to możliwe że w mieście tusystycznym takim jak Rimini czy Riccione nie można wymienić pieniędzy :/ (dokładnie chodzi o złotówki ) próbowałam nawet w większości banków lecz z każdego odsyłali mnie do innego :/ to jest żenujące że w takim mieście nie można wymienić waluty przecież przyjeżdża tu wielu zagranicznych turystów
ale pol. to chyba nie turystycznie?
nie nie jestem tutaj wypoczynkowo mieszkam tutaj od pewnego czasu ale mam trochę złotówek do wymiany tak wyszło, nie wiedziałam że będzie z tym aż taki problem, w Polsce można wymienić pieniądze nawet w małej mieścinie a tu jak na razie bez skutecznie
istnieje też taka opcja wymiany jak internetowy kantor. jest o tym tutaj:http://di.com.pl/news/35638,0,Internetowa_wymiana_walut_konkurenci_tradycyjnych_kantorow_czaja_sie_w_sieci.html
Nigdy nie próbowałam, bo jednak wole tradycyjny, ale ten internetowy to też pożyteczna rzecz.

al czy w pl. w malej miescinie mozna wymienic np. na randy? przeciez w kantorach chodzi o obrot gotowki, nie skup. Ciezko, by ktos w rimini kupowal zlotowki, jesli moze pojechac do pl i sprzedac euro. Zlotowki mozna wymenic na lotniskach, jesli juz sie bardzo pragnie, a najlepiej przetrzymac do nastepnej wizyty w pl.
no dobrze ale w mieście takim jak rimini jest mnustwo polaków i rosjan więc dziwi mnie to że jest aż taki problem z wymianą waluty nawet na lotnisku ! gdzie nie ma czegoś takiego jak kantor , ponadto nawet w bankach nie wiedzą gdzie i jak.
wiesz elwira3 teraz nie jest sezon.. Sprobuj wybrac sie do jakiegos wiekszego miasta: nie wiem Ancony, Pesaro, Bologna i poszukaj Banca d'Italia - tam powinni ci wymienic..
wiem ze w banku wloskim kurs polskiej zlotowki jest wysoce niezadowalajacy..zabieraja sporo ok 20 proc..lepiej odsprzedac komus z Polski kto jedzie do kraju..lub odkupi od ciebie by wyslac te zlotowki do rodziny w Polsce....okupi po [polskim kursie dnia banku polskiego..obecna cena jest 3,90 jak chcesz odsprzedac..
Przez Rimini przejezdza autobus Rudnik Tumay, z Polski. Z tego co wiem jest w sobote rano ok 8.30. Zatrzymuje sie niedaleko stacji kolejowej. Porozmawiaj z kierowca, moze Ci wymienia te zlotowki.
Poszukaj w necie numeru do nich, zadzwon i dowiedz sie kiedy dokladnie beda w Rimini.
Temat przeniesiony do archwium.