Polacy w Rzymie

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 46
poprzednia |
Hej od 2 miesięcy mieszkam w centrum w Rzymie i nie znam tu nikogo. Na forum na ten temat ostatnim razem widziałam rozmowy chyba 2 lata temu więc pomyslałam żeby odświeżyć ten temat. Rzymscy polacy jesteście? :)
:)jhej,ja mieszkam w Rzymie od miesiaca ,tez nikogo tutaj nie znam:)))
napiszcie tutaj :) http://www.wloski.ang.pl/forum/zycie-praca-nauka/199149/page/2#post1274986
to może jakieś spotkanie? mój adres @ [email] :)
Ja mieszkam w Rzymie od poczatku grudnia i chetnie sie spotkam :-)
czołem rodacy! mieszkam w Rzymie już 2 lata, po raz pierwszy na forum. Nie mam polskich znajomych a myślę, że fajnie by było pogadać w ojczystej mowie... trochę mi się stęskniło;P A może jest jakaś polska społeczność zorganizowana? pozdrawiam, Krzysiek (25 lat)
jestem za, tylko trzeba się dogadać co do dnia i godziny
Ok, tak każdy gada, że fajnie by było się spotkać i pogadać, ale jak przyjdzie co do czego to jakoś się nie udaje. Co myślicie o 2 lipca? ok 18 ? jakaś miła knajpka i mały aperitif zapoznawczy :)? Jest ktoś kto może i chce? Czekam na info.
Ja rowniez mieszkam w Rzymie,ale na szczescie wkrotce opuszczam to miasto ;P przez nieco ponad 4 lata tutaj poznalam tylko jedna polke (tragedia) i spotkalam mojego kolege z....liceum ;D
Rzeczywiscie o polskie towarzystwo tu trudno dosc...

2 lipca ...przyszlego roku? ...bo zwazywszy skutecznosc umawiania sie, to rzeczywiscie trzebaby zaczac juz organizowac ;-)

Ja na 18 w tygodniu na pewno sie nie wyrobie, bo pracuje do 18 jak nie mam nadgodzin ...a moje biuro ...daleko od centrum, wirc najwczesniej i to jak pojade od razu z biuta to 19:00-19:30.
myślałam o 2 lipca tego roku :), o 19 też pasuje :) czy ktoś jeszcze ma ochotę na spotkanie? nie wstydźcie się :)
Cytat: alexandra22
myślałam o 2 lipca tego roku :), o 19 też pasuje :) czy ktoś jeszcze ma ochotę na spotkanie? nie wstydźcie się :)

Masz maszynę do przenoszenia się w czasie?
heheh, ups...sierpnia oczywiście
Cytat: marysia2
Rzeczywiscie o polskie towarzystwo tu trudno dosc...

Ja mialam na mysle to,ze znajomosc z ta polka to byla tragedia ;)
2 sierpnia spotkanie, kto jest za? komu pasuje? kto może? kto chce?
i jak zwykle ze spotkania nic nie wyszlo xD
no spotkanie wyszlo bo my we 2 sie zorganizowalysmy i pojechalysmy na plazę, widocznie reszta bardziej się przejela tym "2 lipca"
2 sierpien to byl wtorek, wiec to byla wieczorna wycieczka na plaze, czy Wy nie pracujecie we wtorki?

Ja bym chetnie sie spotkala, ...ale 2 i tak nie moglam. Sierpien ...w ogole jest taki lekko 'napiety'.

Jakby co, to jutro chetnie sie umowie ...ale tak o 21.
Jutro niestety jestem zajęta do wieczora i nie dam rady. Będziemy próbować następnym razem.
przejela ? no chyba raczej nikt sie nie przejal ;)
cześć! ja rok byłam w Rzymie jako au pair, teraz aplikuję na Sapienzę. czy w sierpniu ktoś urzęduje w Rzymie, czy pojechaliście na wakacje? Dajcie znać ;)
[email]
Witam:)Na poczatku wrzesnia wybieram sie do pracy we Wloszech konkretnie Lido di Ostia.Chcialabym z kims pogadac,moze jakies wskazowki dla poczatkujacych? [gg] :)
Cytat: kinga31
Witam:)Na poczatku wrzesnia wybieram sie do pracy we Wloszech konkretnie Lido di Ostia.Chcialabym z kims pogadac,moze jakies wskazowki dla poczatkujacych? [gg] :)

Ja z checia pogadam, tylko gg nie mam :-(
Mozesz tu zadawac pytania, zawsze jest szansa na wieksza liczbe odpowiedzi niz na gg chyba.
pozdrawiam
To kiedy sie spotkamy? Moze na plazy?
Pozdrawiam,
Monika
co myślicie o aperitivie w następną sobotę bądź niedzielę?
jestem za!!!
i ja moge byc za ...choc planowalam weekend za miastem ...ale moze przeloze...
sobota?
...zreszta ...ja chyba sama nie moge w sobote....
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 46
poprzednia |

« 

Matura

»

Życie, praca, nauka

Zostaw uwagę