MATURA 2011

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 108
poprzednia |
no wiec zakladam.

duzo osob zdaje wloski? ja chcialabym sie dostac na filologie wloska na uw, ale mowiac szczerze moje szanse na to sa nikle. mimo to chcialabym dac z siebie wszystklo.. zdaje pisemny na rozszerzeniu i ustny na podstawie.

kiedy macie terminy ustnych?
Ja mam ustny 7.05 na 14 w Poznaniu.
Rownież licze na dostanie się na uw czy uj.
No cóż, życzę powodzenia ; )
ja mam 24 dopiero..

btw, zauwazylam, ze w tym roku jest o 10 miejsc wiecej na uw :P
Chciałabym mieć 24-go.
Zawsze więcej czasu do powtórki...
O, kto wie może nam się uda : p

A tak się zapytam, od ilu lat uczysz się języka? =)
haha, teoretycznie od 3, ale przez rok w ogole nie mialam wloskiego. a ty?

jezuu, jak zobaczylam jakie byly progi w zeszlym roku to sie zalamalam. niestety zdaje podstawowy polski i matme, wiec moje szanse naprawde sa nikle.
Ja zdaje postawe: polski, matme, wos i włoski + angielski roz.
Stawiam całą swoję wiedze na języki. Mam nadzieje zdać ja na 100%...bardzo też żałuje że nie wziełam roz. polskiego ale mówi się trudno.
Boje się troche o matme, jest obowiązkowa a idzie mi ciężko...
To prawie tak jak ja : p tylko przez całe 3 lata nie miałam ani jednej przerwy, uczyłam się w domu, pomagali mi koledzy, ciekawe co z tego wyniknie xD
Damy radę ; )
tez niby cisne ostro, zadowolilabym sie 80% na rozszerzeniu. nie jest to imponujacy wynik, ale w moim przypadku byloby yo dobrze. chociaz 85% nie pogardze :P

bede pilnie sledzic wszystkie mozliwe fora, moze znajde gdzies jakies info na ustna jeszcze przed toba;) zdaje niby podstawe, ale tak masakrycznie sie boje, ze stane i nie powiem ani slowa..
Też mam ten lęk.
Co innego mówić przez znajomymi a co innego przed komisją : p
Powodzenia w szukaniu info.
jak cos to dam ci znac :)
Witam...mam pytanie...zdaje może ktoś w tym roku maturę ustną rozszerzoną w Warszawie? chciałam sie w ogóle dowiedziec jak to wygląda bo nie mam zielonego pojęcia. Strasznie sie boję ale dużo ludzi mówi że to banał chociaż jakos mnie to nie przekonuje...
ja nie zdaje, ale mialam, wiec wiem jak to wyglada. podobnie jak na innych jezykach dostajesz zestaw obrazkow, ktore sa polaczone jakims ogolnym problemem, o ktorym powinnas mowic. w swojej wypowiedzi powinnas nawiazywac do tych obrazkow np 'w prawym gornym rogu znajduje sie zdjecie, ktore przedstawia bla bla bla, co moze byc kolejnym przykladem takiego zachowania'

potem dostajesz pytania do tego tematu.

druga czesc polega na udowodnieniu jednej z dwoch tez, ktore bedziesz miala napisane na kartce.
zdawałam mature w zeszłym roku i więcej tego całego stresu niż tej całej matury:) zdałam pods 96 pis i 100 ust a rozsz pis na 95 pis i 90 ust a byłam zawsze samoukiem więc naprawdę nie bójcie sie :)
wow, tez bym chciala taki wynik :)
o kurde to ty chyba byłas jakimś lepszym samoukiem..:P osobiście to boje sie ustnego rozszerzonego że nie będe potrafiła nic powiedziec bo będzie jakiś trudny temat;/ ale mam nadzieje że nie będzie tak źle:(
wczoraj zawalilam polski. dzis matme. na uw nie mam nawet cienia nadziei zeby sie dostac. gdzie jeszcze moge skladac? u. lodzki, wroclawski, slaski....
Dlaczego zawalilas?
nie mam zielonego pojecia, nie spodziewalam sie tak niskich wynikow. jesli chodzi o matme to mam zaledwie 50% z podstawy, a z polskim jestem na granicy zdania..
ale az tak zle? nie przejmuj sie... ja kiedys zdawalam z polskiego rozszerzony, mialam malutko, chyba z 53%, takie tematy sie trafily
już po maturze z angielskiego, nie mogli dać prostszej =)
jutro zaś ustna z włoskiego =(
powodzenia! mam nadzieje, ze bedzie latwy :)
czesc dziewczyny ! ja w tym roku tez zdaje rozszerzony wloski i wybieram sie na italianistyke. zawsze marzyłam o UW ale po zobaczeniu rozserzonego arkusza z polskego...chyba nie mam szans ;P angielski tez mnie nie zadowolil bo z rozsz bede miec najwyzej 86 %. mozecie napisac jaki był procentowy próg w tamtym roku na UW? i jeśli macie jakies informacje o innych uczelniach to tez bede wdzieczna (:
Rany widze że wszyscy są strasznie przeszczęśliwi tegorocznymi maturami... Ja na UJ chciałabym ale teraz to nie wiem czy mam jakąkolwiek szanse... Z polskiego rozszerzonego około 90%, ale znów z ang rozszerzonego mam około 80%... ;(
matko, gdybym ja miala takie wyniki to latalabym ze szczescia.. najgorsze jest to, ze wiem, ze stac by mnie na to bylo, ale wyszlo inaczej.

jak to jest na studiach zaocznych? czy to prawda, ze jesli sie opusci np 3 zajecia to ma sie niezaliczony semestr?
ja tez zawaliłam maturę...ale bardzo chce sie dostać na UW na italianistykę, od ilu przyjmowali w zeszłym roku?? czy biorą pod uwagę np. egzamin B2? bo certyfikat mam zdany ale boję sie zę słabo zdałam mature i mogą mnie nie przyjąć a z tego co widze to dużo chętnych jest
jak będziecie miały jakieś zestawy do włoskiego ustnego rozszerzonego jakie są w tym roku to możecie pomóc i powiedzieć co było...z chęcią bym skorzystała
w ogóle najgorsze jest to, że nigdzie nie ma konkretnych zestawień z ubiegłych lat jeśli chodzi o progi procentowe, czy też nawet punktowe... ;/
Mam koleżanke na UW, na zaocznych, ale na prawie. Fakt, że może nie wyrzucają za coś takiego, ale niestey potem ma się dużo zaległości, bo strasznie dużo się dzieje w przeciągu jednego dia zajęć.
*dnia
w zeszlym roku prog pktowy na uw byl ponad 90. liczyly sie setne czesci pktow
o kurcze no to świetnie....chyba moge sobie pomarzyć w takim razie o UW. A jest może jakos wyżej punktowane jeśli ktoś zdaje włoski ?
Na UŚ jest tylko włoski. Tam mogłabyś się dostać spokojnie ;)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 108
poprzednia |

« 

Solo italiano

»

Życie, praca, nauka