Au Pair Rzym i okolice 2011

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc,
od czerwca bede w Ladispoli - 30 km od Rzymu , jako Au pair .Wybiera sie ktos moze do Rzymu jako AP lub moze juz tam jest?:)
up up
Hej :-)
Ja chciałabym wyjechać do Rzymu wrzesień/październik. Jako au-pair. Na razie zbieram informację i poszukuję rodziny. Zastanawiam się czy nie skorzystać z usług jakieś agencji au-pair.
Jak przygotowania do wyjazdu? :D
Fajnie ze sie odezwalas!!radze Ci szukaj rodzin juz dzis, bo jest ciezko;/ - chcesz wyjechac na caly rok?? jak cos to pisz odrazu do wloskich agencji:) ja teraz skupiam sie na tym by zalatwic wszystko na mojej uczelni i wlasciwie to jest moim najwiekszym "stresem "teraz..;/
Wiesz co.. u mnie to jest tak, że ja od trzech lat przeglądam ogłoszenia-niestety ograniczał mnie wiek żeby wyjechać. Jestem maturzystka tegoroczna i zastanawiam się jak to wszystko poukładać. Bo nie ukrywam, że odliczam tylko do wyjazdu. Ale:) Tak myślę czy nie najpierw chociaż rok na studia iść-wziąć dziekankę i wtedy wyjechać.
Jak myślisz? A tak a pro po , to będzie Twój pierwszy wyjazd?
Mam nadzieję, że uda Ci się wszystko załatwić. Życzę powodzenia:-)
Czesc dziewczyny!!!
Pisze do was au-pairka, ktora spedza swoj ostatni (od 8 m-cy) tydzien w Rzymie.
Jesli macie jakies pytania piszcie [email] bardzo chetnie udziele wam wszelkich potrzebnych informacji...:)
Na poczatek rada-nie na rok!!!!!!!! Wlochy sa bardzo specyficzne-tzn. Wlosi zwlaszcza!! Czasem sa dni, kiedy ma sie ochote ich zwyczajnie zabic, jesli chodzi o dzieci to jest jeszcze gorzej-trzeba byc bardzo konsekwentynym-to naprawde nie jest zabawa i darmowe zwiedzanie Rzymu!!!Jesli sie juz zdecydujecie i przyjedziecie to oczywiscie nie zapomnicie tego wyjazdu:) Rzym jest fantastyczny, poznacie tu tez fantastycznych ludzi-ja bede go wspominac cudownie (mimo tego, co napisalam wyzej). Ale uwazam,ze powinno sie znac zarowno cienie jak i blaski tego, co bedzie sie robic. Sa dni, kiedy jest ciezko-naprawde ciezko, ale sa tez dni kiedy serce az rosnie ze szczescia!! A zatem, piszcie jesli chcecie wiedziec cos wiecej!! Pozdrawiam i zycze duuzo samozaparcia w realizacji celów, bo nie ma nic piękniejszego!! ;)
Kasia

Cytat: giovane_viaggiatore
Tak myślę czy nie najpierw chociaż rok na studia iść-wziąć dziekankę i wtedy wyjechać.
Jak myślisz? A tak a pro po , to będzie Twój pierwszy wyjazd?
Mam nadzieję, że uda Ci się wszystko załatwić. Życzę powodzenia:-)

Ja jestem teraz na 2 roku,mam nadzieje ze do 12 pozaliczam wszystko tak jak sie poumawialam z prowadzacymi na uczelni i wyjade z zaliczona sesja ... co do studiow - to ja mialam rok przerwy miedzy liceum a studiami i nie zaluje bo poszlam do pracy w ktorej sie wiele nauczylam i "wyrobilam" nabylam pewnosci siebie, wiec wlasciwie wszystko zalezy od Ciebie - roznica w tym ze bedziesz daleko od domu i "po pracy" nie bedziesz mogla wrocic do domu i wygadac sie ze cie wkurzyli itd... jesli sienei boisz i nie bierzesz wielu rzeczy do siebie to mysle ze mozesz jechac jak najbardziej!!
acha i jako au-pair wyjezdzam po raz pierwszy ..i sie troche bojee

Cytat: kasio_rek
Ale uwazam,ze powinno sie znac zarowno cienie jak i blaski tego, co bedzie sie robic. Sa dni, kiedy jest ciezko-naprawde ciezko, ale sa tez dni kiedy serce az rosnie ze szczescia!! A zatem, piszcie jesli chcecie wiedziec cos wiecej!! Pozdrawiam i zycze duuzo samozaparcia w realizacji celów, bo nie ma nic piękniejszego!! ;)
Kasia

pieknie to ujelas:):):)
hmmm a może piszecie jakieś blogi i tam opowiadacie jak wygląda życie au pair w Rzymie? Fajna forma pamiętnika :) i nie powiem, chętnie bym przeczytała :)
masakra,mialam leciec 12 czerwca,kupilam juz bilet po czym rodzina mi napisala -ze niby ojciec dostal oferte pracy i wyjezdzaja...laSKI NIE CHCE SIE PODDAWAC CHCE TAM LECIEC TEGO 12 I DORAWAC BYLE JAKA PRACE!!!WIEM ZE PEWNA AU-PAIRKA MIALA MASAKRYCZNE PRZEZYCIA - MUSIALA ZWIEWAC ALE ZNALAZLA PRACE NA PUB CRAWL JESLI MACIE DO NIEJ JAKIES NAMIARY BEZPOSREDNIE PROSZE PODAJCIE MI!!!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Życie, praca, nauka