pielęgniarki z Genova

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 78
poprzednia |
Witam
czy są na tym forum może pielęgniarki z tego miasta lub okolic Genovy?
jak się wam zyje kochane infermiere? jaka praca?a zarobki?
prawdopodobnie za kilka miesiecy wyjade do tego miasta pracowac w szpitalu, oferuja mi 12[tel]e a miesiac netto-czy to mozliwe?

prosze o info
pozdrawiamKaska
Witam! mam na imię Darek chciałbym się dowiedzieć co trzeba zrobić żeby pracować we Wloszech? Pozdrawiam
przede wszystkim podać coś więcej niż tylko imię.....
podbijam...moze ktos zna chociaz zarobki bo o rzetelnosci posredictw juz sie naczytałam i troszke sie boje ...
buon giorno;)
podbijam watek. ..

a czy ktos moze mi powiedziec czy to drogie miasto? gdzie mozna sprawdzic(na jakich stronach) koszty mwynajmu mieszkan, cen produktów?? bardzo proszę..

szukalam juz w tej wyszukiwarce po wpisie "genova, genua" ale niestety nic konktetnego nie znalazłam.
pils -moe ktos z was poprostu tam mieszka i jest mi w stanie co nie co powiedziec
http://www.kijiji.it/case/affitto/genova-annunci-genova/
Mam swiezutkie porownanie Genua - Mediolan. W Genui zarobki sa wyzsze, chociaz jest ciezko z praca, ale jesli juz ja znajdujesz, to wynagrodzienie jest bardziej ludzkie niz w Mediolanie.
Mowie glownie o pracy biurowej ale mam porownanie takze innych sektorow - w Genui zarabia sie lepiej. Proponowane Ci wynagrodzenie na pierwszy rzut oka wydaje sie byc przyzwoite,chociaz akurat zarobkow w sluzbie zdrowia nie znam. Za wynajem mieszkania np. tzw bilocale (salon z aneksem kuchennym, sypialnia i lazienka) zadaja od 550 w gore a to 550 to zazwyczaj albo okazyjnie albo jakas dziura w nieciekawej dzielnicy, srednia oscyluje ok. 650-700€.
Porownujac zakupy jakie robilam w Genui i teraz rowniez stwierdzam, ze ceny w GE sa wyzsze.
Dzien dobry czy ma ktos namiary na jakas agencje pracy chcialabym wyjechac do opieki do starszych znam j.włoski jesli ktos wie na te tematy to prosilabym o jakikolwiek kontakt dziekuje
hej! ja mam ta sama prosbe,jak ktos ma jakas wiedze o pracy to bardzo prosze o kontakt...moze byc prywatnie....dziekuje pieknie
hejka
dzieki za wszelkie odpowiedzi:) kurcze az boje sie tak wielkiego miasta:( no ale zobaczymy .....

a propo posredictwa pracy to polecam:obiettivo lavoro,albo prosprektiva-spotkasz sie z roznymi opiniami ale ile ludzi tyle opini-vero?

a czy są tam popularne sklepy typu coop, billa albo oviesse?

do Trisyha- orientujesz sie moze ile miesiecznie moge wydac na zywosc?nie jestem zbyt rozrzutna...za 2[tel]euro wyzyje;)?

buona giornata
a i jeszcze jedo -jaka jest dobra gazeta typowa w geuni z ogłszeniami typu wynajem mieszkan, praca itd...?
Cytat: myszata24
hejka
dzieki za wszelkie odpowiedzi:) kurcze az boje sie tak wielkiego miasta:( no ale zobaczymy .....
Cytat:
Nie jest wcale takie duze, teoretycznie ma ok. 700 tys mieszkancow, ale jest "rozciagniete" wzdluz morza na j dlugosci ok. 35 km, wiec wszystko jest dosc rozproszone. Pamietaj o tym, przy szukaniu mieszkania, zebys nie musiala dojezdzac do pracy na drugi koniec miasta, co moze Ci zajac z godzine albo i lepiej

a czy są tam popularne sklepy typu coop, billa albo oviesse?
Cytat:
Jest coop, carrefour express i najbardziej popularna(i przystepna cenowo) siec malych marketow spozywczych - Ekom. Oviesse tez jest oraz Upim, Coin i Rinascente.

orientujesz sie moze ile miesiecznie moge wydac na zywosc?nie jestem zbyt rozrzutna...za 2[tel]euro wyzyje;)?
Cytat:
Sadze, ze spokojnie wyzyjesz :)

a i jeszcze jedo -jaka jest dobra gazeta typowa w geuni z ogłszeniami typu wynajem mieszkan, praca itd...?
Cytat:
Il secolo XIX to najpopularniejszy dziennik, ogloszen radze Ci szukac w Secondamano ale moim zdaniem nic juz nie przebije internetu :)
GRAZIE MILLE:) SEI GRANDE!
czesc,ja pracowalam w szpitalu w mediolanie,zarobki przez agenzie sa 1400 euro netti,oczywiscie w zaleznosci od dyzurow tj nocek,dni swiatecznych,dodatkowe dyzury itp,mozna wycignac wiecej.jezeli jest sie zatrudnionym bezposrednio przez szpital(trzeba podchodzic do konkursow publicznych)to zarobki sa wyzsze.
Juz nie pracujesz? jechałas moze przez polskie posrednictwo czy samodzielnie??
chyba bardzo duzą trzeba miec wiedzę aby zdac to concorso, co?
nie pracuje bo jestem na macierzynskim,no i zmienilam miasto.ja juz tutaj bylam,pracowalam przez agencje g.group,i wyslalam papiery na konkurs,ale juz go nie zdawalam bo musialam wyjechac do innego miasta no ibylam juz wysoko w ciazy.zeby zdac konkurs no to trzeba troche wiedziec, a przede wszystkim znac wloski.moje kolezanki zdawaly i teraz sa bardzo zadowolone
no to gratuluje macierzyństwa:)

a ta agencja g.group to dobra agencja? polskia? nie syłyszałam o niej..
ah,jesli pracujesz w szpitalu to mozesz korzystac ze stolowki,nam pobierali 1 euro za obaiad lub kolacje,tak ze na wyzywieniu mozna zaoszczedzic
bo samemu to trudno załatwi prace w szpitalu, nie? nie wiadomomo do kogo sie udac, pozniej dokumentacja, wpis do ipasvi itd. o mieszkaniu nie wspomne..choc w necie mnostwo ofert pracy dla pielegniarek
Lory a teraz jestes na połnocy czy południu?
nie zadzwoni sie przeciez do szpitala i hej jestem infermiera polacca i chce u was pracowac, o wy na to?;)P chyba by sie zdziwili
nie to jest wloska agencja Gi.group,jak wpiszesz w google to ci da wszystkie risultaty,jest w calych wloszech,jet tez w genova http://www.gigroup.it/offerte-lavoro/genova/index.aspx,
jak juz bedziesz pracowac to szukaj konkursow,na polnocy wychodza dosc czesto.zawsze mozesz wyslac dokumenty i podejsc do konkursu,nic nie wiadomo,moze ci sie uda
grazie mille!
czasami warto sprobowac bo jak mowią: do odwaznych swiat nalezy!
a po tym concorso to jest juz praca na stałe???
bo tak naprawde nie wiem po co on jest organizowany? żeby sprawdzic wiedzę?
ja w tym momencie jestem na poludniu,musialam sie przeniesc bo ojciec dziecka jest z tad.ja w milano poszlam do agencji wypelnilam formularz,zostawilam cv i copie dyplomu oczywiscie uznanego przez ministero della salute,no i akurat byla praca w szpitalu.ta sama azienda robila concorso pubblico wiec zlozylam dokumenty i stata ammessa ,ale tak jak juz wspomnialam nie moglam przystapic z powodow osobistych.ah,wpis do ipasvi musisz miec
zeby pracowac w szpitalu na pracy panstwowej,byc zatrudnionym bezposrednio przez szpital musisz zdac konkurs.praca jest juz stale.bo pracujac przez agencje to jest roznie.pracowaly ze mna dziewczyny ktore przyjechaly przez agencje z polski,popracowaly troche i potem przystapily do konkursu,teraz sa bardzo zadowolone
jesli moge dac ci rade,przyjedz jak masz w planie,popracuj.a potem zobaczysz......
jeszcze raz Ci dziekuje za wszelkie odpowiedzi! juz mi ciut lżej
buona giornata
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 78
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Solo italiano