CV po wlosku

Temat przeniesiony do archwium.
Hey Ludkowie , moze ktos moglby mi pomoc ?? i przeslac przyklad prawidlowego CV po wlosku, bo mam napisane ale od ponad 4 miesiecy szukam pracy i nie moge znalesc, wiec albo mam zle CV albo z tymi wlochami jest cos nie tak :)) Pozdrawiam
p.s. Do jakich granic mozna "naciagnac" CV zeby znalesc prace ???
http://www.cvlavoro.com/modelli-cv-curriculum-vitae/modelli-cv-e-lettere-di-accompagnamento-in-italiano/esempio-cv-in-italiano.html

O naciąganiu CV nie wiem, nie praktykowałam i nie polecam :)
Dzieki :) Nie no tak pytam bo sie zalamalam skoro mam wpisane normalne moje stanowiska pracy w CV a nikt nie odpowiada wiec czarne mysli przychodza do glowy :))))
Bo musisz też wpisać jaki był zakres Twoich obowiązków, itp...
Czyli mam to rozmienic na drobne?? np. hostessa- pracownik biurowy np. opisac praca , obsluga klienta,komputera , obsluga biura przepustek itmp. , a np sklep: comessa : obsluga kasy, dzialu np nabialu.. bo ja mam to napisane krotko wlasnie np. comessa , np hostessa ufficio. nie mam tak wyszczegolnione, plus daty kiedy pracowalam i dane firm. A moje CV mam w dobrej formie jak sprawdzilam.
CV musi być bogate, więc napisz jak najwięcej szczegółów :) Tutto conta :)
we Wloszech brak jest pracy
Najczęstsze błędy popełniane w CV

Jak napisać CV wie teoretycznie każdy. Niestety często tylko teoretycznie, stąd w nadsyłanych aplikacjach jest tak wiele błędów. Jak ich uniknąć?

Przygotowując swój życiorys zawodowy pamiętaj, by nie popełniać następujących błędów:

1. Nie kłam - nikt oczywiście nie każe mówić całej prawdy, ale nie wolno pisać nieprawdy lub wprowadzać czytającego w błąd. Taka strategia nigdy nie doprowadzi do sukcesu, w wieloetapowej rekrutacji oszustwo zawsze wyjdzie na jaw.

2. Tylko ważne rzeczy - każde CV powinno być pisane pod konkretną ofertę, dlatego należy w nim zawrzeć fakty ważne dla danego stanowiska, a o pozostałych jedynie wspomnieć. Wypisywanie szczegółowo całej historii zatrudnienia, często rozbudowanej, tylko ukrywa elementy najważniejsze dla danego pracodawcy.

3. Prosty język - pracodawca ma zaledwie kilka minut by zapoznać się z treścią CV. Jeżeli będzie napisane niezrozumiale i nieprzejrzyście zniechęci się i zrezygnuje z analizowania go.

4. Nie przesadzaj z grafiką - CV powinno być przejrzyste i przyjazne graficznie. Można się zatem zdecydować na jakieś drobne rozwiązania graficzne. Jednak forma artystyczna, wielość kolorów, nieczytelne czcionki są niedopuszczalne.

5. Staranna forma - CV świadczy o człowieku, który je przygotował. Zadbaj by papier był czysty, czcionka czytelna i wystarczająco duża, pisownia poprawna, bez błędów np. literówek, niedokładnych nazw pracodawców, kropki po "mgr", niezrozumiałych nazw stanowisk itp.

6. Odpowiednie zdjęcie - pamiętaj, że jego dołączenie to nie przykry obowiązek, ale wielka szansa. To na jego podstawie pracodawca wyrabia sobie zdanie na twój temat. Nie zmarnuj takiej okazji.

7. Prawdziwe referencje - dołączenie kontaktów do osób, które mogą wydać ci referencje jest z pewnością bardzo cenne, pod warunkiem jednak, że jesteś pewny ich opinii na swój temat i one zgadzają się takich referencji udzielić. Kompromitacją jest gdy pracodawca dzwoni do wskazanej osoby, a rozmówca jest zaskoczony.

8. Profesjonalny e-mail, aktualna komórka - CV to poważny dokument, dlatego adres poczty elektronicznej również musi być zgodny z biznesową etykietą, jeżeli podajesz numer telefonu komórkowego powinien być aktualny, z aktywną pocztą głosową, aby można było zostawić wiadomość.
zatrzymalabym sie przy punkcie 6 i zglebilabym problem...daj najpiekniejsze zdjecie jakie masz..wyretuszuj... podretuszuj..zadbaj o foto jakby bylo ono najwazniejsze w calym CVTo bardzo czesto dziala :D
Brednie. Dołączanie zdjęcia nie jest obowiązkowe, no chyba że chce się pracować jako hostessa lub dziwka.

Poza tym Sette, podawaj źródła tych informacji.
..nie brednie ale FAKT i to wloski fakt..//a dziwka to musi umiec to czy tamto bo na ladna buzie to nic nie dostanie ,musi byc profesjonalistka..jak ty jeszcze malo wiesz o zyciu..ze doslownie obciach..i to pierwszym roku studiow..tamto info bylo z Monster ati inne 3 strony o najczestsszych bledach http://www.praca.egospodarka.pl/17764,Najczestsze-bledy-w-CV,1,46,1.html
.....i nie po chamsku :podawaj ale grzecznie: prosze podaj..chyba cie mamusia uczyla uprzejmosci?
Lilablue tu masz dobry wzor po wlosku http://www.ottimizzare.com/claudio_santori/curriculum_vitae_claudio_santori.html dopowiem jescze ze sredni czas szukania pracy to ok 5 mies dla ludzi zaraz po studiach polecam jeszcze http://gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/352790,na-kryzysie-najwiecej-straca-mlodzi.html bedziesz mniej rozczarowana, pozdro:D
Sluchajcie dziewczyny mi rece opadly do ziemi w szukaniu tu pracy. Mam CV napisane po wlosku prosto bez wydziwiania z normalna fotka, bez udziwnien itmp. od marca szukam pracy, wyslalam CV w odpowiedzi na rozne ogloszenia od badante po biura przez restauracje , hotele..ecc problem w tym ze nikt nawet nie zaprosil mnie chodzby na rozmowe, nikt nie odp na email np. nie dziekujemy bo nie aktualne np juz, a jedna agencja zapraszajac mnie do pracy na kolejny dzien nawet sie nie odezwala tego kolejnego dnia.
p.s . No i doszlam do wniosku ze wale moze jakis blad w tym CV dlatego jest odrzucane czy co, ale to co teraz patrze jest normalnie wg wloskiego szablonu napisane.. no wiec nic nie kapuje..chyba ze jestem blondynka i mnie to dyskwalifikuje?? Boja sie blondynek polek czy co :??? :PPP
..czyli z toba wszystko w porzadku..widocznie cos nie tak z NIMI :D..mowi sie tu ...ze pod koniec wakacji jest TU zastoj .....
..Nie no spoko, patrzac po ogloszeniach codzien sa nowe, ze szukaja nie wiadomo jak obszernego personelu np. do barow, restauracji, hoteli... ale widac wlochom sie nie spieszy :D.. ja nie szukam pracy w miejscach z kwalifikacjami nie wiadomo jakimi, a moze powinnam skoro nie nadaje sie na tzw."zmywak" :)))) .. moze powinnam od razu na dyrektora :))))) ...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Życie, praca, nauka