Polacy Bolonia i okolice

Temat przeniesiony do archwium.
Witam, mieszkam okolicach Bolonii od niedawna, sa tu moze jacys polacy ? Z checia poznam kogos z kim mozna wyjsc na piwko lub jakas impreze.

Pozdrawiam
Jest tu troche polakow ale z wlasnego doswiadczenia wiem, ze zyja swoim zyciem.. bez utrzymywania jakis szczegolnych znajomosci.. ;)
:) oczywiscie nie chce nikogo zmuszac do utrzymywania jakichkolwiek kontaktow, poprostu milo jest czasami porozmawiac po Polsku, a niestety jestem tu od 8 miesiecy i nie znam niestety zadnych Polakow.
cześć ja w okolicach czerwca, po obronie planuję na jakis czas bliżej nie określony wybrać się do Bolonii. Planuję połączyć dłuższy odpoczynek z pracą i gdyby ktoś coś słyszał lub sam osobiście potrzebował opiekunki do dziecka, pomocy domowej bądź też słyszał o innym rodzaju pracy dla 26- letniej dziewczyny to byłabym wdzięczna. Wiem że na takim forum to raczej ciężko prosić o pracę, bo wszyscy nieznajomi jesteśmy i się nie znamy, aczkolwiek z mojego punktu widzenia nie zaszkodzi poprosić i zapytać. Mój włoski jest komunikatywny. Pozdrawiam jola
nie mowie, ze odrazu zmuszac do utrzymywania kontaktow hehe troche zle to moze zabrzmialo.. mieszkam tu 3 lata ponad i Ci ktorych poznalam zmienilo poprostu towarzystwo na wloskie wiec po polsku jedynie moge pogadac z rodzicami w domu heh
Gattinaaa..moze tu ktos ci pomoze..nawiaz kontakty na privie
tutaj? troche ciezko nawiazac jakikolwiek kontakt skoro ludzie odpisuja po miesiacu ;)
SZUKAM PRACY W OKOLICACH BOLONI,Z GORY DZIEKUJE ZA INFO.
Cytat: gattinaaaaa
SZUKAM PRACY W OKOLICACH BOLONI,Z GORY DZIEKUJE ZA INFO.

Wykazujesz znamiona choroby psychicznej, nikt z nas nie podejmie sie ryzyka, zeby polecic taka osobe, nawet za pieniadze.
smieszny jestes marshmallow,normalne i oczywiste jak ktos uparty to zawsze znajdzie............
Cytat: marshmallow
Wykazujesz znamiona choroby psychicznej, nikt z nas nie podejmie sie ryzyka, zeby polecic taka osobe, nawet za pieniadze.

nie życzę sobie abyś wypowiadała się w moim imieniu!
właśnie wypowiadaj się w swoim imieniu!
hmm..la follia ... to raczej nie znamiona choroby psychicznej..ale zaburzenia..po wlosku squillibro mentale..tylko ze to nie jest niebezpieczne..lekkie zaburzenie osobowsci...czasowe po odpow.kuracji pod kontrola specjalisty przejdzie ..jak i wszyskie inne choroby pod kuratela specjalistow..We wloskim Centro Mentale przyjma cie..ale muszisz miec skierowanie od lekarza rodzinnego/ dottore di base...bez urazy
buhahahahahbuhahahahah
DDDDD
Cytat: Margo49
Cytat: marshmallow

nie życzę sobie abyś wypowiadała się w moim imieniu!

swoj swego broni
http://polski-lekarz-za-granica.pl/kraje/lekarze-we-wloszech/ http://polski-lekarz-za-granica.pl/lekarz/psycholog-we-wloszech/
Cześć!
Czy byłby tu ktoś w stanie pomóc mi odnaleźć Włocha, którego nie dawano poznałam w bolognii ?
Niestety zgubilam kontakt do niego a jedynie wiem jak ma na imie i jaki wykonuje zawod. Jak myslicie jest to mozliwe aby go odszukać ?
Jest to dla mnie bardzo ważne wiec jesli na prawde chciałby ktoś pomóc to proszę o kontakt.
Posiadajac jedynie imie i zawod to raczej malo mozliwe - wg mnie. Sprawdz moze na facebooku. Jezeli facet ma tzw wolny zawod to byc moze jest tez na linkedin.
moze w Chi l'ha visto -? tu juz jest jeden post :poszukuje mieszkanki Boloni..facet tez tylko zna imie i zawod..http://www.wloski.ang.pl/forum/cafeitalia/192335/page/9#post1281294
SettediNove do Chi l'ha visto moze zglosic sie rodzina zaginionego a nie obca osoba, ktora o facecie wie tylko tyle jak ma na imie i co robi. To jest program o ludziach ktorzy znikneli z domu, a nie o ludzach ktorzy dali swoj nr telefonu ktory potem zostal gdzies zawieruszony.
To co moge ja polecic to Facebook i linkedin.
wlasciwie to on powinein cie znalezc..chocby na Face..a w Boloni to jedyne co do glowy mi przychodzi to pojsc w te miejsca o ktorych on ci opowiadal, ze uczeszcza..i pytac barmanow kelnerki..zostawic im swe koordynaty :D inaczej twa historia nie bedzie miaal konca jak i w przypadku Profesjonalisty9
Cześć jeszcze raz podnoszę wątke gdyby kstos coś słyszał o pracy w Boloni prosiłabym o kontakt na priv, szukam głównie jako opiekunka do dzieci czy nawet osoby starszej ale bez zamieszkania, gdyz po prostu psychicznie wiem że nie dałabym rady, poza tym wszelkiego rodzaju sprzątanie itp. Gdyby ktoś coś słyszał proszę o kontakt.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia