pomocy alitalia

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 44
poprzednia |
sluchajcie, moze moj problem jest blachy, bo mozliwe, ze musze cos zmienic w przegladarce, ale zaraz zwariuje chyba, usiluj juz od godziny na mozilli, explorerze oraz chrome zabukowac bilety dla 2 osob z warszawy do mediolanu i juz po wpianiu danych osobowych, jak system przechodzi na nastepna strone wyskakuje mi taki komunikat "system nie mógł dokonać rezerwacji: przynajmniej jeden z odcinków podróży nie został potwierdzony" i nie moge zakupci biletu!!! pomocyyyy, jak ktos sie zna i moze mi podpowiedziec, czy musze zmienic cos w ustawieniach przegladarki?
Hej,ja miałam ten sam problem.Tylko,że bilety kupowałam przez agencję i nie można było potwierdzic rezerwacji.Chłopak wykonał mnóstwo telefonów i trwało to o.k1 godz.zanim udało się wy.drukowac bilet.:)To też alitalia.Ale to było tydzien temu.Widocznie to jakis broblem tych linii
no wlasnie juz znajoma tez miala pare miesiecy temu taki problem i probowalysm z kilku komputerow, a tu nic, a wiadomo, ze czas mnie nagli bo to bilety w bardzo fajnej cenie, a pewnie jak zreperuja stronke to bilety podskocza!!!
no ja nie wiem ,czy w takiej fajnej cenie:(ja z jednej z wysp z przesiadką w Rzymie za 2 osoby zapłaciłam 495e.Jak dla mnie drogo.Ale moze rezerwując samemu jest taniej.Pozdrawiam:)
z warszawy do mediolanu 114 zl :-) w lipcu
..ktorego Mediolanu?..Linate?
malpensa...
i air one i alitalia ma taniusie bileciki na lipiec, ale tylko na wybrane dni
daleko ta MXP...Alitali zdarza sie 'nie odlatywac' z WAW..warto czytac swa poczte mailowa w dniu wylotu z rana..mi sie zdarzylo, ze nie odczytalam a na Chopinie przezylam zonk...Odlecialam z Lufthansa/lot na Linate/.. 1 godzine pozniej ,ktora biegusiem spocona niemilosiernie bo bylo goraco..lekka panika.. zalatwilam na starym terminalu..Alitalia ma brzydki zwyczaj podrzucac swych pasazerow innej kompani lotniczej ahahah.W razie jakichs zmian Alitalia dzwoni lub pisze maiale do swych psazerow..do czesci pasazerow zadzwonili..do czesi mailowali...Wolalabym by do mnie dzwoniono..w razie odwolania lotu:D
nie przesadzaj juz nie raz nimi latalam przez mediolan jak kiedys juz istnialy te polaczenia, a malpensa tak samo odlegla jak i orio al serio, tylko linate jest bliziutko ...ps jednego nie rozumiem o tej samej godzinie, tego samego dnia i do tego samego miasta leci samolot air one z warszawy tylko na stronie air one cena jest wyzsza o 12 euro, a na alitalia nizsza no i numer lotu jest inny, to jak wreszcie? to ten sam samolot czy dwa rozne, ale obydwa air one?
edytowany przez diddlina1: 05 mar 2012
A nie mozna ryanairem za grosze, z Lodzi? Do Lodzi z Warszawy dojazd polskim busem nawet za 5 zl, jak nie taniej.
No chyba, ze bagaz duzy, to na jedno wyjdzie.
nie mozna tesoro...zanim uzyjemy frazy'za grosze'..polecam zapoznac sie z rzeczywistoscia:http://www.pasazer.com/in-9062-raport,ile,naprawd,kosztuje,lot.php to zdanie wiele wyjasnia i jestem z nim zgodna: znacznie powyżej 300 zł - tyle musi kosztować bilet w jedną stronę na trasie średniodystansowej w Europie, by przewoźnik do niego nie dopłacał.
Jeśli kupiliśmy tańszy przelot - lecimy poniżej kosztów. Udało się, ale trzeba pamiętać, że za nasze miejsce płacą tak naprawdę ci pasażerowie, którzy kupują najdroższe bilety..... :D
To tak jakbym miala sobie czegos innego nie kupic, bo na metce jest made in china, a to przeciez wyzysk ludzi...

O jaki artykul Ci chodzi? w podanym linku nic o tym nie ma
a, juz mam
marshmallow, mam znajomych stewardow w ryanairze, ale sam jako linia mi sie kompletnie nie podoba, raz lecialam i mi wystarczylo
Ja lecialam kilka razy i mi nie wystarcza... co do nich masz?
nie lubie atmosfery w samolocie, kompletnie nie mozna odpoczac, albo caly czas cos mowia, oglaszaja, a to reklamy, a to ze zaraz beda roznosic konkursy zdrapki, a to, ze sprzedaz perfum, a to to a to tamto, ja lubie czasem zasnac w samolocie, a co probowalam, to mnie rozbudzano, moze akurat na taki lot trafilam, to bylo pare lat temu, teraz latam innymi liniami
Ja wogóle nie lubię latac:(Mając małe dziecko,niestety nie zdecyduję się na autobus,gdyż jest to około 50 godz.podrózy.Samolotem mam 1 przesiadkę,i oczekiwanie.. na następny lot 2,5godz w Rzymie.Ale to i tak lepiej niż autobus.Nigdy nie miałam szczęścia do tanich przewozników ze względu na b.duze rozbieżności czasowe tzn.zawsze mam tą nieszczęsną przesiadkę.Co do lotniska w Łodzi ,to jak dla mnie daleko,za daleko.Nie wszyscy mieszkamy W okolicach Lotnisk i ja mam o.k 250 km.od W-wy do mu:)
no ja pochodze z Czestochowy, wiec najblizej mam Pyrzowice, albo Balice, ale do Warszawy zawsze jest 4 godzinki pociagiem, ale tez wygodnie, a bagaze tak jak wiele kolezanek stad nauczylam sie posylac autokarem, to jest ogromna meczarnia jak np wyladujesz z Warszawie i musisz sie sama tarabanic, do autobusa, potem pociagu np z 2 wielkimi walizami i jeszcze podrecznym...
Diddilina cos zwiazanego z twoim fachem http://www.sfora.pl/Manicure-powoduje-raka-Lekarze-ostrzegaja-a41160 Amerykańscy lekarze ostrzegają kobiety przed zabiegami z użyciem lampy UV. Twierdzą bowiem, że częste powtarzanie takich zabiegów grozi przedwczesnym starzeniem skóry oraz rakiem...
jak to nie ma nic?..jest http://www.pasazer.com/in-9062-raport,ile,naprawd,kosztuje,lot.php
polecam wszystkim uzywac w samolocie zatyczki do uszu..dobre na halasy a rowniez ze to jedyny sposob na cisnienie ktore rozrywa glowe przy starcie i ladowaniu..ale trzeba miec je w uszach co najmniej 40 min przed ladowaniem...tak wiec ze skoro lot trwa 1,30 to wcale ich nie wyciagam,dopiero jak skoncza kolowanie
mozna tez rzuc gume, albo cyckac cukieraska :-)
ps. moja droga w dzisiejszych czasach do tego raka spowodowanego przez lampe uv mozemy nawet nie dozyc...
probowalam wszystkiego,,pozostane przy zatyczkach
Cytat: diddlina1
no ja pochodze z Czestochowy, wiec najblizej mam Pyrzowice, albo Balice, ale do Warszawy zawsze jest 4 godzinki pociagiem, ale tez wygodnie, a bagaze tak jak wiele kolezanek stad nauczylam sie posylac autokarem, to jest ogromna meczarnia jak np wyladujesz z Warszawie i musisz sie sama tarabanic, do autobusa, potem pociagu np z 2 wielkimi walizami i jeszcze podrecznym...

A z Czestochowy do Lodzi nie jest taka sama droga jak do Krakowa?
Albo mozna pojechac do Warszawy polskim busem , nawet za 5 zl. , wyjatkowo wygodnym i z darmowym wifi... az sie nie chce wysiadac...
wszystko mozna...ale mozna tez wybrac jaka siecia samolotow chce sie latac prawda?
po pierwsze nie lata sie siecia samolotow a liniami lotniczymi, to tak zeby troche bardziej po polsku bylo :)
po drugi to moj jedyny lot Alitalia wspomninam bardzo niemilo, bo na lotnisku w Malpensie zaladowali nas do zlego samolotu, po prostu jak wsiedlismy juz do samolotu to okazalo sie ze on jest juz pelny i ze nie jest to samolot do Warszawy a do Tirany. O maly wlos a wyladowalibysmy w Albanii. Potem juz w we wlasciwym samolocie nie bylo tak zle. Ja ogolnie staram sie unikac tych najtanszych lini lotniczych gdzie jest zawsze scisk. Jak moge to wybieram Lot albo Lufthanse.
lot..hmm to ten co ostatnio ma duzo problemow z samolotami, podwozia sie nie otwieraja itd hehehe
edytowany przez diddlina1: 07 mar 2012
Marsh...Diddilina raz zalozyla zajefajny post..ubaw byl po pachy..jeden z lepszych postow na fiolecie..chcesz sie zabawic to podaje z archiwym http://www.wloski.ang.pl/forum/zycie-praca-nauka/19119...moja teoria o wypadkach... serii wypadkow lotniczych sie sprawdzila..ahahah
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 44
poprzednia |

»

Impariamo italiano