Dom do wynajęcia

Temat przeniesiony do archwium.
HEj poszukuje dużego mieszkania lub jakiegos wiekszego domu najlepiej z terenem, Region toscana provincja lucca najlepiej w Pietrasanta seravezza lub pobliskiej okolicy jezeli ktos ma jakies namiary na takie mieszkania prosze pisac
zobacz na www.subito.it
dzieki juz patrzę :)

ale jezeli jeszcze ktos cos wie to prosze dajcie znac bo na tych stronach to teraz na sezon letni tylko wynajmuja a mnie interesuje na dluzszy okres
http://www.casa.it/affitti
http://www.immobiliare.it/
http://www.affitto.it/
http://www.casaclick.it/
http://www.immobiliare.it/
http://www.idealista.it/
To sa najbardziej znane strony z nieruchomosciami. Nie wiem czy wiesz ale jesli chcesz wynajac dom na dluzej niz wakacje: to sa okreslone reguly 4+4 to znaczy umowe sie podpisuje na 4 lata z mozliwoscia przedluzenia na nastepne 4 . Wypowiedzenie trzeba dac z wyprzedzeniem 6 miesiecy.
Dzięki za strony wszystkoczerwone :) Przydadza się napewno bo szukam czegos duzego na dłużej a własnie trafiam na same wakacyjne ogloszenia wynajmu, A z tym 4+4 to wiem o co chodzi. I szukam czegos co niebyłoby z agencji bo to za drogo dla mnie na początek.
A aktualnie przebywasz na terenie Wloch czy Polski?

Bo jesli na terenie Wloch, to wartp pojechan, nawet na weekend w interesujacy Cie region i samemu poszukac.
Mieszlalam w Toscanii, wlasnie na takiej prawdziwej, toskanskiej wsi.
Piekne okolice i duze szanse na znalezienie domu lub mieszkania.
Ale najlepiej popytac w okolicznych barach , restauracjach lub staruszkow, ktorzy zbieraja sie na pogawedki np. na placach czy ryneczkach.
Oni maja informacje z pierwszej reki i czesto znaja osoby starsze, miejscowe, ktore nie daja ogloszen do agencji, bo sie po prostu obawiaja najazdu obcych itp:)
A jesli zdobedziesz ich sympatie, tanio wynajma Ci dom.
Teraz w zwiazku z kryzysem, latwiej jest cos znalesc.
Zreszta w malych miejscowosciach ceny sa nizsze.
A krajobrazy...bezcenne.

Jako, ze Wlosi sa dosc otwarci, chetnie udziela Ci informacji:)
slonce_poludnia dzięki Ci za wiadomosc ja mieszkam w toscani teraz szukam czegos do wynajecia i nie moge znalesc a znowoz z agencji sa bardzo drogie mieszkania czy ville. Od grudnia sie rozgladam za czyms to juz 4 miesiace :(
rodzina u ktorej pracuje,ma w obecnej chwili dom do wynajecia.dom jest na fiumetto,blisko marina di pietrasanta,wiem ze do tej pory wynajmowali na wakacje ale od jakiegos czasu mysla o wynajmie na stale.nawet mnie pytali czy nie znam kogos komu mozna zaufac.to calkiem spory dom powiedz blizej jaka cena cie interesuje i ile osob mialoby zamieszkac,dom jest naprawde ladny,oddzielny i z ogrodkiem
loca826 no w tym domu mieszkalo by 4 osoby plus pies temu potrzebny mi dom z terenem a cena to niezbyd wygurowana w zaleznosci od tego jak duzy jest ten dom itp wiec podaj mi wiecej informacji to mozemy sie jakos dogadac bo zalezy mi bardzo na jak najszybszym wynajeciu czegos :)
tylko ze pies musialbybyc koniecznie na podworku jezeli moglabys mi powiedziec ile jest sypialni lazienki czy jest teren jakas cantyna ogulem opisac ten dom
a wiec w domu na dole jest 1 duza sypialnia,salon kuchnia lazienka..ripostiglio...i przedpokoj typu mala altanka przez ktora jest wyjscie do ogrodu z tylu domu,na gorze sa dwie sypialnie i druga lazienka.podworko jest calkiem spore,wiec z psem nie powinno byc problemu(chyba)garaz.cena jeszcze dokladnie nie wiem ale mysle ze ok 1000e na sezon brali 1500 za miesiac.to zona gdzie jest morze ale jeszcze dokladnie sie dowiem rodzina wyjechala w obecnej chwili na 2 tyg do rzymu do corki..wroca w przyszla sobote ale jak ci bardzo zalezy od zaraz to do nich zadzwonie.klucze od domu mam poniewaz czasem jezdze tam sprzatac.wiec dom moglabym ci pokazac nawet wprzyszlym tygodniu we wtorek poniewaz
tam bede.bo jak sie domyslam to jestes obecnie w italii?
Jestem w itali w okolicy Pietrasanty najbardziej pasowalo by mi zobaczyc to w poniedzialek poniewaz moj chlopak ma wolne i moglibysmy w tedy pojechac tam a 1000e pasowaloby nam za taki dom i mam jeszcze pytanie dom jest umeblowany prawda?? Jezeli niesprawilo by Ci klopotu umowic sie w ten poniedzialek co bedzie zeby obejzec dom a potem dogadac sie z wlascicielami jakos to bylo by ekstra. daj znac jak cos to podam ci nr telefonuu zeby sie umowic :) czekam na szybką odpowiedz
tak dom jest umeblowany,ja niestety w poniedzialek spotkac sie nie moge poniewaz pracuje na stalce i mam tylko niedziele wolna i wtorki popoludnia bo przychodzi jej siostra..wiec we wtorki przewaznie jezdze tam na sprzatanie a niedziela odpada mozemy sie umowic miedzy 6 a 9 wieczor jesli tobie nie pasuje to po swietach moge cie umowic z wlascicielami
hmm no to rozumiem wiec we wtorek moglybysmy sie umowic tak kolo 16 do godziny 18 bo bo moj chlopak ma wolne w tych godzinach wiec moglby ze mna jechac i mnie zawiecs pasowalyby ci takie godziny ??
edytowany przez Paulenka: 31 mar 2012
niestety te h nie wchodza w gre,nie mam z kim wczesniej zostawic mojej babci
hmm... no to w sumie mozemy spotkac sie i o 6 we wtorek ten co bedzie
no tak to ok.jeszcze tylko skontaktuje sie dzis wieczor z rodzina by ich zapytac jeszcze z nimi nie rozmawialam jutro potwierdze spotkanie
no oki to ja bede czekac jak sie skontaktujesz i dowiesz sie wszystkiego to ja Ci podam swoj nr telefonu to sie umowimy co i jak juz przez telefon
ok moze byc ale dla wszelkiego powinnas pojezdzic po agencjach tu w masie gdzie ja mieszkam jest ich mnostwo zawsze sie cos znajdzie
wiem tylko woe od osoby prywatnej wynajmowac
hej paulena rozmawialam z wlascicielami domu no i niestety obiecali juz dom na sezon dla jakichs znajomych corki z rzymu ale jesli jestes zainteresowana to chca chetnie wynajac na stale od listopada cena 950e za miesiac kontrakt chca na 4 lata i zameldowanie dla wszystkich,pies nie przeszkadza,dom chetnie pokaza po powrocie czyli po swietach wielkanocnych.napisz czy jestes zainteresowana,to dobre warunki jak na dzisiejsze czasy,a poki co to szukaj w agencjach,nawet dzis jak bylam na spacerze widzialam ogloszenia w agencji,powodzenia
no dzieki za wiadomosc tylko czekanie do listopada to za dlugo bo juz mi potrzenbne jest mieszkanie albo dom. jeszcze raz dzieki za wszystko :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie