Polacy w okolicy AQUI TERME

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 51
poprzednia |
Witam jestem we włoszech od niedawna chciałbym wiedziec czy sa jacyś polacy w okolicy aqui terme. Zawsze to raźniej poznac kogoś ze swoich stron za granicą.
Cześć chłopie,,,,,,,,czym się zajmujesz??jaką pracę wykonujesz we włoszech?szukasz kolegów???pisz jestem tu !!!!!!!!!!!!
Siema zajmuje sie budowlanką plytki itp, jestem tu od niedawna i pierdolca dostaje powoli tu wloskiego nie znam nie mam do kogo geby otworzyc, a ty z kad jestes ?
skąd..Cinek..skąd....
hehe no fakt błędy się zdarzają hehe.
Cytat: Belmondo80
Cześć chłopie,,,,,,,,czym się zajmujesz??jaką pracę wykonujesz we włoszech?szukasz kolegów???pisz jestem tu !!!!!!!!!!!!

szukasz kolegow???...........he:):):)dobre
och grassator..Cinek spojrz na goscia.."doczyscil"; sobie nicka..w poczekalni 3 letniej..ktos sie nabija..chyba trol../sgrassare to po wlosku zdjac tluszcz ,odtluscic/
hehe na tyle wloskiego nie znam jeszcze ale powoli sie ucze
to są jacyś Polacy w okolicy aqui terme czy nie
hej,,,,,,,,,sgrassatore--odtłuść się od wszystkich!!!!a przede wszystkim ode mnie-,vai in cucina sgrassare!!!!!!!!!!!1
widze ze nie uzyskam odpowiedzi
pierdolcie to co jakiś frajer napisał olewka i tyle.
Cytat: Cinek1122
pierdolcie to co jakiś frajer napisał olewka i tyle.

slownictwo prosto z budowy???
Cytat: Belmondo80
hej,,,,,,,,,sgrassatore--odtłuść się od wszystkich!!!!a przede wszystkim ode mnie-,vai in cucina sgrassare!!!!!!!!!!!1

lubisz chlopcow??:):)jestem wysokim tluscioszkiem:):)
ty grassator odpierdol sie czopie jebany prosił cie ktoś kurwa żebyś pisał tu i zawracał ludziom dupę. skończ te bezsensowne pierdolenie myślisz ze ktoś cie bierze na poważnie lamusie. Parodia chłopię dorośnij wkońcu i nie musisz sie odnosić z tym kogo lubisz nikogo to nie obchodzi uwierz mi a wkurwiasz tylko ludzi. Przydało by ci sie jakby ktoś ci wpierdolił to byś sie troche opamiętał buraku jebany hehe. Możesz sobie pisać co chcesz i kiedy chcesz a i tak każdy ma na ciebie wyjebane frajerze hehehe. Nara
ragazzi..ragazzi..zbastujcie..porco cane..zbastujcie...
ty grassator odpierdol sie czopie jebany prosił cie ktoś kurwa żebyś pisał tu i zawracał ludziom dupę. skończ te bezsensowne pierdolenie myślisz ze ktoś cie bierze na poważnie lamusie. Parodia chłopię dorośnij wkońcu i nie musisz sie odnosić z tym kogo lubisz nikogo to nie obchodzi uwierz mi a wkurwiasz tylko ludzi. Przydało by ci sie jakby ktoś ci wpierdolił to byś sie troche opamiętał buraku jebany hehe. Możesz sobie pisać co chcesz i kiedy chcesz a i tak każdy ma na ciebie wyjebane frajerze hehehe. Nara

Dobrze, ze pracujesz na budowie, bo tylko tam jest miejsce dla takich jak Ty. Czasami mozesz tez tutaj zajrzec, jesli chcesz sie poczuc dobrze, ale nie z takim slownictwem.
W swoim braku inteligencji nie zauwazyles, ze kolega grassator stanal w Twojej obronie, kiedy trol atakowal... a poczucie humoru to Ty masz jedynie jak sie nawalisz z kolezkami...
....hej grassator odwal się wreszcie ode mnie!!!!!!!!!!! i zajmij się swoimi chłopcami --wysoki tłuścioszku--a odem nie waraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Czesc Cinek!!No z takim slownictwem nie bedzie Ci latwo znalezc znajomych na forum...,szukaj ich raczej w srodowisku budowlanym...,byc moze jeszcze jakis Polak pracuje tutaj przy budowkach...
A tak poza tym,czy ciagle jeszcze takie zawody jak murarz,posadzkarz,czy nawet malarz beda sie jeszcze kojarzyc z alkoholem,klotniami w domach,wyzwiskami i ogolnym terrorem?????
dziewczyny co wy macie przeciw budowlancom????jezyk jaki maja taki maja..czytac nie musice co Cinek pisze..chlopak pare slow prawdy powiedzial... Siemanko Cinek i szczuneczek /ja ze stolicy stad ten dialekt :D /zamiast pisac tak jak piszesz poucz sie wloskiego...proponuje strony http://grono.net.pl/italiano/topic/15365893/sl/wloskie-przeklenstwa-sentencje/ i pisze sul serio/na powaznie ..boi czasem trzeba komus walnac pare slow prawdy by zrozumial...i na naszym Fiolecie tu:Zgaszenie` kogoś po włosku " http://www.wloski.ang.pl/forum/pomoc-jezykowa/215352 slang włoski http://www.wloski.ang.pl/forum/nauka-jezyka/183024 Nie cenzurowane http://www.wloski.ang.pl/forum/pomoc-jezykowa/161330 ten ostatni temat bedzie ci szczegolnie przydatny..wazne jest rozumiec czy ktos wobcym jezyku cie nie obraza by moc sie mu odplacic pieknym za nadobne i zaskoczyc goscia konkretna odpowiedzia ..pozdro :D
literowka.... szacuneczek mialo byc..sorry:D
Sette, Ty naprawde nie wiesz kogo bronic... za co ten szacunek jemu oddajesz???
zawsze powtarzam ze Filolet to moje divertimento..traktuje je /forum/lekko latwo i przyjemnie....bawie sie tu :D
pisze co mysle i wali mnie opinia innych, jestem jaki jestem i nikomu nic do tego. A SettediNove dzieki i nawzajem. Strony napewno mi sie przydadza Pozdro..
Najbardziej popularne włoskie przekleństwa i wulgaryzmy:
ogólnego zastosowania:
vaffanculo! - spierdalaj../angielskie fuck you tu jest wiecej: http://italian.about.com/library/slang/bladultslangindexa.htm
schifezza, merda, schiffo - (określenia na to, co nam się nie podoba)
porca miseria- wyraz niezadowolenia
non mi rompere il cazzo - nie wtrącaj się
va a cagare! -idz srac/odpierdol sie ... va a diavolo idź do diabła!
non sono cazzi tuoi! - interesuj się swoimi sprawami

zawołanie na kobietę (na ulicy, Włosi to namiętnie praktykują)
bellezza!

zawołanie na faceta:
ricchio!

Obrażliwe obelgi w stosunku do mężczyzn:

coglione, cretino, rimbambito- idiota
stronzo- dupek
cornuto- rogacz
figlio di puttana - skur...angielskie: son of a bitch/nasze : sukinsyn
finocchio- pedał,homoseksulaista
asino- osioł
rompipalle- nudziarz
magnaccia- alfons
testa di cazzo! - kutas, huj to samo coglione..ale UWAGA za nazwanie kogos BASTARDO..jest artykul 594cp we wloskim Kodeksie Karnym..mozna zostac pozwanym do sadu z prywatnego oskarzenia przed tzw sedziego pokoju..czyli jakby nasze dawne kolegium

Określenia męskich narządów płciowych:
cazzo, minchia, uccello
..skorygowalam tylko nieaktualne wpisy z http://www.wloski.ang.pl/forum/pomoc-jezykowa/161330
testa di cazzo! - kutas, chuj to samo coglione.......:))) pisze się przez ch ...:)))
:)
hui to po lacinie: twoj..tak mi zostalo z profilu humanistycznego jak odmienialismy hui huius,huius huius, huius, horum ,harum ,horum..to cala kalsa sie zarykiwala..uzywam wiec poprawnej pisowni..LACINSKIEJ!:D..wybaczcie
dlugo sie uczyliście języka ? w stopniu komunikatywnym do urzedu np.
dlugo sie uczyliście języka ? w stopniu komunikatywnym do urzedu np.

To nie jest kwestia czasu a checi, jak bedziesz uparty to nuczysz sie szybcie niz wiekszosc ludzi na tym forum. Mi to zajelo 2 miesiace ale praktycznie w kazdej wolnej chwili mialam slownik w reku. Co do dyskusji, ktora wywiazala sie wczesniej, to calkowicie sie z toba zgadzam a zeby tak przeklinac wcale nie trzeba pracowac na budowie, wystarczy np. biuro projektowe. A te paniusie ktore sie tak oburzaja za to moga ten watek omijac szerokim kolem. na koniec odpowiedz na twoje pytanie, to ja polakow nie znam w twojej okolicy, znam tylko jedna wloska rodzine, bo sa moim sasiadami na kempingu.
Cipek1122 -czy ja ciebie obrazilem czy wyzwalem w moim jakimkolwiek poscie????skoro "WALI CIE"opinia innych i mowisz to co myslisz wlasnie takim slownictwem to tylko gratulacje.A wybacz za literowke Cinek:):)Mysle ze nauka wloskiego zajmie ci szmat czasu poniewaz lista brzydkich wyrazow jest naprawde dluga:) Cinek
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 51
poprzednia |

« 

Pomoc językowa