Polacy w okolicy AQUI TERME

Temat przeniesiony do archwium.
31-51 z 51
| następna

To nie jest kwestia czasu ,checi ale i predyspozycji jezykowej no i pracowitosci..ja nap mam pamiec wzrokowa kazdy wyraz musiam widziec oczami..wyraz napisany..wiec latwiej mi bylo uczyc z rozmowek na wstepie a potem z nnych ksiazek..musialam widzec dany wyraz napisany ..wyswietlony niewidzlainymi literami przed moim oczyma..widzac jego pisownie wypowiadam ow wyraz..niewiemczy to zrozumiesz..ja ze sluchu zapmaietywalam niewiele ajesli juz to szybko pisalam wyraz na kartce..chocby fonetycznie ale zreguly ktos mi pomagal go zapisac i nastepnie wdomu sprwdzal wslowniuku co ooznacza...Mozliwe ze wtwej Comune jest organizaowany kurs jezyka wloskiego dla obcokrajowcow..dopytaj sie Comune albo wBibliotece Miejskiej..lub nawet wejdz do jakiejs szkoly podstawowej do sekretariatu..powinni wiedziec..gdzyz z reguly nauczyciele jezyka wloskiego ze szkol podstawowych nauczaja obcokrajowcow..kurs prawdopodobnie zaczyna sie od wrzesnia wczesniej muszisz przejsc test pisemny /w IX/..by mozna bylo cie skierowac do odpowiedniej grupy..prawdopodobnie skieruja Cie do grupy..livello zero...czyli najslabsza znajomosc jezyka wloskiego....opata bedzie minimalna..symboliczna...
Cytat: grassator
Cinek1122 -czy ja ciebie obrazilem czy wyzwalem w moim jakimkolwiek poscie????skoro "WALI CIE"opinia innych i mowisz to co myslisz wlasnie takim slownictwem to tylko gratulacje.A wybacz za literowke Cinek:):)Mysle ze nauka wloskiego zajmie ci szmat czasu poniewaz lista brzydkich wyrazow jest naprawde dluga:) Cinek
Osoba ,która mówi do drugiej per idioto,nieuku ,debilu wychodzi na osobę slabą i przegraną w temacie... ponieważ nie wie co już ma powiedzieć. Kieruje się prymitywnym instynktem,slowna agresją i ubliża, próbuje upokorzyć osobę o odmiennym zdaniu...Twoje przepychanki slowe grassator wygladaja na samcza walke o teren,gdzie masz zamiar byc chyba samcem Alfa...Nie mysl o innych mysl o sobie i nie klopcz sie innym bo nie sa to 'cazzi tuoi' popraw swe maniery i styl wypowiedzi...bo po prostu zal
sorry za literowki...
a jak ciebie nazwe jedza..to bede bardzo bee?
Cytat: SettediNove
hui to po lacinie: twoj..tak mi zostalo z profilu humanistycznego jak odmienialismy hui huius,huius huius, huius, horum ,harum ,horum..to cala kalsa sie zarykiwala..uzywam wiec poprawnej pisowni..LACINSKIEJ!:D..wybaczcie

A nie przechodzilas przypadkiem czesto obok napisu HWDP...?
Cytat: grassator
a jak ciebie nazwe jedza..to bede bardzo bee?

To jest niepojete: bronic, oddawac szacunek (!!!) i jeszcze prowadzic rozmowe z kims, kto wyzywa bez powodu; jest mily, bo czegos chce, a jak nie to wypierdalac! To, ze Wam, dziewczyny tego nie powiedzial, nie znaczy, ze tak nie mysli...na co tutaj polecialyscie, ze mily tluscioszek jest bardziej besztany od chamskiego budowlanca? A moze dlatego, ze pieprza dobrze i macie mile wspomnienia? Hahaha...
rowniez ACAB....Warszawa jest pelna tego..Budowlaniec jest budowlancem..i jest pozytek z niego w postaci wybudowanego domu a z grassatora nie ma pozytku..nawet jak sobie zrobi liposukcje to i tak zajedzie zargonem ze wszystkim sie odechce ..ja mam szacunek do ludzi pracy :D..a jedza nie jestem ,na forum to inna osoba jest jędzą..hehehe
O, przyda sie... Always Carry A Bible.

http://www.miejski.pl/slowo-ACAB

A co Ci kaze myslec, ze grassator ma zajecie mniej pozyteczne od budowlanca?
Ty jestes jedza, a ta inna (inne) osoby sa....pi... pi... pi...
a grassator..to tu tylko' grass..uje' .. troszeczke ...hehehe..jak nie bedzie brzydko 'grass..owal' to moge go polubic nawet :D
.........hej dziewczyny!!!!!!!!!!!!!o co walka???????grassator to ideał??????czuje sie opuszczony,a mnie nikt nie lubi?????????????/
ja cie chlopie pierwszy raz na oczy widze..zaprezentuj sie troche ,wez udzial w dyskusjach wypowiedz sie, daj sie poznac..za darmo to nie ma nic...jazda podyskutowac troche..:D
Mysle, ze za wysokie progi na jego nogi...
Na dyskotece w Niemczech
bawił się Rosjanin, ubrany w koszulkę z napisem
"Turcy mają trzy problemy".

Nie trwało długo, stanął przed nim Turek, byczysko chłop:
- Ty, a w dziób chcesz?
- To jest pierwszy z waszych problemów - odpowiedział Rosjanin - agresja.
Ciagle szukacie zwady, nawet wtedy, kiedy nie ma żadnego powodu.
Dyskoteka sie skończyła, Rosjanin wychodzi, a tam czeka na niego tłum Turków.- No, teraz sie z tobą policzymy - warknęli Turcy gremialnie.
- A to jest drugi z waszych problemów - powiedział Rosjanin. - Nie potraficie załatwiac spraw po męsku sam na sam, tylko zawsze musicie zwoływać wszystkich "swoich".
- Zaraz nam to odszczekasz! - wrzasnęli Turcy wyciągając noże.
- I to jest trzeci z waszych problemów - westchnął ciężko Rosjanin - zawsze na strzelaninę przychodzicie z nożami...
Cytat: marshmallow
Mysle, ze za wysokie progi na jego nogi...
........a niby dlaczego????? tak myślisz marshallow?
ja cie chlopie pierwszy raz na oczy widze..zaprezentuj sie troche ,wez udzial w dyskusjach wypowiedz sie, daj sie poznac..za darmo to nie ma nic...jazda podyskutowac troche..:D
Więc się prezentuję------jestem i mieszkam tu ,,a jeżeli chodzi o widzenie mnie pierwszy raz na oczy!!??to bardzo chętnie ,kiedy się widzimy?
Cytat: Belmondo80
........a niby dlaczego????? tak myślisz marshallow?
marshmallow..skojarz z marszem...apotem zmalowaniem..w rzeczywistosci marshmallow to sa pianki cukrowo zelatynkowe do jedzenia http://pl.wikipedia.org/wiki/Marshmallow.To ze napisalam ze cie widze pierwszy raz na oczy bylo przenosnia..ahaha..na forum...widze cie pierwszy raz..slabo cie widze ..trzymasz sie jednego postu jak malarz drabiny...nie wypowiadasz sie na fioletowe tematy..:D tym samym nie dajesz sie poznac
mniaaammm...

http://bitsandpieces1.blogspot.com/2006/01/how-to-make-marshmallow-bra.html
Cinek a moze praca w Niemczech ???..pisza, ze dla budowlanca http://www.praca4u.net/praca-w-niemczech-brzmi-zachecajaco-art12.html http://www.praca4u.net/praca-w-niemczech-brzmi-zachecajaco-cz-2-art14.html
Na dyskotece w Niemczech
bawił się Rosjanin, ubrany w koszulkę z napisem
"Turcy mają trzy problemy".

Nie trwało długo, stanął przed nim Turek, byczysko chłop:
- Ty, a w dziób chcesz?
- To jest pierwszy z waszych problemów - odpowiedział Rosjanin - agresja.
Ciagle szukacie zwady, nawet wtedy, kiedy nie ma żadnego powodu.
Dyskoteka sie skończyła, Rosjanin wychodzi, a tam czeka na niego tłum Turków.- No, teraz sie z tobą policzymy - warknęli Turcy gremialnie.
- A to jest drugi z waszych problemów - powiedział Rosjanin. - Nie potraficie załatwiac spraw po męsku sam na sam, tylko zawsze musicie zwoływać wszystkich "swoich".
- Zaraz nam to odszczekasz! - wrzasnęli Turcy wyciągając noże.
- I to jest trzeci z waszych problemów - westchnął ciężko Rosjanin - zawsze na strzelaninę przychodzicie z nożami...

ahahahah dobry dowcip ahahahah
Temat przeniesiony do archwium.
31-51 z 51
| następna

« 

Pomoc językowa

Zostaw uwagę