aresztowano polke w katanii

Temat przeniesiony do archwium.
czytaliscie? niezla historia...http://www.naszswiat.net/y-we-woszech/wiadomoci/4848-w-katanii-aresztowano-polk-poszukiwan-listem-goczym-w-polsce.html
a druga Polke è bella, di una bellezza prorompente ed esagerata. / przesliczna tancerke zwolniono po 26 latach wiezienia..Dopo 26 anni di carcere Katerina Miroslawa , l'ex ballerina polacca che fece uccise il suo amante dall'ex marito, è tornata in libertà http://news.centrodiascolto.it/video/tg5/2[tel]/cronaca-giudiziaria-nera/dopo-26-anni-di-carcere-katerina-miroslawa-lex-balleri Katerina do konca podkreslala zej est niwinna..wierze jej...Na jaj przypadku widzimy jak dziala wloski system prawny..jedno wielkie oszustwo http://archiviostorico.corriere.it/1995/agosto/19/Bevilacqua_Troppo_bella_per_uccidere_co_0_95[tel].shtml Jest bardzo duzo o niej w sieci i bylo kilka programow telewizyjnych o niej
tez slyszalam....i po co jej to wszystko bylo????dla paru nedznych groszy...i jak skonczyla?wyszla teraz z wiezienia jako 50 letnia kobieta,uroda przeminela,fortuny nie ma a jakie ma teraz wiezienne wspomnienia...zenada...
uwazam, ze jej mąz ja wrobil , ten brzydal, z zadrosci..On nadal jest piekna kobieta ,ma corke do wychowania..
alcuni magistrati ..wloscy juz tak maja ze nie ufaja, nie wierzahttp://archiviostorico.corriere.it/2012/giugno/22/Miroslawa_libera_Faro_attrice__co_9_12[tel].shtml aale skor sam ex mowi ze ja obciazyl....to nie rozumiem dlaczego w to nie wierza
oo tej historii o tancerce nie slyszalam...
piekna, widzialam jak tanczy....przepiekna kobieta.. nogi do samego nieba
widzialam filmik, no niestety pol zywota stracila w wiezieniu...ale nie wyglada mi na osobe do konca prawdomowna...
Ja tam nie wiem, czy winna czy nie winna, nie widzialam aktow, procesu ani dowodow.

Wiem niestety jedno, wiem jak dziala wloski system sprawiedliwosci o ktorym mozna powiedziec tylko jedno: on nie dziala!!! i nie mowie tu o wielkich sprawach karnych, morderstwach czy przewalkach za miliardy euro ale o tych drobnych i codziennych.
Oskarzony = winny (choc by nie wiem co!)
Chcesz sie wybronic to albo masz kupe kasy albo znajomych adwokatow albo nie da rady wyladujesz za kratkami!
Twoje dowody czy zenznania sa kompletnei pomijane, z oskarzonym sie nie rozmawia, jego sie o nic nie pyta jesli nie sa pewni, ze to nie zaprowadzi do "jedynego i slusznego wyroku"

Jasne ktos moze powiedziec uwzieli sie na obcokrajowcow (to na pewno) ale w tych przypadkach to nie ja bylam oskarzana ale osoba o 100% wloskim pochodzeniu z mojej rodziny, wyksztalcona, z dobra praca, ktora przez 30 lat kariery zawodowej byla wzywana jako specjalista w swojej dziedzinie przez wiele trubunalow.
Wystarczylo, ze jakis "niezadowolony klient" doniusl, ze jakoby ta osoba nie ma prawa do wykonywania zawodu i sie zaczelo!

Nie wiem czy rozumiecie absurd sytuacji, ale zeby rozwiazac ta sprawe w ciagu 5 min wystarczy sprawdzic na uniwersytecie czy taka pani X lub pan Y maja stosowne dokumenty i tytuly. I koniec!
Ale nie, to by bylo zbyt proste. Sprawa trwa od 3 lat i potrwa pewnie nastepnych 10!

eh no comments... :/
A Amanda Knox, przecież ona zabiła tą biedną Brytyjkę!
Wystarczył amerykański lobbing i spoooro kasy i morderczyni jest wolna!

Vergogna!!!
czarnuch zabil a nie biala delikatna dziewczyna studentka po 1 joincie..ta myslala tylko o piwie i seksie z narzeczonym..wloskie prawo..wlasciwie sposb prowadzenia dochodzen i caly wloski RIS jest porypane i to jest vergogna..dla Itali
...Twoje dowody czy zenznania sa kompletnei pomijane, z oskarzonym sie nie rozmawia, jego sie o nic nie pyta jesli nie sa pewni, ze to nie zaprowadzi do "jedynego i slusznego wyroku"...Masz racje Vita beffa zetknelam sie tu nawet z tym ze sedzia nie dal wiary psychiatrom,opiniom lekarzy psychiatrow!..ktore byla przychylna oskarzanej osobie..sedzia nie dla wiary wyjasnieniom owej osoby..bo NIE WIerzyl owej osobie i juz!..taki byl ow sedzie! ze nie wierzyl w NIC i nie wierzyl NIKOMU/a pensje bedzie bral az do emeryrtury i nic go nie obchodzi,jak to zawzwyczaj Wlocha/Wprost historia nie do uwierzenia I jak skonczylo zapytacie?..dobre pytanie ,moze ktos z was wie jednak?..dam podpowiedz :wilk byl syty i owca cala..wiecie juz jak sie skonczylo?????slowo zaczyna sie na literke P czekam na odp:D
notatka z piatkowej gazety..w Belluno pewien pan sie ucieszyl ze przyszlo pismo z sadu i ze jego proces zakonczyl sie po 31 latach..Oglosil wiec to jako rekord powolnosci wloskiego sadownictwa..nic z tego zaraz zglosil sie drugi pan ze to on jest wlasciielem recordu..bo jego proces zakonczyl sie po 35 latach :D Oto Italia cala 'w sosie wlasnym!'
wszyscy troje ją zabili.
Gdyby była niewinna nie zmieniałaby wersji zdarzeń 15 razy.
poza tym, nie szła by następnego dnia po seksowną bieliznę i nie planowała super weekendu z narzeczonym.
Ktos, komu rzekomo włamano się do domu i zabito współlokatorkę, żyje w panicznym strachu o własne życie, a nie wymyśla przygody i seksualne zabawy na weekend.
Dbajmy o czystosc jezyka...
edytowany przez marshmallow: 02 lip 2012
Cytat: SettediNove
wilk byl syty i owca cala..wiecie juz jak sie skonczylo?????slowo zaczyna sie na literke P czekam na odp:D

P jak... patteggiamento jedyne absurdalne wyjscie z jeszcze bardziej absurdalnej sytuacji!!!
bravissima..wygralas wakacje w Hiszpanii!!!!..:D..masz racje pattegiamento to totalny absurd wloski..i rozni sie tym od 'polskiego pattegiamento'..ze nie ma od niego odwolania..zas w Pl mamy mozliwosc odwolac sie od 'polskiego patteggiamento'dobrowalonego poddania sie karze i mamy mozliwosc ..wlasna mozliwosc negocjowania wysokosci kary,sami decydujemy o wysok kary,negocjujemy ja/ do instancji wyzszej.W It tego nie ma .. tu jest 'krotka pilka' tu maja prawo ze sredniowiecza..niby mniej skomplikowane ale jednak bardzo skomplikowane.Prawem interesowlam sie od dziecka ze wzgledu na ta profesje rodzinna..w dziecinstwie jacys urzednicy sadowi odbierali mnie w locie z przedszkola i potem spedzalam czas malujac kredkami za ost sadowa lawka rysujac na kartkach na ziemi..a dziadek srogo sadzil pozwanych.. on siedzac wysoko na centralnym krzesle..prawie mi sie kojarzyl z Panem Bogiem ,ktoremu wszyscy musza byc posluszni,bo on zawsze ma racje..heh.Tu mnie interesuje prawo rodzinne..jakze inne od naszego..ograniam juz wszystko.
ja dalej optuje za wersja Kateriny....Przez 25 lat Katarzyna Mirosława nie przyznała się do zabójstwa Carlo Mazzy i do dnia dzisiejszego potwierdza wersję Witolda Kiełbasińskiego."...gdyby byla winna poszlaby na pateggimentow sadzie a nie siedziala 12 lat dentro..pamietajmy ze pierwotnie ich uniewinniono. Mąz zabil kochanka z zadrosci..kobieta nie byla tu wspolniczka,miala alibi.Katerina ma dwojke dzieci..ciesze sie razem z nia /jako rodaczka/ ze moze juz byc z rodzina z synem corka i swoim czekajacym od lata na nia facetem..:D http://ricerca.repubblica.it/repubblica/archivio/repubblica/2000/02/16/di-pietro-alla-miroslawa-saro-il-tuo.html
Tutaj nie chodzi o to,ze Katarzyna zabila faceta,bo ona rzeczywiscie tego nie zrobila,tylko o zmowe na morderstwo wszystkich trzech....Miroslawa miala na celu okrecic sobie faceta wokol palca (co tez zrobila),a reszta mial zajac sie jet maz z Grekiem....chodzi tu o wspoludzial w zabojstwie....i ZA to odsiedziala kare!Wszystkimi nimi zaslepily pieniadze!!!!!!!pieniadze i naiwnosc,ze moze sie udac!!!!
no ..skoro byla taka piekna to co?..moze miala zamiar wielu facetow okrecac wokol palca? a maz mial zamiar ich eliminowac dla pieniedzy? ..ktorymi potem wspolnie planowali sie dzielic... To nie jest wlasciwa teoria..Mowimy o niedoskonalosci sytemu prawnego w Itali i zerowej funkcjoinalnosci sadow w IT..tak to kazdy moze wpasc w pulapke prawa..i zostanie mu kurka wodna tylko patteggiamento..bo wystraczy naprwde wystrczy w IT zrobic denuncie przeciw komus i ten jak juz trafi w mlyny wloskiej sprwiedliwosci to lezy...pierwsze co mu proponuje obronca czy to zwybooru czy to zurzedu to wlasnie pattegiamento..nie ma innej opcji..wlasciwie jest ..blagac osobe ktora zrobila denucie na kolanach i by ja wycofala..osoba ta moze zazadac gratyfikacji pienieznej..doradzam zebrac sume i odrazu zaplacic...bo potem sady adwokaci koszta rosna plus wyrok i multa ...odszkodowanie bo potem proces cywilny..to sa ogromne pienidze..nawet za pomowienie kogos na forum..oszczercze pomowienie,za obrzucanie inwektywami ,za tzw stalking internetowy to mozna w It zrobic ta osobe na zero..zniszczyc finasowo..bo sady wloskie dopomga w tym plus papuga..ja nie widze tu problemu
Temat przeniesiony do archwium.

»

Solo italiano