olt express

Temat przeniesiony do archwium.
czy ktos jeszcze oprocz mnie usiluje bezskutecznie dokonac rezerwacji na loty tego przewoznika?
Ja zakupiłam bilety na Boże Narodzenie jakieś dwa miesiące temu i mam nadzieje, ze Amber Gold w międzyczasie nie zbankrutuje i nie stracę moich ciężko zarobionych 150 euro.;)
ja rowniez, udalo mi sie dzisiaj, ale probowalam 3 dni co poskutkowalo wzrostem ceny o 20 euro, czyli jakby co bede w plecy o 20 euro wiecej od ciebie. Jak zbankrutuja to osobiscie im zrobie bule, bo oprocz tego musze kupic bilet na pociag do rzymu i na kolejke termini-fiumicino wiec naprawde bede zla. A z drugiej strony szkoda by bylo, bo polaczenia maja fajne, w godzinach bardzo dobrych jak dla mnie i cenach przystepnych (nawet o te 20 euro wiecej). Ja nie obstawiam bankrustwa, obstawiam za to albo zmiane godzin albo zdjecie lotu.
"Dziś w Warszawie Jarosław Frankowski, dyrektor zarządzający OLT Express, zaczął konferencję prasową tej linii od słów: - Nie zamierzamy ogłaszać bankructwa. Ale łatwo nie jest.
Wyjaśnił się też powód, czemu od zeszłego tygodnia nie można kupować lotów OLT Express korzystając z systemu płatności internetowych (w tym kartą). Firma eCard, która prowadziła dla OLT Express system płatności wypowiedziała umowę. OLT Express obecnie negocjuje z usługodawcą niemieckim. OLT wyjawiło też, że ma problem z ciągłością linii kredytowej, ze względu na „niechęć banków do współpracy”."

"Odnośnie cateringu, w tej chwili pasażerowie, jak powiedział Frankowski, będą „musieli przeżyć na wodzie”. Jeśli catering zacznie prowadzić OLT Cafe poza wodą za darmo będą oferowane też soki i jakaś mała przegryzka. Możemy też zapomnieć o wypożyczalniach samochodów OLT."
edytowany przez marshmallow: 25 lip 2012
"Szanowni Państwo, informujemy, że od 27 lipca br. wszystkie rejsy regularne zostają zawieszone do odwołania, tym samym wstrzymana zostaje sprzedaż biletów lotniczych.

Wszystkim Pasażerom, którzy za pośrednictwem www.oltexpress.com lub OLT Express Call Center nabyli bilety na odwołane rejsy przysługuje prawo do zwrotu kosztów biletów. Wszyscy Pasażerowie anulowanych rejsów zostaną osobiście powiadomieni o zmianach i przysługujących im prawach przez pracowników naszego Call Center."
niezla jazda, a juz mialam szukac u nich biletow na nowe polaczenia z rzymem....
ja tez chcialam skorzystac z ich uslug ,aby zrobic niespodzianke mezowi .Ale bym zrobila ,prawdziwa niespodzianke .Przykro ze tak sie stalo ,bo narobili klopotu wielu ludziom ktorzy skorzystali z ich oferty .
poszkodowani moga zasiegnac pomocy pod tym adresem: http://www.konsument.gov.pl/pl/news/530/100/Upadlosc-linii-lotniczej-OLT-Express.html
edytowany przez diddlina1: 06 sie 2012
ja nie mam pojecia ze u nas w Polsce sa jeszcze tolerowane bandyckie zagrywki...kiedy to sie wreszcie zmieni????
kochana w Polsce? wszedzie cos sie dzieje, lecialam kiedys wspaniala alitalia bez pasow zapietych przez ponad 2 godziny i na fotelu, ktory byl caly rozklekotany i wcale nie zaplacilam malo za bilet, a zeby bylo malo to mi alitalia tak zniszczyla bagaz podczas podrozy laczonej, ze zbieralam na lotnisku wlasne majtki z ziemi i dalej mialam z takim bagazem sobie z warszawy do domu pociagiem dojechac i nikogo to nie obchodzilo i oczywiscie na calym lotnisku nikt nie mial kawalka tasmy, zeby mi to obkleic, ale zrobilam taka burde, ze w 3 tygodnie dostalam atrakcyjne zadoscuczynienie na konto, natomiast innym razem lecialam nie istniejacym juz volareweb, ktoremu sie motor zapalil w kilka minut po starcie...same atrakcje, a autokary nie lepsze...juz nie wiadomo czym sie poruszac...
edytowany przez diddlina1: 06 sie 2012
To raczej nazwala bym niekompetencja personelu....a to co sie stalo z olt,to jest zupelnie inna rzecz....
tak, tyle ze mi sie wydaje, ze OLT doskonale wiedzial co sie stanie a jednak dalej sprzedawal bilety...
podobno kupia go Niemcy
oo a dzisiaj cos czytalam, ze WINDJET ma problemy i prowadzil jakies dyskusje z ALITALIA... mam nadzieje, ze nie upadnie windjet, bo bardzo czesto nim latam, jest bardzo dogodny z Katanii i lata do bardzo wielu miast we Wloszech
Ja widzialam bardzo tanie bilety z Rzymu do Warszawy Modlin na stronie RyanAir. Sama kupilam na pazdziernik za 2.19€ w co do dzisiaj sama nie wierze ;)
wow
ale bez bagazu?
bez bagazu, bagaz dodatkowo ok. 135zl
bagaz kosztuje 166 zl jesli 20 kg
Okazuje się, że upadek linii lotniczych OLT nie wszystkich zmartwił. Wręcz przeciwnie - ucieszył wiele firm. Tysiące nowych pasażerów zyskały nie tylko konkurencyjne linie, ale również PKP i przewoźnicy autokarowi.

Prawdziwe oblężeżenie przeżywają autobusy PolskiBus.com. Klientów jest tak wielu, że przewoźnik zdecydował się na zwiększenie liczby kursów na najbardziej obleganych trasach.

Jedną z nich jest połączenie Warszawa-Białystok (teraz autokary kursować będą tu aż cztery razy dziennie). W kolejnych tygodniach wzmocnienia doczekają się także inne trasy.
Co przyciąga klientów? Przede wszystkim konkurencyjna cena, bo pojechać można już za 2 zł (w tym zawiera się opłata za rezerwację). Na pokładach nowoczesnych autokarów pasażerowie mają do dyspozycji bezpłatne Wi-Fi oraz gniazdka elektryczne (może się przydać, gdy wyczerpie się bateria w laptopie czy komórce). Wszystkie pojazdy wyposażone są również w klimatyzację, uchylne, skórzane fotele i toaletę. Poza tym na wybranych kursach PolskiBus.com oferuje darmowy poczęstunek.

PolskiBus.com rozpoczął działalność w czerwcu 2011 r. Firma należaca do szkockiego milionera, w błyskawicznym tempie zdobył silną pozycję w transporcie autokarowym pomiędzy największymi miastami (pod koniec lipca br. firma świętowałą przewiezienie milionowego pasażera).
ney.pl/artykul/oni-skorzystali-na-bankructwie-olt-express-26795
super :D ..nie wiedzialam nawet, ze istnieje Polskibus i jakie luksusy tam maja! szkoda ze do It nie jezdza
Temat przeniesiony do archwium.