jak znależć pracę na Sycylii

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 79
Emmaklara, ale zauwaz ze we Wloszech teraz tez sie nie dzieje dobrze i tez jest bezrobocie, wysokie sczegolnie wsrod mlodych ludzi. Jezeli Ty nie znasz wloskiego to raczej masz marne szanse na znalezienie pracy chyba ze poprzez znajomosci. Sloneczna Italia jest sloneczna dla turystow, dla przecietnych mieszkancow juz raczej mniej.
wiem i rozumiem Przez znajomości Tylko masz znajomości jak Ci nic nie trzeba znajomi pseudo przyjaciele Jak masz kłopoty zastajesz sama Nikt nie chce mieć z tobą do czynienia Jest to normalne wśród polaków Dobrze pomożemy tobie jak już ci będzie lepiej Bo wiesz my też mamy trudną sytuację Znajomi są jak nie masz kłopotów i problemów
We Wloszech tez jest baaardzooo duuuzooo osob ktore ledwo dociagaja do nastepnej wyplaty,wierz mi....no ale maja slonce...to widocznie lepiej zyja....no akurat mi slonce do szczescia nie wystarcza,praca czy to na wloskim polu,czy sprzatac mieszkania (na czarno) to tez nie dla modiche ambicji,czyli w takim wypadku lepiej poszukaj pracy w Polsce,choc by a jakies innej miejscowosci byc bardziej usmiechnietym...
Dzięki mia77za radę Jak uda mi się coś znalezc w Polsce czy słonecznej Italii to będzie CUD Ale mogłam sobie porozmawiać z kimś kto jest uśmiechniętym
I nie ma chetnego aby mi przetłumaczyć co napisał nane
Cytat: emmaklara
mia77 Spotykasz turystów To jest grupa ludzi którym może i dobrze się zyje w kraju Ale to nie jest do końca prawda Młodzi znają języki obce są wykształceni To zasługa w dużej mierze ich rodzicom A co z osobami którzy nie mają pracy ? Kredyty i żyją od pensji do pensji i dzieci na studiach To nie jest życie godne obywatela naszego kraju Możesz stracić wszystko co już masz bo nie masz za co zapłacić akademika i raty w banku
Nauka języka nie zależy od rodziców ani od konta w banku. Możesz mieć miliony w banku ale jak sam się nie weźmiesz to ci nikt nie włoży do głowy. Masz cel - świetnie. Znajdź motywację i ucz się włoskiego i angielskiego. Ja uczę się włoskiego od października zeszłego roku bo chce zimować we Włoszech lub w Hiszpanii jak przejdę na emeryturę.
emmaklara jesli masz cierpliwosc to wejdz tu http://www.wloski.ang.pl/forum/cafeitalia/224912 wazne jest ostanie zadnie..ze lepiej jest pracowac w bogatszym kraju niz w biednym..wez ty dziewczyno spakuj walizke i wyjedz z' biednego kraju' i jedz do 'bogatego'..w koncu to nie daleko..i blizej Polski :D
..niedaleko..
Ciao Emmaklara!Teraz ja tlumacze co napizalem z moj polski!!:temat języka:wrzystkie polki ze pracowali u mojm babciu kiedy bili tam,nie znali zadnego slow po wlosku!i babciu,tylko po Sycylijczyku rozmawiala!ale one ze rozumieli! i powoli powoli polki pania dzieki telewisia, do sklepu,i z inne polki ze tam pracowali ,uczyli wloski,i bez problemu były niezależny i szczęśliwy!ta bila moja doświadczenie!oczywiscie teraz tu sa mnie polki,czego tam na Północne Włochy placa wiecej !ale sa!!Sory za mój polski ale mam nadzeja ze mnie zrozumialasz!!!ciao ciao!
to babcia je biła?..czemuscie je bili???
tak babcia nie rzye juz !
ti porgo le mie più sentite condoglianze
dzięki za tłumaczenie A twój polski nie jest taki zły nane76 A może jakiś kontakt do polki która może załatwić jakąś pracę
grazie !ma la nonna è morta ormai + di 5 anni fa'!Sara' sempre nel mio cuore perchè è stata la mia seconda madre dato che la mia mamma è morta quando io avevo 17 anni!spoko!!!ciao ciao!!
tak emma! mozliwe to, znam kogos ze zna polki ze pracuja w ragusie i mozna szkukaia kogos do praci!ok? ciao ciao!
emma ...tylko nie gódz sie na prace na czarno..nie idzie juz tyle o ciebie ..co o tych co ci dadza prace jak sie wyda, ze ty pracujesz na czarno to tobie nic nie zrobia..ale pracodwacom dowala grzywne. ze beda musieli duzy kredyt w banku brac by ta kare spalcic..liczona w tysiacah eu..miej wiec litosc i nad pracodawca i nad soba!: pomysl..rzad wloski jest tak zadluzony ze lupia ludzi glownie na multach tylko tak lataja dziure budzetowa /a lupia glownie male plotki,grube ryby zawsze sie wymiguja/ pomysl! D pozdrawiam
Ok.nane76Jak coś będziesz wiedział to daj znać
Agenzia delle Entrate robi coraz czesciej kontrole, w tym roku sa szczegolnie nasilone
Włochy mają swoją Grecję. Jest nią Sycylia.:D
Sycylia czy nie Dla mnie jest ważna praca
ej..pomylka wazniejsze sa dobre pieniadze za prace!kazdy za nim zaczyna pracowac pyta sie ile dostanie za tą prace nie pracuje sie dla pracowania tylko dla pieniedzy, ktore ulatwiaja utrzymanie sie ,oplaty..ktore ulatwiaja zycie..no chyba ,ze ktos pracuje tylko na przezycie :D
Cerco badante con pernottamento per assistere donna anziana ,offro messa in regola,vitto,alloggio e 500.00 euro mensili telefonare 3896880563
telefona al: 3896880563
Pubblicato: 23 Agosto
Comune: Palermo (Palermo)

Famiglia serissima e rispettosa, residente vicino Montelepre, cerca collaboratrice domestica/badante per pulizie e assistenza donna anziana non autosufficiente ma che richiede poco impegno nell'accudirla. Si offre, ed è necessario, vitto e alloggio, oltre stipendio. Telefonare al 3286222101
Comune: Montelepre (Palermo)
Franca 3286222101
wlasnie czytam ogloszenia dla badante na Sycyli..jest sporo ogloszen bez nr tel ,za to chca twoje CV na mail..oraz co wazne widze ze jest zastoj od pierwszego tyg sierpnia nie ma zapotrzebowania....ost ogloszenia sa zkonca lipca i pierwszego tyg sierp.Pewnie juz ktos wskoczyl na te prace..muszisz przeczekac czas urlopowy..
500€?????no to przeciez nie warto ruszac sie z Polski!!!!!Jechac taki szmat drogi za praca,pracujac uwieziona w czyims domu na wlasne zyczenie i to ma byc godnosc??????i to jest godne zycie????no Ale ktos odpowie ze tak,bo tam jest slonce....
Ale mia nikt nie powiedział że za 500Euro i nikt nie powiedział gdzie Jak na razie to nie ma nigdzie Czy to jest Sycylia Salerno Toskania
nane76 maże coś wiesz o pracy ?
w moim miescie jest duze zapotrzebowanie na prace brakuje ok 7.400 pracownikow o specjalizacji saldatori ,manutentori e programmatori CNC i Plc ,ingegneri , operatori socio sanitari e pure badanti....jesli ktos chce ktoras z tych prac to prosze do firmy ADECCO Via Gocciadoro, 2[tel]Trento,
tel [tel]lub http://www.adecco.it/it-IT/Pages/default.aspx
to na polnocy nie na Sycyli ....3 cie po Lombardi i Lazio najbogatszym rejonie wloskim jakim jest Trentino i AltoAige,pod wzgledem dochodu na glowe mieszkanca, gubernator provinci Alto Adige zarabia wiecej niz Barack Obama czy Angela Merkel......il lordo mensile del governatore Luis Durnwalder (25.620 euro) supera quello di Barack Obama (23.083). Che il presidente della giunta provinciale trentina Lorenzo Dellai guadagna 21 mila euro contro i 18.883 del cancelliere Angela Merkel. Che Hans Berger, il «vice» di Durnwalder, prende 24.360 euro contro i 21.133 di Nicolas Sarkozy. E ancora, che se un consigliere provinciale altoatesino se ne ritrova in busta paga 14 mila, il segretario generale dell'Onu Ban Ki Moon ne riceve 13.823...
Gli stipendi di Germania e Benelux restano lontani, ma in Alto Adige almeno si guadagna più che nel resto d'Italia. La differenza media è del 7%...
http://altoadige.gelocal.it/cronaca/2012/02/28/news/a-bolzano-stipendi-piu-alti-del-7-1.4352997
mieszkam tu od lat /zadowolona/ i nie rozumiem po co ludzie na jada na SUD..do tej nedzy biedy i bezrobocia i tej dziwnej mentalnosci ludzi z Poludnia..gdzie mafia jest tolerowana..nie rozumiem...
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 79