jak znależć pracę na Sycylii

Temat przeniesiony do archwium.
61-79 z 79
| następna
Średnie zarobki cudzoziemców we Włoszech ..........Według najnowszych badań Fondazione Leone Moressa cudzoziemiec zatrudniony we Włoszech zarabia średnio 973 euro miesięcznie, tj. o 316 euro (24,5%) mniej niż rodowity Włoch.
Dotyczy to również osób z wykształceniem wyższym. A w regionach południowych, np. w Calabrii cudzoziemiec zarabia średnio tylko 674 euro miesięcznie.
Tymczasem w regionach północno-wschodnich (Friuli Venezia Giulia, Trentino Alto Adige e Veneto) cudzoziemcy zarabiają nieco więcej, średnio 1.113 euro na miesiąc.

Natomiast dużo gorsza jest sytuacja kobiet cudzoziemek w całych Włoszech, które zarabiają średnio zaledwie 790 euro.

Według ekspertów takie różnice wynikają przede wszystkim z tego, że cudzoziemcy zatrudniani są zwykle na gorszych pozycjach w firmie czy zakładzie pracy, a poza tym zwykle są to młodzi ludzie jeszcze bez doświadczenia zawodowego.
Naukowcy ostrzegają jednak, że taka sytuacja zdecydowanie nie sprzyja integracji społeczno-ekonomicznej cudzoziemców mieszkających we Włoszech.
http://www.naszswiat.net/y-we-woszech/wiadomoci/5077-rednie-zarobki-cudzoziemcow-we-woszech-.html
Emma..Per anzianissimo autosufficiente si ricerca colf assistente, di piacevole compagnia, ragazza di età tra i 25 e i 40 anni. Si offre contratto di legge vitto e alloggio e stipendio di 1200 euro/mese
Autorizzazione alla privacy.
Dati anagrafici e recapiti.
Foto, di volto e di figura.
Descrizione ampia della personalità e del carattere, nonché ogni ulteriore informazione sulle sue esperienze di vita ritenuta utile a meglio descrivere la candidata.
SOLO DOPO TALE INVIO, verranno avviati contatti telefonici per la migliore definizione del futuro contratto, e concordato un incontro finale.
Il posto è disponibile fin d’ora. tel podam ci na privie jak napiszesz
beh, unire l'utile al dilettevole ;)
Bo słyszałam że tam najlepiej znależć pracę na początek aby poduczyć się języka i poznać mentalność Włochów
Ja już tracę powoli nadzieję że coś znajdę do pracy Modlę do do św. Ekspedyta bo wyczytałam że może pomóc Myślałam że może nan76 coś pomoże ..Ale nic cisza ze wszystkich stron
mentalnosci Wlochow to mozesz sie nauczyc z forum Nie rozumiem czemu szukasz pracy tam gdzie jej nie ma.. anie tak gdzie ona jest ....to jak w dowcipie..W nocy wokol latarni chodzi facet i szuka czegos na ziemi..podchodzi policjant i pyta :Co pan tu robi?
Szukam klucza ,zgubilem klucz .
Tutaj go pan zgubil?
Nie tam dalej pokazuje reka gosc w gleboka ciemnosc za plecami..
To dlaczego pan TU szuka?
..Bo tu JEST JASNIEJ!
Nie rozumiem po co sie tak zawzielas na Sycylie gdzie bezrobocie jest kosmiczne ,gdzie pensje sa najnizsze dla badante w szczegolnosci i gdzie kobiety pracuja na czarno.Jakis facet tam jest i to on cie tam ciagnie/trzyma???Praca jest glownie na Polnocy
co ci nan moze pomoc? jak jego wpisy glownie dotyczyly tego, ze mial kiedys bacie a.... babcia miala badante...Pracy sie szuka glownie w 'biurze ofert' w ''biurze pracy' w agencji pracy, passaparola tez..ale tu parola passa.. poco poco :D
i jeszcze jedno nie czekaj/doslownei NIE MYSL ze ktos ci pomoze/mysl ze sama mozesz sobie pomoc ale w odpowiednim momencie musisz byc w dopowiednim miejscu..czyli NIE tam gdzie brak pracy i ofert pracy ale tam gdzie szukaja do pracy i gdzie sa oferty..pisalam wczoraj..chyba nie doczytalas.Musisz tu byc na miejscu i isc tam gdzie sa oferty....logiczne
Jechać i szukać Tylko gdzie jechać i gdzie się zatrzymać nim coś znajdziesz A jeszcze jak masz już swoje 40 parę lat I wcale nie pisałam że to musi być Sycylia Coś żle doczytałaś Tylko ten nan napisał że jest nawet nie wiedziałam gdzie to jest Dopiero jak sprawdziłam to zobaczyłam na mapie Ale jak czytam to można tylko tu otrzymać słowa krytyki a nie pomoc..A jeśli chodzi o faceta ...to już dawno się z nich wyleczyłam i to w Polsce A za granicę chcę wyjechać pierwszy raz..
..nie pisalam / w moim mniemaniu/ nic krytycznego..zadalam tylko pytania..w zlym okresie sie wybierasz za granice..to znaczy do Wloch ..chyba nie bylo gorszego okresu do wyjazdu..lepiej wybierz Niemcy/wyzsze zarobki/ i to poprzez agencje pracy, ale tez musisz znac podstawy jezyka :D
Takie osoby bez jezyka najczesciej padaja ofiarami nieuczciwych ludzi..tu nawet do pracy badante sa castingi..jesli ktos che prywatnie to zaprasza na rozmowy tzw colloquia..by ocenic osobe ..nie masz rekomendacji nie znasz jezyka nigdy tu nie bylas...pytanie: no to czym ty do ludzi?/nie obraz sie ale to logika ..zeby otworzyc drzwi obcej osobie i dac jej mieszkac w swoim domu coskolwiek trzeba o niej wiedziec..zacznij sama oceniac swoje szanse na prace w It..oczywiscie wg realiow wloskich,ktorych nawet nie znasz w punktacji od 1 do 10..i ile punktowe zebralas???? cienko to widze..musialby cie ktos TU za reke poprowadzic i wszystko na polski tlumaczyc..a kto ma na to czas?Emma ja nic do ciebie nie mam nic..ja ci wspolczuje...ale otworz oczy..bo troche marudzisz ,myslisz zyczeniowo..bo sie historii nasluchalas..widzisz ,ze na Fiolecie nie ma tego typu ofert pracy..widzisz to?Jak bede miala czas to moze na mail cos ci wysle..by ci dac przejrzec na oczy :D
Witam, ponownie pytanie.... czy Sycylia potaniala na wyjazd wakacyjny z powodu wysokiego bezrobocia? Sycylia t jedno z moich wielkich marzen zeby tma pojechac, moglby ktos odowiedziec? dzieki
Hej mirable,

Sycylia zawsze była tańsza od reszty Włoch. Teraz jest super czas, żeby tam jechać. W sierpniu, szczególnie po Ferragosto ceny idą w górę bo wszyscy jadą na wakacje, teraz ceny już spadają (jest po sezonie), a cały czas jest b. ciepło i można się kąpać w morzu.

Polecam Cefalu i Favignana, my z narzeczonym byliśmy w maju na Favignana - po prostu bajka!!!!!
Visitate la Sicilia! con la crisi o senza!!più di 3000 anni di storia documentata!architettura, tradizioni,mito e leggende . Numquam est tam male Siculis, qui aliquis facete et commode dicant
Qualunque cosa possa accadere ai Siciliani, essi lo commenteranno con una battuta di spirito
Cicerone (In verrem - De Praetura Siciliensi).
«L'Italia senza la Sicilia, non lascia nello spirito immagine alcuna. È in Sicilia che si trova la chiave di tutto» [...] «La purezza dei contorni, la morbidezza di ogni cosa, la cedevole scambievolezza delle tinte, l'unità armonica del cielo col mare e del mare con la terra...chi li ha visti una sola volta, li possede...rà per tutta la vita».
(J.W.Goethe, "Viaggio in Italia", 1817)
Per concludere:il nostro slogan:Sicilia ,mito in un isola di luce!http://youtu.be/k-6fAiyKQu8
Forumista dzieki za info :) definitywnie chce tma pojechac chociaz w blizej nieokreslonym czasie :)
co ty forumista pieprzysz w maju bylas w Polsce,nie klam!
Hej Czy mogę prosić aby ktoś przetłumaczył mi z polskiego na włoski ale na privie
Non capisco perchè Sette di Nove sei cosi' pessimista? Ma pensi che qui in Sicilia siamo ai confini del Mondo ,siamo al collasso totale e l'isola sparisca per sempre inghiottita dal mar mediterraneo???Cara non è cosi' come pensi!abbiamo avuto certamente tempi migliori ,ma al punto come tu ci descrivi no di certo!!!!!!!Avevo gia' scritto in merito alle polacche che lavorano da noi in Sicilia in questo periodo!.
Cytat: nane76
Non capisco perchè Sette di Nove sei cosi' pessimista?

Menopausa:prima o poi arriva, ma non è un viaggio di sola andata.

http://www.mondobenessereblog.com/2010/01/15/menopausa-prima-o-poi-arriva-ma-non-e-un-viaggio-di-sola-andata-impariamo-ad-affrontarla-sintomi-e-consigli/
Cytat: forumista_nuova
po prostu bajka!!!!!

Dla mnie bajką jest Taormina-Isola Bella i okolice.
Temat przeniesiony do archwium.
61-79 z 79
| następna