donos na wlasciciela mieszkania

Temat przeniesiony do archwium.
31-42 z 42
| następna
Che, jak bylam kilka tygodni temu w Bresci na rozmowie to widzialam ze sklepy pelne i ludzie kupuje. Zdawalo mi sie wstedy ze jednak zle nie jest, za 1000E to nie mozna porzadzic zbytnio;/
Moje osobiste, subiektywne wrazenie: we Wloszech jest o wiele gorzej niz w Irlandii, mieszkalam w Irlandii ponad 2 lata, widzialam wielu, ktorzy zyja za 800 euro zasilku ...i maja sie o wiele lepiej niz Ci 'szczesciarze', ktorzy maja 1000 euro w Rzymie. Wiem, ze Rzym to nie cale Wlochy, wiem, ze na polnocy jest lepiej ...ale nie ma porownania --> w Rzymie 'biede' widac o wiele bardziej. Wole pisac w Rzymie niz we Wloszech, bo wiem, ze Wlochy to nie tylko Rzym. ...choc mam stycznosc z calymi Wlochami.

W Rzymie znam ludzi, ktorzy w wieku 50 lat wyprowadaja sie do kawalerki ...i po roku wracaja do mamy, bo nie daja rady, znam osoby 40 letnie, z wyzszym wyksztalceniem, z praca np architekta ...i mieszkaja w wynajetym pokoju. Dla mnie to nie jest normalne! 40 letni quadro, ktory mieszka z rodzicami???

Pracuje w payrollu, w firmie miedzynarodowej, w ktorej praconicy sa w calych Wloszech, wiec mam kontakt z pracownikami w calych Wloszech. ...czy dziwi mnie jak czesto dostaje emaile, ze ich dzieci nie maja co jesc??? ...nie juz mnie nie dziwi... Jezeli w banku jest jakas awaria i placa pojdzie jeden dzien pozniej ...juz wiem, ze bede czytala setki emaili o tym, ze nie maja co jesc... Coz przyzwyczailam sie...
edytowany przez marysia2: 24 wrz 2012
Marysia w Irlandii mimo wszystko nie jest wciaz zle. Mieszkam w Galway i coraz wiecej pracy sie tutaj pojawia. Ja pracuje w firmie medycznej a Irlandia to zaglebie firm medycznych wiec znalezienie tutaj pracy jest bardzo latwe. Fakt fakt ze bezrobocie prawie 13% ale jak jest sie na zasilku to oprocz podstawoweej placy dochodza inne dodatki wiec spokojnie mozna sobie zyc. Im blizej mojego wyjazdu tym mniej pewna jestem czy dobrze robie;/ Zapewnili mnie jednak w pracy ze jak mi sie nie spodoba w Italii to moge tu wrocic. Zreszta to I tak za pozno. W piatek wszystkie moje rzeczy pojechaly do Bresci I zostalamz jedna walizka;/
Mirable, moim zdaniem bedzie Ci sie podobalo. Ja bym podjela taka sama decyzje jak Ty. ...zreszta ja nie musze gdybac, bo ja podjelam taka sama decyzje, majac o wiele gorsze warunki ...mi obnizyli moja wyplate. Zaproponowali mi place wloska a nie irlandzka... A i tak przeprowadzilam sie do Wloch. ...i ostatecznie zyje mi sie tu w miare dobrze ...na kawelerke w Rzymie mnie stac ...wiec chociaz to ;-)
...we Wloszech ...hmmm zyje sie gorzej i nie ma zadnych watpliwosci... we Wloszech szczesciarze z praca gorzej sie maja niz bezrobotni w Irlandii.

Absolutnie podjelabym taka sama decyzje na Twoim miejscu:-) ...ale nie dlatego, ze we Wloszech jest 'lepiej' ogolnie rzecz biorac;-)
Cytat: mirable
Setted nie chce czytac:) Wole NIE wiedziec, widze co sie dzieje w Irlandii, calkiem podobna sytuacja, nigdzie nie jest juz latwo niestety.
Wiedzilam:D Irlandia tez nalezy do grupy krajow PIIGS..wiec jest podobnie..wystarczy troche zacisnac pasa..zrezygnowac z kilku rzeczy/ja np nie pale to oszczedzam 5 eu dzienie na paczce fajek..lacznie przez miesiac mam 15o eu w kieszeni na samych fajkach,itp itd mniej wyjsc mnie wydatkow....w sumie zaoszczedzam ok 300 eu..na dawnych przyzwyczajeniach, ktore 'obcielam'
Setted nie ma co sobie w zyciu odmawiac przyjemnosci!!!! Paczka fajek w Irlandii to chyba jakies 9.50 swoja droga :DD Ja nie pale od 4 lat :) kondycja mnie przycisnela bardziej niz finanse :) Mam za to inne slabosci i z nich nie reryzgnuje, nie po co wyjechalam z Polski zeby oszczedzac kazdy grosz :) Jak ni jestem u siebie to przynajmniej moge sobie pozwolic na wiecej niz zwykle :)
ja z wad mam tylko jedno spory kawal czekolady co noc :D
ahahahahahahahahahahahahahahah !!!!!!!! :D

Nie musze zmieniac mieszkania ,wieprze w poniedzialek maja sie wynosic !! to juz zostalo potwierdzone przez wlasciciela ! on przychodzi ,zeby od niech zabrac klucze i zmienic zamki w drzwiach ! :D

oh yeah ! :D
nastepny kiepski scenariusz...
Setted: same here :DDDD
Che a to Polacy w ogole? W sumie z Twojego opisu to wnioskuje ze tak, oby nie bylo gorzej!!!
jacy polacy.... wlosi !!!
Temat przeniesiony do archwium.
31-42 z 42
| następna

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia