Moje osobiste, subiektywne wrazenie: we Wloszech jest o wiele gorzej niz w Irlandii, mieszkalam w Irlandii ponad 2 lata, widzialam wielu, ktorzy zyja za 800 euro zasilku ...i maja sie o wiele lepiej niz Ci 'szczesciarze', ktorzy maja 1000 euro w Rzymie. Wiem, ze Rzym to nie cale Wlochy, wiem, ze na polnocy jest lepiej ...ale nie ma porownania --> w Rzymie 'biede' widac o wiele bardziej. Wole pisac w Rzymie niz we Wloszech, bo wiem, ze Wlochy to nie tylko Rzym. ...choc mam stycznosc z calymi Wlochami.
W Rzymie znam ludzi, ktorzy w wieku 50 lat wyprowadaja sie do kawalerki ...i po roku wracaja do mamy, bo nie daja rady, znam osoby 40 letnie, z wyzszym wyksztalceniem, z praca np architekta ...i mieszkaja w wynajetym pokoju. Dla mnie to nie jest normalne! 40 letni quadro, ktory mieszka z rodzicami???
Pracuje w payrollu, w firmie miedzynarodowej, w ktorej praconicy sa w calych Wloszech, wiec mam kontakt z pracownikami w calych Wloszech. ...czy dziwi mnie jak czesto dostaje emaile, ze ich dzieci nie maja co jesc??? ...nie juz mnie nie dziwi... Jezeli w banku jest jakas awaria i placa pojdzie jeden dzien pozniej ...juz wiem, ze bede czytala setki emaili o tym, ze nie maja co jesc... Coz przyzwyczailam sie...
edytowany przez marysia2: 24 wrz 2012