Sanepid

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 36
poprzednia |
Mam takie glupie pytanie ;) majac cuchnacych do granic mozliwosci wspollokatorow ,brodasow i smierdzieli moge to gdzies zglosic ? mozna cos z tym zrobic ? sprowadzic jakas kontrole ?
Nie ma głupich pytań, ale głupie błędy tak. :)
nie o to pytalam ,wiec jak nie potrafisz odpowiedziec to lepiej wogole sie nie odzywaj ...
A właśnie, że będę sie odzywała, dopóki będę widziała błędy... wogole też sie inaczej pisze.
w ogóle to ja cie nie chce urazic..ale powiem Ci cara mia :kup maske gazowa :D...zartuje...Przypal glupa i wezwij carbinieri...zrob denucie ..poradz sie adwokata co zrobic ze smierdzacym lokatorem/ami ..Jakies prawo musi byc w tym wzgledzie kto jak kto ale adwokat powienien cos wiedziec tym bardziej ze to wlaasciciel moze smrod byc ptretekstem ze smrodem zakloca zasady wspolzycia spolecznego i wlasciciel kontrakt rozwiaze...cos z tych rzeczy.Powiem ci ,ze nie wiem.Pozostaje ci tylko jedyne wyjscie wyprowadzic sie.szczerze ale ja bym serio dzwonila po carabinieri, ze goscie smierdza okrutnie...warto sprobowac...wzywac carbinieri o byle co ..zazwyczaj sa bardzo grzeczni uprzejmi i pomocni..a te dwa puzzone niech wiedza ,ze potrafisz..bo Polak zawsze potrafi!
PS ..kilka wezwan i wlascicielowi bedzie latwiej sie ich pozbyc,do diaska skoro sasiad za glosno slucha muzyki wzywa sie carabinierow..to dlaczego nie mozna wezwac jak okrutnie smierdzi???.
I to we wspolnej przestrzeni zyciowej jak kuchnia lazienka ,przedpokoj Do dziela, sprobuj! :D
Che palle mozesz ignorowac wpisy niektorych osob..beda po prostu niewidzialne dla ciebie :D http://www.wloski.ang.pl/forum/do-autora-strony-uwagi-propozycje/225371
Rowniez carabinierzy mają odpowiednik naszego Sanepidu ale chyba do innych potrzeb http://www.carabinieri.it/Internet/Cittadino/Informazioni/Tutela/Salute/
zas sam wloski Sanepid to Servizio Igiene e Sanità Pubblica - ASL ..wg mnie konflikt powinien pojsc do sedziego pokoju a nie sanepidu
hehe powaznie moge carabinierow do smrodu wezwac ? :D troche by to zabawne bylo :P

"Halo ,dzien dobry ,prosze natychmiast przyjechac ,bo moi wspollokatorzy tak smierdza,ze wytrzymac juz nie moge :D "

eh ten wlasciciel to troche glupol taki ,nie wie co i jak i do czego ,ja sama tutaj dzialam ,a on potem sie dziwi ,ze mam takie interesujace pomysly ;D
w kazdym razie szukam mieszkania i stad spadam ,ale poki tu jeszcze jestem musze jakos zyc,a z nimi sie nie da ,smierdzacymi wieprzami ,a mieszkanie w Salerno nie jest tak latwo znalesc niestety .

Musze nad tym smrodem pomyslec ;-)

a maska gazowa to nie jest zly pomysl,uwierz mi ,ze tutaj naprawde by sie przydala !!
taa.. i witaj ich wprogu zmaska gazowa na twarzy niech wiedza ze nie zartujesz!dzwonisz i mowisz ze masz problem z wspolzamieszkiwaczami i prosisz o przyslanie patugli bo jest konflikt ..zle sie czujesz..ty jestes kobieta a oni mezczyznami..muszis cos dospiewac jeszcze..Potem jak juz beda znali adres..to ci szybciej pojdzie ..jako kobieta nasz prawo czuc sie niepewnie, zagrozona,mow ze sa konfliktowi..od chwili zadzwonienia masz chyba 3 mies na zlozenie denunci...ale oni moga zlozyc controdenuncie.sytuacja patowa
to moze na przyjazd patugli zrob wiekszy smrod niz jest zawyczaj :D jakies mieso zepsute ..kurczaka schowaj nad szafa
.pattuglia piszemy przez 2 t :D
oni to raczej controdenunci nie zloza ,bo maja tyle za pazurami,ze by nawet nie odwazili ,pozatym smrod jest faktem niezaprzeczalnym ,juz raz wzywalismy karabinierow ,2 razy bylismy u nich osobiscie ,wlasciciel jest po naszej stronie ,nie postawia sie bo nie maja argumentow wszystko jest przeciwko nim,tylko ze Italia to taki glupi kraj w ktorym lokatorzy maja wieksze prawa od wlasciciela,co uwazam za troche niesprawiedliwe ,bo chyba ma on prawo decydowac o tym ,kto ma w jego chacie mieszkac skoro nalezy do niego ,a jesli te durnie stwarzaja ciagle problemy to wrecz trzeba sie ich pozbyc moim zdaniem....

z tego co gdzies wyczytalam,to wlasciciel z takich powodow ma prawo do wymowienia im mieszkania ,nawet jesli tylko przeszkadzaja innym.... eh.

a teraz taka ciekawostka ;-)

ten,ktory najbardziej smierdzi ma dziewczyne (nie wiem jak to wogole mozliwe) jest zlodziejem ,polglowkiem i brodasem.... on sie nigdy nie myje ,jest od roku w tym domu,a mozna na palcach jednej reki policzyc ile razy bral prysznic,a pozatym to czuc...
wyobrascie sobie w taki upal... ostatnio chyba na wiosne sie kompal...
tak sobie kiedys pomyslalam jak ta dziewczyna moze go wogole dotykac (ona sama nie smierdzi) nie wspominajac juz o innych rzeczach ... np. seksie oralnym ! O.o
no chyba ,ze jest jakas zboczona i smrod ja podnieca i lubi taki jego "naturalny" zapach ....
wlasnie wrocilam z lazienki i taki smrod mi wszedl do pokoju,ze musze przewietrzenie zrobic...
gdyby to bylo mozliwe dalabym wam powachac ;D zobaczylibyscie jakie to kwiatki !

ostatnio opedzlowali nam cala lodowke ,zakupy za 50 euro moje i za 30 mojego wspollokatora ,oproznilismy lodowke i robimy zakupy na biezaco ,bo inaczej nas nawet z jedzienia okradaja... (wali glowa w sciane)
a ta parka brudasow to sa wlosi?
tak tak ... wlosi.
brodasi? Nie lubisz facetow z broda??? hehehe sorki, nie moglam sie powstrzymac :D

Ja na Twoim miejscu albo by im to powiedziala, zeby po prostu sie umyli i przestali Ci lodowke dyskryminowac, albo poszukala nowego lokum....
Taaakkk .....ale oni lodowki nie dyskryminują lecz uzurpują :))))))
Jasne a Ty myslisz,ze oni reaguja jak im sie mowi,ze maja sprzatac czy sie myc ? ...
jeden probowal juz nas okrasc kilkakrotnie ,byl przylapany 2 razy na goracym uczynku w pokoju mojego wspollokatora ,raz zadzwonilismy na policje ... to sa zwierzeta nie ludzie ,nie tfu ! co ja gadam nawet zwierzeta tak nie zyja i sie nie zachowuja jak oni.... pozatym nie jest tak latwo kogos z mieszkania usunac ,wlasciciel musi z tym do sadu isc ,28 bedzie dzien prawdy....

a nowego lukum to ja sobie szukam,ale w tym miescie to nie jest takie proste niestety....
przygotuj cos pyszniutkiego do jedzenia i nafaszeruj srodkami przeczyszczajacymi.... wiem, metoda bardzo prymitywna, ale w sam raz dla prymitywow jak oni ;)
zastanawiam sie nad tym od kilku dni ;)
hehehe....ale macie znajomych...i ze chce sie wam tak uzerac....mi by sie nie chcialo...
to nie sa moi znajomi,ale wspollokatorzy i niestety nie ja ich wybralam ... pozatym ,musze sie z nimi uzerac,bo na razie nie mam niestety innego wyjscia.... zarty zartami,ale nie da sie zyc w takich warunkach z takimi ludzmi ...
Fajni Ci znajomi
nawet nie nazywaj ich moimi znajomymi,bo to nie sa moi znajomi ,ja takich znajomych nie mam ...

zeby te gnidy szlag trafil!
Cytat: pecora_nera
przygotuj cos pyszniutkiego do jedzenia i nafaszeruj srodkami przeczyszczajacymi.... wiem, metoda bardzo prymitywna, ale w sam raz dla prymitywow jak oni ;)
grzybow zPolski..tych trujacych muchomorow nazbieraj...i sosu im ugotuj.. tagliatelle alla boscaiolo....raz na zawsze pozbedziesz sie poludniowych smierdzieli i wlasciel podlych lokatorow..Acha..skoro mowilas ze wlascie;le zadziwia sie twymi pomyslam..ej przyznaj sie ze wykorzytujesz nasze wpisy z forum???:D wykorzystujesz?..to mozesz jemu powiedziec aby to ON zbieral grzyby..jako adwokat sam sie wybroni i wykreci ahahahaha
moj tata ludzi na grzyby chodzic ,powiem mu,zeby mi nazbieral i przyslal ;D przygoduje im pyszne polskie danie z polskich grzybow ;D
Rozumiem, ze z tymi grzybami zartujecie sobie? Rozumiem, ze smrod moze byc dokuczliwy ale zeby od razu kogos truc??? A na powaznie, to na Twoim miejscu zaczelabym intensywnie szukac innego mieszkania. Innej opcji raczej nie masz. Pozdrawiam
hahahahaha sette masz pmysly ,ale dobrze kurczak albo rybka prawie chodzaca ,pod kredensik i smrod ze karabinierzy by zrozumieli ze ze smierdzielcami nie mozna zyc .I ma taki smierdziel kobiete ,zgroza chyba ja ten smrod rajcuje hehehehe....Dziewczyno daj sobie spokoj ,nie uzeraj sie z... ,no wlasnie jak ich nazwac ?Szukaj lokum ,a jak bys byla w ogromnej potrzebie to w Salerno jest Centrum Buddystow ,jak sie zrocisz do nich o pomoc to Ci napewno pomoga .Pozdrawiam
ale ja mieszkania szukam ,tylko,ze niestety,ale w miescie ,w ktorym mieszkan jest ciezko o wynajem ,pozatym mozliwosci jest niewiele ,bo ogloszen zaledwie garstka ... nie uda mi sie zwiac tak szybko jak bym chciala ;-(
No masz problem ,ale teraz sa dni chlodniejsz to takie marne pocieszenie, ze ten smierdziel nie bedzie sie tak pocil to i smrodu mniej .hehehehe ale mamy problemy ,nie mozna zyc bezstresowo.
przeciagnijcie lodowke do swego pokoju jak ich nie bedzie..a im powiecie ze sie zepsula i wlasciel wzial do naprawy
sette - hehe to wcale nie jest taki durny pomysl ;D tylko,ze moim pokoju nie za bardzo jest na nia miejsce ,moze u drugiego wspollokatore.

Rozszerzylam zakres poszukiwan od mieszkania (na wspole z 2 innymi osobami) ,przez pokoj po monolocale przez agencje - tak,jestem sklonna zaplacic 5 czynszow ,zeby tylko stad zwiac !
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 36
poprzednia |