Jakie sa ceny wynajmu mieszkan we Wloszech.... ?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 44
poprzednia |
Jestem mniej wiecej zorientowana jakie sa ceny w Rzymie ...ale jestem ciekawa jak wygladaja ceny wynajmu w innych miejscach we Wloszech. Ciekawa jestem jak roznia sie koszty zycia w zaleznosci od lokalizacji.

Oczywiscie moge popatrzyc na ogloszenia ...ale wiem, ze czesto ogloszenie mowi tylko cene ...a warunki zamieszkania czesto mijaja sie z rzeczywistoscia....
edytowany przez marysia2: 17 paź 2012
Marysia moj apartament 1100E ze wszystkim za miesiac :)
Ze wszystkim masz na mysli, ze z condominio i oplatami, oplaty za prad/gaz/internet sa poza tym?
u mnie trzeba mniej wiecej 1000€ samego wynajmu w zaleznosci od pozycji i wielkosci,oplaty osobno...condominio waha sie od 30-40€ miesiecznie.
€1000 za jak duze mieszkanie? Centrum?
Ja w Rzymie place €600 + €50 condominio + €50 ogrzewanie za monolocale 30 m2 przy samej stacji metra.
Marysia wszystko wliczone ja mam 1 bed appartment
nie, nie musi byc w centrum aby tak kosztowalo,moze byc takze na obrzezach miasta i byc metrazowo duze i bardzo zadbane.To raczej nie ma roznicy gdzie sie ono znajduje.
p.s.nie znam nikogo z moich krajanow,kto ma w cene wynajmu wliczone opaty.
Cytat: mirable

Z tego co opisujesz Mirable o swoim mieszkaniu to wtrento dalabys za wynajem..swiezo odrestuarowane, z nowymi meblami..wszystko nowe..w prawie centrum 700 za wynajem+oplaty condom. Ceny sa od ok 500 w zywyz. zalezy czy monolocale czy 2 pokoje...W Bolzano o ok 200 eu wiecej niz wtrento czyli od 800 w gore
wchodzi w to garaz czy miejsce parking..czy jest balkon..jakby sie uparl to by rzekl ze idzie 100eu za 10m2...czyli mieszkanie ok 50 m2to wydatek 550 plus oplaty..Podobnie od lat bylo ijest wstolicy Pl..100USD za 10m2..tak bylo liczone kiedys..teraz to licza w euro wiec jest drozej..za 50 m2 ok 2 tys zl
Setted moje tez jest nowe, w sensie wyglada jak by bylo nowe ciezko powiedziec. Chociaz cena wydaje sie astronomiczna. Jak bede szukac to tez bym chciala znalesc 1 bed apartment ale za 500-600E ze wszystkim. Nic narazie nie patrzylam wiec trudno mi powiedziec co i po ile w Bresci. Moje to naprawde przesada.
Jezeli oplaty sa wliczone w cene ...to nie jest wynajem mieszkania w dokladnym tego slowa znaczeniu ...a residence. Na krotnie terminy, w calosci wyposazone mieszkania, to sie nazywa 'residence' i jest to opcja, ktora czesto sie wybiera na dluzsze podroze sluzbowe. Rozwiazanie wygodniejsze i nieco tansze niz mieszkanie 4 miesiace w hotelu.

Ceny residence tez sa o wiele wyzsze niz ceny meszkania.

Nie wynajmuje sie mieszkan z oplatami wliczonymi w cene...

Rzuculam okiem na ceny przykladowych residence w Rzymie (pierwsza strona, ktora otwarlam) i ceny sa od €2400 do €3700 za miesiac.
Jezeli chodzi o residence, to zawsze (chyba zawsze...:-/) male mieszkanka.

...i te ceny niewiele maja wspolnego z cena wynajmu mieszkania.
Marysia no to ja mieszkam w takim czyms. Fakt, rozmiarow minaturkowych ;/ al ena start moze byc. urzadzane w pelni + raz w tyg przychodzi sprzataczka wiec nie musze sie o nic martwic. Poki co to mi odpowiada :)
Takie samo 'cos' mialam kiedys w Mediolanie ...ale to nie jest wynajem mieszkania w dokladnym tego slowa znaczeniu.
Ja w centum malego miasta w prowincji Monza i Brianza placilam 7[tel]oplaty no i oczywiscie do tego rachunki za gaz i prad+ oplata za wywoz smieci. Mieszkanie w centrum, blisko stacji kolejowej, powierzchnia jakies 100m2
Za 100m2 to fajna cena:-) Dziekuje za odpowiedz:-)

sami bogacze sie wypowiadaja ,polacy ktorzy zarabiaja tysiace euro we wloszech ....ciekawa jestem za co placicie 1000 euro ...co wy opowiadacie w rzymie wynajmiesz mieszkanie nawet za 400 euro jak i mniej
W Rzymie za 400euro mieszkanie????? Bardzo chcialabym sie dowiedziec gdzie...???
edytowany przez marysia2: 26 paź 2012
przepraszam bardzo,ale ja raczej nie zauwazylam aby ktos tutaj sie nazwal bogaczem...byc moze masz i racje sadzic iz mozna wynajac za 400...ale sa osoby ktore nie tylko patrza na cene,a biora pod uwage przede wszystkim warunki...dla mnie nie ma sensu wynajac mieszkanie tylko tyle ze jest tanie, odlegle od punktu pracy i wydac ta roznice miesiecznie na benzyne,gdzie po przeliczeniu ekonomicznie na jedno wychodzi a ile przy tym zaoszczedza sie czasu...
Zreszta to nie jest dyskusja o bagactwie, tylko o cenach wynajmow.

Bylam po prostu ciekawa czy ceny mieszkania (w sensie wynajmu), co dla mnie jest podstawowym wyznaczniekiem kosztow zycia, sa wyzsze w Rzymie czy nie.

Nie wierze, ze w Rzymie mozna wynajac mieszkanie za 400euro bez wzgledu na to w jakim ono jest stanie.
edytowany przez marysia2: 26 paź 2012
Marysia zaczelam powoli patrzec na mieszkania w Bresci i bilocale mysle wynajac za 450-500E+ rachunki. Zauwazylam ze grzanie moze byc automatyczne(!) polatomatyczne lub samemu mozna grzac. Chociaz nie za bardzo wplywa to na cene. Chce sie zmiescic w 550E ze wszystkimi rachunkami :)
Cytat: SettediNove

Z tego co opisujesz Mirable o swoim mieszkaniu to wtrento dalabys za wynajem..swiezo odrestuarowane, z nowymi meblami..wszystko nowe..w prawie centrum 700 za wynajem+oplaty condom. Ceny sa od ok 500 w zywyz. zalezy czy monolocale czy 2 pokoje...W Bolzano o ok 200 eu wiecej niz wtrento czyli od 800 w gore

Sette to sie nazywa zwykle zdzieranie kasy z ludzi :)
Marysia zaczelam powoli patrzec na mieszkania w Bresci i bilocale mysle wynajac za 450-500E+ rachunki. Zauwazylam ze grzanie moze byc automatyczne(!) polatomatyczne lub samemu mozna grzac. Chociaz nie za bardzo wplywa to na cene. Chce sie zmiescic w 550E ze wszystkimi rachunkami :)

Dzieki ...widze, ze jest roznica w cenach rzymskich niestety... a zarobki chyba nie za bardzo sa wyzsze w stolicy...:-/

...pomijajac post o mieszkaniu za €400 euro ...bo absolutnie w to nie wierze... Moze w piwnicy jakiejs 20 km od Rzymu....
ceny mieszkan sa uzaleznione od miejsca wynajmu, najdrozsze sa Rzym i Mediolan niestety... Mediolan: wynajecie kawalerki zaczyna sie od 500 euro plus oplaty (nigdy nie slyszalam zeby w Mediolanie mozna bylo wynajac kawalerke po nizszej cenie, tzn. moze i zdarzaja sie ogloszenia, ale cos z takim tanim lokalem jest nie tak wiec radze uwazac), co do Rzymu to gdzie mozna wynajac mieszkanie za 400 euro??? Piwnica, strych a moze garaz???
najdrozsza w Itali w wynajmie jest Wenecja :D..od lat to sie nie zmienia.Wenecja jest przed Rzymeme w tym wzgledzie :D

Dziś we Włoszech ogłoszono ogólnokrajowy protest przeciwko wysokim cenom wynajmu mieszkań. Akcję pod hasłem: Obniżyć ceny wynajmu, by powstrzymać falę eksmisji zorganizowały związki zawodowe i stowarzyszenia lokatorów.

W największych włoskich miastach ceny wynajmu mieszkania zbliżają się do średniej krajowej pensji, wynoszącej 1300 euro - zauważają organizatorzy protestu, którzy zapowiedzieli manifestacje i happeningi w 105 metropoliach i miasteczkach...calosc bardzo ciekawa..artykul zdnia dzisiejszego tutaj:
http://www.money.pl/gospodarka/unia-europejska/wiadomosci/artykul/kryzys;we;wloszech;za;wysokie;ceny;wynajmu;mieszkan,223,0,1185503.html
We Florencji 1300 Euro - 3 pokoje w tym jeden malusieński bo to garderoba.
Średniej wielkości sypialnia i dość duży salotto z jadalnią oddzielony od kuchni tylko niską ścianką.
20 minut spacerkiem do centrum.
Catania centrum, 450 euro, 3 duze pokoje, pierwszy wynajem. Dodatkowy bonus jest taki, ze wlascicielka mieszkania nie ma nic przeciwko mojemu psu. A moj piesio to okazaly rottweiler.
Sorry za spam;) Ale czy ktoś ma jakieś info o kosztach wynajęcia fajnego pokoju w Bolonii? Potrzebowałabym na przynajmniej 6 m-cy od stycznia. Fajne = przestronne, czyste, qchnia i łazienka w pełni higieniczne+ miłe towarzystwo. //

lub na takie same na miesiąc w Rzymie

Mam 2 opcje i którąś z nich wybiorę, a chcę poznać koszty, i Was ;)
Saluti!
Ale tu żywo!!Nie ma co!:P
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 44
poprzednia |